Nova vest
Auto-moto

Petak, 08.01.2010.

01:17

Sagmajster: „Nastavljam dalje“

Jedini srpski predstavnik na Dakaru Gabor Sagmajster šestu etapu relija završio je kao 69, ali je epilog mogao da bude i potpuno drugačiji.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Sagmajster je tokom 481 kilometar dugog brzinca doživeo pad, ali je uspeo da ga završi u vremenu od sedam sati 47 minuta i 53 sekunde. Srpski motociklista je u padu povredio nogu, ali je jak bol osetio po dolasku u kamp i odmah se uputio kod zvaničnog lekara najprestižnijeg i najtežeg relija na svetu.

Od specijalnog izveštača B92 sa Dakara Vladice Šljivića.

Pao sam pri brzini od 120 km/h, u prvih 100 kilometara specijala, ali sam bolove osetio tek kasnije. Srećom, kamp se nalazio samo nekih 200 metara od cilja pa sam odmah otišao kod zvaničnog doktora na pregled. On je ustanovio da povreda nije ozbiljna i da ću moći da nastavim sa takmičenjem na Dakaru. Inače, sve učesnike je spasao vetar sa Pacifika koji je značajno smanjio temperaturu u pustinji Atakama “, rekao je Sagmajster, koji zauzima 68. mesto u generalnom plasmanu posle šest etapa.

U petak je na programu 621 kilometar duga etapa od Ikuikua do Antofagaste, a potom u subotu sledi slobodan dan, koji će Sagmajster iskoristiti za odmor pred velike izazove koji ga očekuju u drugoj, završnoj, nedelji Dakara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu