Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 07.06.2010.

20:40

Rosijevo mesto do daljnjeg prazno

Jamaha je objavila da će mesto Valentina Rosija u timu biti prazno na narednih nekoliko trka pre nego što se donese odluka o pravoj zameni za 'Doktora'.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Aktuelni šampion kraljevske klase Moto GP šampionata je u udesu na stazi “Muđelo” polomio potkolenicu, a uza potpun oporavak biće mu potrebno između dva i pet meseci.

Tim menadžer Jamahe Davide Brivio u ponedeljak je rekao da nema potrebe za žurbom oko imenovanja zamene za Italijana.

Imamo planiran sastanak sa čelnim ljudima Jamahe, ali smo daleko od bilo kakve odluke. Mislim da za narednih nekoliko trka nećemo naći zamenu jer je to dozvoljeno prema pravilima, a ako Valentinov oporavak potraje moraćemo da nađemo još jednog vozača. Veoma je čudno pričati o zameni za Valentina, ali ćemo pokušati da nađemo najbolje rešenje”, istakao je Brivio.

Brivio je naglasio da ako bude potrebno da se nađe zamena za Rosija to neće biti lak posao jer test vozači ekipe nisu dovoljno dobri za trke, dok su Ben Spiz i Kolin Edvards pod ugovorom sa Teh 3 Jamahom.

Da se Jamaha pita nikoga ne bismo postavili na Rosijevo mesto do kraja šampionata”, rekao je Brivio.

'Doktor' se trenutno nalazi u bolnici u Firenci, gde mu je potkolenica operisana u subotu, a u ponedeljak su mu zašivene rane, a prema rečima doktora njegov oporavak teče dobro.

Rosi je već propustio trku za Veliku nagradu Italije, a u najboljem slučaju neće voziti ni na narednih pet, od kojih je prva na stazi “Silverston” u Velikoj Britaniji 20. juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve