Nova vest
Auto-moto

Subota, 06.04.2013.

14:16

Moto GP: Svi jure Lorenca

Sedmu godinu zaredom nova sezona Moto GP šampionata startuje Velikom nagradom Katara, po šesti put pod reflektorima na stazi „Losail“.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Ovogodišnji šampionat bi bez sumnje mogao da bude jedan od najuzbudljivijih poslednjih godina, iako će biti evidentan izostanak jednog od najboljih vozača koje smo imali priliku da gledamo poslednjih deset godina.

Titulu brani Horhe Lorenco, koji će pokušati da postane prvi vozač u ’Doktorovoj’ eri sa dve uzastopne titule, a pored Valentina Rosija, koji mu je ponovo timski kolega, na put će pokušati da mu stane i dvojac Repsol Honde, Dani Pedrosa i Mark Markes...

U odnosu na prošlu sezonu, ostali smo bez Kejsija Stonera, koji je još prošlog maja iznenadio sve izjavom da se povlači na kraju sezone. Ljubitelji motociklizma su se nadali da će se do Valensije i zatvaranja sezone predomisliti, ali Australijanac nije odustao. Njegovo odsustvo sigurno će biti vidljivo, ali je poznata izreka „koga nema bez njega se može“, koja je toliko puta u prošlosti potvrđena baš u Moto GP šampionatu.

Lorenco je prošle godine osvojio svoju drugu titulu, prvu posle 2010. godine i to u dominantnom stilu. Od 18 trka, samo dve nije završio, a sve ostale je završio ili kao pobednik ili kao drugoplasirani. Pedrosa je bio sjajan, konačno je postao konstantan, isto je imao dva odustajanja, a najlošiji plasman na ostalim trkama bilo mu je četvrto mesto. Iako je njihova borba bila veoma zanimljiva, ljubiteljima motociklizma nedostajalo je više uzbuđenja tokom prošle sezone, a po svemu viđenom u pauzi, to ćemo možda imati prilike da nadoknadimo ove godine.

Najavu ovogodišnjeg Moto GP šampionata pročitajte u našoj rubrici 'Teme'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve