Nova vest
Auto-moto

Petak, 27.03.2015.

22:12

Markes rekordom nastavio dominaciju

Vozač Repsol Honde Mark Markes nastavio je dominaciju pred prvu trku sezone, Veliku nagradu Katara, najbržim vremenima na drugom i trećem treningu.

Izvor: IT

Autor: IT

Default images
Honda Racing Corporation

Mladi Španac je najbrži krug pod reflektorima na stazi „Losail“ ostvario u vremenu od 1:54.822 minuta, što je novi rekord te piste.

Markes je to vreme postavio na trećem treningu, kada je za šest hiljaditinki popravio svoj krug sa prethodnog treninga, a tada je za 96 hiljaditih delova sekundi bio brži od Kala Kračloua na LCR Hondi, dok je treći bio vozač Dukatija Andrea Janone.

Treći slobodan trening je bio najzeizvesniji od početka akcije u Kataru, pošto je 15 vozača bilo unutar jedne sekunde od Markesa. Zanimljivo, osmorica vozača imala su zaostatak manji od četiri desetinke od mladog Španca, a najlošiji od njih bio je devetostruki svetski šampion Valentino Rosi na devetom mestu.

Janone je tokom trećeg treninga, drugog u petak, bio 74 hiljaditinke iza Kračloua, a razlike između svakog narednog vozača do devete pozicije bila je 82 hiljaditike. Najbolju trojicu sledio je Aleš Espargaro na Suzukiju, ispred drugog vozača Repsol Honde Danija Pedrose, Andree Dovicioza na drugom Dukatiju i vozača Pramak Dukatija Jonija Ernandesa. Prvu desetoricu kompletirali su Horhe Lorenco na Jamahi, Rosi i vozač Jamahe Teh 3 Pol Espargaro.

Drugi trening nije bio toliko izjednačen, a Markes je tada za skoro pola sekunde iza sebe ostavio Pedrosu, dok je Doviciozo bio treći. Kračlou je imao četvro vreme, ispred Janonea, Lorenca, Rosija, Majka di Melja na Avintiji i drugog vozača Jamahe Teh 3 Bredlija Smita. Oni su ujedno imali zaostatak manji od sekunde u odnosu na Markesa, dok je prvi ispod crte bio drugi vozač Avintije Hektor Barbera.

Poslednji trening u najjačoj klasi vozi se u subotu od 17.55, dok kvalifikacije počinju u 18.35. Trka za Veliku nagradu Katara startuje u nedelju u 20 časova.

Za razliku od kraljevske klase, u preostale dve klase vožen je po jedan trening, pošto su po dva odrađena u četvrtak. U Moto2 kategoriji ponovo je najbrži bio Sem Lous, ispred Johana Zarka i Tita Rabata, dok je u Moto3 Deni Kent imao najbolje vreme, ispred Hirokija Onoa i Migela Oliveire.

Na našem sajtu možete da pronađete najavu ovogodišnjeg Moto GP šampionata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve