Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 26.03.2015.

21:00

Markesu prvi trening u Kataru

Aktuelni šampion kraljevske klase Moto GP šampionata Mark Markes nastavio je tamo gde je stao, pošto je bio najbrži na prvom treningu u Kataru.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Honda Racing Corporation

Markes je najbolji krug na stazi „Losail“ ostvario u vremenu od 1:55.281 minuta, sa 76 hiljaditinki prednosti u odnosu na timskog kolegu Danija Pedrosu.

Na trećem mestu našao se vozač Suzukija Aleš Espargaro, koji je napravio najveće iznenađenje, pošto se njegov tim vratio u šampionat posle trogodišnjeg odsustva.

Espargaro je bio četiri desetinke iza Markesa, a u borbi za treće mesto nadmašio je Horhea Lorenca na Jamahi za samo tri hiljaditinke. Upravo Lorenco je poslednji vozač koji je bio unutar pola sekunde u odnosu na Markesa, a ukupno osmorica vozača imala su zaostatak manji od sekunde u odnosu na branioca titule.

Najbolju četvoricu sledio je Kal Kračlou na LCR Hondi, ispred vozača Pramak Dukatija Danila Petručija i Andree Dovicioza na fabričkom Dukatiju. Prvu desetoricu kompletirali su Joni Ernandes na drugom Pramak Dukatiju, devetostruki svetski šampion Valentino Rosi i drugi vozač Dukatija Andrea Janone.

Naredni trening kraljevske klase vozi se u petak od 16 časova, a trka za Veliku nagradu Katara u najjačoj kategoriji na programu je u nedelju u 20 časova.

U preostale dve klase vožena su po dva treninga. U Moto2 kategoriji, najbrže vreme imao je Sem Loues, tokom prvog treninga, od 1:59.717 minuta, ispred Johana Zarka i aktuelnog šampiona Tita Rabata. U Moto3 kategoriji, Migel Oliveira je bio najbrži tokom drugog treninga, a sledili su ga Nikolo Antoneli i Isak Vinjales.

Na našem sajtu možete da pronađete najavu ovogodišnjeg Moto GP šampionata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve