Nova vest
Auto-moto

Subota, 30.10.2010.

17:19

Otkazane kvalifikacije u Portugalu

Loši vremenski uslovi na stazi „Eštoril“ doveli su otkazivanja kvalifikacija u sve tri klase Moto GP šampionata pred trku za Veliku nagradu Portugala.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Zbog velike količine vode na stazi, jaki vetar i kišu, početak kvalifikacija je nekoliko puta odlagan, a potom su treninzi i zvanično otkazani.

Startni poredak u svim klasama će tako biti zasnovan na kombinovanim vremenima treninga koji su održani u petak i subotu.

To znači da će Horhe Lorenco biti na pol poziciji u kraljevskoj klasi, Gabor Tolmači u kategoriji Moto2, a Bredli Smit u klasi do 125 kubika.

Uz Lorenca, koji je još pre nekoliko nedelja obezbedio svoju prvu titulu u najjačoj klasi, u prvom redu na startu trke, u nedelju od 14 časova po srednjeevropskom vremenu, naći će se Niki Hejden na Dukatiju i devetostruki svetski šampion Valentino Rosi. Pre godinu dana ’Doktor’ se našao na pol poziciji kada su iz istih razloga, kao i ovog puta, kvalifikacije otkazane.

Drugi vozač Dukatija Kejsi Stoner biće četvrti na startu, a iza njega će slediti Ben Spiz na Jamahi ekipe Teh 3, vozač San Karlo Honde Gresini Marko Melandri, Andrea Doviciozo na Repsol Hondi i vozač LCR Honde Randi de Punije. Prvu desetoricu na startu pretposlednje trke sezone kompletiraće drugi vozač Jamahe Teh 3 Kolin Edvards i Marko Simončeli na privatnoj Hondi ekipe San Karlo Gresini, dok će Dani Pedrosa, koji će u Portugalu voziti prvu trku od loma ključne kosti u Japanu.

U kategoriji Moto2 na startu trke, u nedelju od 12.15 po srednjeevropskom vremenu, Tolmači će se prvi put ove sezone naći na pol poziciji, a pratiće ga šampion Toni Elias i Kenan Sofuoglu. Smitu je pol u Portugalu treći u ovogodišnjem šampionatu a u nedelju od 15.30 časova u prvom redu u klasi do 125 kubika pridružiće mu se sunarodnik Deni Veb, ruki Alberto Monkajo i Španac Nikolas Terol. Vodeći u generalnom plasmanu Mark Markez, koji bi ovog vikenda mogao da obezbedi titulu, biće tek 11. na startu, dok će se pored njega naći jedan od njegovih konkurenata za titulu Pol Espargaro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve