Nova vest
Auto-moto

Sreda, 07.07.2010.

12:21

‘Doktor’ na stazi posle mesec dana!

Devetostruki Moto GP šampion Valentino Rosi vratio se na stazu samo mesec dana posle loma potkolenice.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

‘Doktor’ početkom juna u padu tokom poslednjeg slobodnog treninga pred trku za Veliku nagradu Italije zaradio otvoreni prelom potkolenice.

Prve prognoze posle operacije bile su da bi Rosi u najboljem slučaju mogao da se vrati tek u avgustu, ali izgleda da je Italijan uspeo da pokaže da za njega neka pravila ne važe.

Rosi je u sredu obavio zatvorene testove motora YZF-R1 WSB, koju je Fiat Jamaha dobila od Jamahinog tima u Svetskom Superbajk šampionatu.

Italijan je u prvom izlasku na stazu kompletirao deset krugova, a u drugom 14 i najbolji krug ostvario je u vremenu od 1:38.200 minuta. Rekordni krug staze pre tri godine postavio je Kejsi Stoner na Dukatiju u vremenu od 1:33.918 minuta. Cilj tog testiranja je bio da Rosi proceni u kakvom stanju i kojom brzinom ide njegov oporavak da bi odredio kada će moći da se vrati takmičenju u Moto GP šampionatu.

Rosi je pre desetak dana istakao da želi da se u potpunosti vrati na stazu sredinom avgusta kada se vozi trka za Veliku nagradu Češke na stazi “Brno”. Ipak, postoji mogućnost da povratka dođe i ranije, ili na trci u Nemačkoj 18. jula ili u Sjedinjenim Državama nedelju dana kasnije.

Testiranje je bilo pozitivno jer makar mogu da vozim, ali trke su već nešto drugačije. Osećao sam bol u nozi, ali mi je od svega najviše nedostajala snaga u ramenu i pokretljivost članka. Voleo bih da se vratim na “Zahsenringu, ali je još uvek rano da bilo šta kažem. Imamo još 12 dana i moraćemo da sačekamo i vidimo kako će moje stanje napredovati i koliko možemo da ga popravimo”, rekao je Rosi.

‘Doktor’ je pored trke u Muđelu propustio još tri runde šampionata, i sada ima 104 boda manje od vodećeg u plasmanu, svog timskog kolege, Horhea Lorenca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve