Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 19.09.2016.

20:19

Niki Hejden opet u MotoGP šampionatu

Šampion MotoGP serije iz 2006. godine Niki Hejden vraća se u "kraljevsku klasu", bar na kratko.

Izvor: AK

Autor: AK

Niki Hejden opet u MotoGP šampionatu
Foto: Getty images

"Kentaki Kid" će na predstojećoj trci za Veliku nagradu Španije u Aragonu zameniti povređenog Džeka Milera u Mark VDS Honda timu.

Hejden je od 2003. do 2015. vozio 216 trka u MotoGp, a pre šest godina je bio i na podijumu u Aragonu.

On trenutno vozi u Superbajk šampionatu, a da nije bilo konstantnih povreda, Hejden bi sigurno bio bar blizu još jedne titule.

"Ovo je neobično iskustvo za mene jer nikad nisam bio rezervni vozač. Ali imam dobar odnos sa Hondom, pojavila se ideja, dobio sam dozvolu Tena Kejta (tim) pa sam se vratio. Ovo je šansa da se dobro zabavim. Ionako bih sigurno vozio motor i gledao trku na TV. Volim motore i volim da se trkam. Jedan poziv je bio dovoljan. Probaću da se ne opterećujem rezultatom i da uživam. Znam da nije lako u MotoGP, da to neće biti kao šetnja kroz park. Nisam vozio ovaj motor, drugačije su gume i elektornika nego što sam navikao, ali imam novu šansu u MotoGP i to je sjajno za mene", rekao je Hejden.

Velika nagrada Španije u Aragonu je 14. u šampionatu MotoGP ove sezone, a na programu je predstojećeg vikenda od 22-25. septembra.

Mark Markes vodi na svojoj Hondi u generalnom poretku sa 223 boda, a prate ga dve Jamahe Valentino Rosi sa 180 i Horhe Lorenco sa 162 boda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve