Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 01.02.2015.

17:39

Fetel u Ferariju najbrži u Heresu

Novi vozač Ferarija Sebastijan Fetel bio je najbrži tokom prvog dana predsezonskih testiranja u Formuli 1 na stazi „Heres“ u Španiji.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Miguel Morenatti

Četvorostruki svetski šampion se našao na čelu tokom popodneva, posle kratkog stinta, kada se vratio na stazu posle dugog boravka u garaži izazvanog problemima sa telemetrijom na bolidu SF15-T.

Fetel se nešto kasnije ponovo vratio na stazu i popravio svoje vreme u poslednjih 20 minuta, a od drugoplasiranog Markusa Eriksona u bolidu Zaubera je bio brži za jednu i po desetinku.

Tokom većeg dela prvog dana testiranja na vrhu se nalazio vozač Mercedesa Niko Rozberg, koji je već uspeo da odradi simulaciju trke. Nemac je kompletirao ubedljivo najviše krugova na stazi „Heres“ – čak 157, koji uključuju i sedam dužih ostanaka na stazi, a po tome su mu najbliži bili Erikson i Valteri Botas u bolidu Vilijamsa sa po 73 kruga.

Danijel Rikardo je u bolidu Red Bula proveo veći deo jutra kao Rozbergov najbliži rival, ali je dim iz bolida okončao njegova nadanja za boljim vremenom. Australijanac se kasnije vratio na stazu, ali je zbog novog problema sa kočnicama kompletirao samo 35 krugova.

Najveće probleme imala je Meklaren-Honda, a Fernando Alonso je za volanom modela MP4-30 uspeo da odvoza samo šest krugova, a samo tokom jednog je uspeo da ostvari vreme. Španac je dan završio 18 sekundi iza Fetela, koji ga je zamenio u Ferariju.

Fors Indija propušta testiranja u Heresu, dok se Lotus nije ni našao na stazi, pošto je bolid ekipe bio tek na putu od fabrike u Enstonu do Španije.

Tokom prvog dana na stazi su viđene dve crvene zastavice, koje su izazvali Erikson tokom jutra i Karlos Sains junior, koji se tokom popodneva zaustavio na poslednjem pravcu.

Testiranja u Heresu nastavljaju se u ponedeljak, kada će se na stazi, između ostalih, naći aktuelni šampion Luis Hamilton, i traju do srede.

Rezultati prvog dana testiranja:
1. Sebastijan Fetel (Ferari) 1:22.620 (60)
2. Markus Erikson (Zauber) + 0.157 (73)
3. Niko Rozberg (Mercedes) + 0.486 (157)
4. Danijel Rikardo (Red Bul) + 0.718 (35)
5. Valteri Botas (Vilijams) + 1.286 (73)
6. Karlos Sains junior (Toro Roso) + 2.707 (46)
7. Fernando Alonso (Meklaren) + 18.118 (6)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu