Nova vest
Auto-moto

Subota, 14.11.2015.

13:38

Horner: Ferstapen ima ugovor sa Red Bulom

Šef ekipe Red Bula Kristijan Horner poručio je Ferariju i Mercedesu da se ni ne trude da kontaktiraju Maksa Ferstapena jer on ima ugovor sa Red Bulom.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Getty Images

Ferstapen je ove sezone postao prvi maloletnik u Formuli 1 kao vozač ekipe Toro Roso, a od prve trke je pokazao da ima potencijal da se jednog dana upiše među pobednike, a potom verovatno i šampione.

Zbog toga ne čudi da su Mercedes i Ferari zainteresovani da ga angažuju, ali će, međutim, morati da sačekaju nekoliko godina da bi mogli da pokušaju da ga privole da im se pridruži. Razlog za to je činjenica da kada dođe trenutak da napusti Toro Roso, mladi Holanđanin će preći u Red Bul, veruje Horner.

Kao što je slučaj sa svim vozačima iz našeg juniorskog programa, svi su oni vozači Red Bula, a on je trenutno na pozajmici u Toro Rosu, kao što je i Karlos Sains, a prethodno su to bili Danil Kvjat i Danijel Rikardo. To je samo pokazatelj koliko Red Bul ulaže u mlade talente i daje im šansu. Pre Maksa, nju su dobili Rikardo, Kvjat, Sebastijan Fete li ostali. Ako pogledate Fetela, BMW nije iskoristio svoju priliku sa njim i Red Bul se potrudio da dobije najveće mlade talente. Naravno, pošto smo investirali u njih, a neću otkrivati detalje ugovora, rivalski timovi pričaju sa pogrešnim ljudima ako su kontaktirali vozača, jer on ima ugovor”, istakao je Horner.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu