Nova vest
Auto-moto

Subota, 23.01.2010.

22:58

Proglašeni najbolji u 2009. godini

Posle mnogo pregovora, dogovora i neizvesnosti, proglašenje najboljih i motociklizmu za sezonu 2009 održano je u srcu Šumadije.

Izvor: Vladica Šljivić

Autor:Vladica Šljivić

Default images

AMKK Divlji iz Kragujevca na čelu sa Nenadom Petrovićem Šonetom bio je odličan domačin za predsavnike sve tri discipline na dva točka. Počev od predstavnika brzinskog, preko moto krosa, do starovremnskih takmičara, svi su bili u potpunosti ispoštovani i sa ponosm su poneli kući zaslužena priznanja.

Centralna ličnost proslave bio je Gabor Sagmajster, koji je pored uspeha na ovogodišnjem Dakaru, primio i odličje za osvojeno prvo mesto i šampionsku titulu i najjačoj klasi, do 250 kubika, discipline moto kros.

Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam po mom skromnom mišljenu na pravi način predstavljao našu zemlju u dalekom svetu, a još mi je draže što sam u domaćim okvirima osvojio još jednu šampinski titulu u najjačoj klasi moto krosa. Konkurencija je bila jaka, a titula je pala u Brusu na finalnoj trci koju sam vozio sa polu zalečenom rukom. Sa Dakara se vraćam sa povređenom nogom, ali sam siguran da ću biti spreman do početka sezone u domaćim okvirima“, rekao je Sagmajster.

Čast da prvi dobiju zaslužena priznanja pripala je takmičarim u brzinskom motociklizmu, zatim su sledili motokroseri i na kraju starovremenski. MS Srbije ovom prilikom nagradio je i sve organizacije, pojedince i novinare u nesebičnoj požrtvovanosti ka unapređenju moto sporta u Srbiji.

Zlato brzinski: klasa 125: Nikola Ljumović, klasa moto hepening 600: Vladimir Stanić, moto hepening 1000: Miroslav Milivojević, klasa 600 SS i SP: Marko Stošić, klasa 1000 štok sport: Nenad Petrović.
Zlato moto kros: do 65 ccm: Ali Arszen, do 80 ccm: Nikola Gajić, do 125 ccm: Aleks Varadi, do 250 ccm: Gabor Sagmajster, amateri:Vladimir Borojević
Zlato moto klasik: C1: Stevan Marjanović, C3: Mihalj Nemet, C4 Nikola Krezić, E1: Stanko Markotić

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu