Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 02.07.2017.

14:39

Markes osmi put u nizu slavio na Zahsenringu

Vozač Honde Mark Markes slavio je devetoj trci sezone Moto GP šampionata, Velikoj nagradi Nemačke.

Izvor: AK

Autor: AK

Markes osmi put u nizu slavio na Zahsenringu
Foto: Getty images

Španac je osmi put u nizu slavio na Zahsenringu i preuzeo prvo mesto u generalnom poretku vozača.

Aktuelni šampion sveta je slavio ispred vozača dana, domaćeg aduta Jonasa Folgera koji je do prvog podijuma u karijeri stigao prateći Španca 28 od 30 krugova, ispred Danija Pedrose sa Dukatiju.

Maverik Vinjales je sa 11. startne pozicije stigao do četvrtog mesta ispred Valentina Rosija, a u prvih deset su bili još Alvaro Bautista, Aleš Espargaro, Andrea Doviciozo, Joan Zarko i Kal Kračlou.

Horhe Lorenco je bio tek 11, Danilo Petruči je stigao 12, Pol Espargaro na 13. i Bredli Smit na 14. su osvojili bodove za KTM, a do boda je stigao i Džek Miler.

Trku su završili još Mika Kalio, Karel Abraham, Esteve Rabat, Loris Baz, Skot Reding i Aleks Rins, dok trku nisu završili Andrea Janone, Sem Louz i Ektor Barbera.

Za razliku od prethodne trke u Asenu na ovoj nije bilo ni približno zanimljivo, Markes je rutinski osmi pol u nizu na Zahsenringu pretvorio u novu pobedu, petu uzastopno u "kraljevskoj" klasi.

Folger je nošen podrškom sa tribina u drugom krugu prestigao Pedrosu i narednih 28 u stopu pratio Španca. Vinjales je bio sjajan i napredovao sedam pozicija tokom trke, a Rosi pet.

Najzanimljivija bila borba za sedmo mesto u kojoj je Espargaro bio bolji od Dovicioza i Zarka.

Na polovini sezone Markes vodi u generalnom poretku sa 129 bodova, pet ispred Vinjalesa, šest u odnosu na Divicioza, a deset ispred Rosija.

Prvih pet vozača je u 26 bodova pred letnju pauzu i poslednjih devet trka šampionata. Sledeća je u Brnu, Velika nagrada Češke na programu je 6. avgusta.

.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve