Nova vest
Auto-moto

Sreda, 22.04.2009.

16:16

Rosi planira prelazak u WRC

Osmostruki Moto GP šampion Valentino Rosi planira karijeru na četiri točka kada kaže zbogom karijeri na motoru.

Izvor: B92, Reuters

Autor:B92, Reuters

Default images

Vozač Jamahe, koji je potpisao novi dvogodišnji ugovor sa japanskim timom prošlog jula, izjavio je da bi mogao da vozi za Ford u Svetskom reli šampionatu (WRC) u bliskoj budućnosti.

„Nadam se da ću se prebaciti na četiri točka“, rekao je Rosi pred trku za Veliku nagradu Japana, na kojoj je prošle godine osvojio titulu, „Mislim da je prekasno za Formulu 1, ali se nadam da ću drugi deo karijere provesti u automobilu. To je oduvek bila moja velika strast pošto sam odrastao uz oca koji je vozio i reli, tako da se da ću se, kada završim posao sa matorima, još deset godina takmičiti u reliju“.

Osvajač šest titula u kraljevskoj klasi Moto GP šampionata, koji je bio drugi na prvoj trci sezone u Kataru, nekoliko puta je testirao bolid Ferarija i priznao je da je ozbiljno razmišljao o prelasku u Formulu 1.

„Imao sam šansu da uđem u Formulu 1 na kraju 2006. godine. Vodio sam pregovore sa Ferarijem, imao sam plan da budem test vozač tokom sezone 2007. godine, i da potom sledeće godine vozim trke, ali sam odlučio da ostanem veran motorima“, rekao je Rosi.

Rosi se do sada tri puta takmičio na relijima u okviru WRC šampionata, od kojih je poslednji bio Reli velsa u decembru prošle godine.

“Moja glavna opcija je Svetski reli šampionat. Imam dobar odnos sa Fordom tako da ću možda voziti za njih. U leto 2010. godine ću odlučiti”, dodao je Rosi.

Italijan je naglasio da je još uvek gladan pobeda u Moto GP šampionatu i da mu je sada cilj da sustigne rekord sunarodnika Đakoma Agostinija od 122 pobeda.

“Kada stignete iza Agostinija počnete da se pitate”, rekao je Rosi, koji ima 97 pobeda uz osam titula, šest u kraljevskoj klasi i po jednu u klasama do 125 i 250 kubika, “Imam 25 pobeda manje od njega i to znači da ako želim da ga sustignem moram da se takmičim i posle sledeće sezone, ali odlučiću narednog leta”, rekao je Rosi, “Ipak, nikada se ne trkam zbog rekorda. Motivacija da bi se sustigao rekord nije dovoljna, moram da uživam u tome”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve