Nova vest
Auto-moto

Sreda, 13.10.2010.

17:39

Pedrosa se vraća u Australiji

Španac Dani Pedrosa vratiće se na stazu predstojećeg vikenda, na trci za Veliku nagradu Australije, posle dvonedeljnog odsustva zbog loma ključne kosti.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

25-godišnji vozač Repsol Honde se povredio tokom slobodnog treninga u Japanu i morao je na operaciju pa je propustio i trku u Maleziji, gde je Horhe Lorenco obezbedio titulu.

„Znam da će mi biti teško jer je staza „Filip Ajland“ veoma zahtevna, a meteorološki uslovi mogu da igraju veliku ulogu, ali mislim da je to pravi trenutak za povratak“, istakao je Pedrosa.

Operacija je dobro protekla, ali mi problem nije ključna kost, već vrat i ramena. Šampionat je odlučen, ali još uvek nije gotov. Naš cilj je da zadržimo drugo mesto i nastavimo sa radom na motoru da bismo spremni dočekali zimska testiranja“, dodao je Pedrosa.

Do kraja sezone ostale su još tri trke, u Australiji, Portugalu i Španiji, a Pedrosa ima 47 bodova prednosti u odnosu na trećeplasiranog u šampionatu Valentina Rosija, kojeg prate vozač Kejsi Stoner i Pedrosin timski kolega Andrea Doviciozo.

Trka za Veliku nagradu Australije vozi se u nedelju od 7 časova po srednjeevropskom vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve