Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 11.06.2012.

19:38

“Mizano” zvanično “Marko Simončeli”

Staza “Mizano” zvanično je u ponedeljak promenila ime u znak sećanja na tragično preminulog italijanskog motociklistu Marka Simončelija.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Simončeli, koji je izgubio život tokom Velike nagrade Malezije 23. oktobra prošle godine, živeo je oko pet kilometara od staze, u Katolici, svom rodnom gradu.

Promena imena staze u Mizanu predložena je krajem prošle godine, a zvanično je odobrena nedavno na Upravnom odboru vlasnika staze.

Dirnut sam time što je staza u Mizanu preimenovana u Markovu čast. U poslednjih nekoliko meseci sam dobio toliko pažnje od ljudi širom sveta, ali je ovo zaista poseban dan”, rekao je otac Marka Simončelija Paolo.

Britanski bend “The Rainband” nedavno je snimio pesmu u čast Simončelija, a više o mladom italijanskom motociklisti možete da pročitate u našoj rubrici ‘Teme’.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

2 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu