Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 18.12.2014.

19:38

Eklston čestitkom potkačio Nemce

Prvi čovek Formule 1 Berni Eklston u svojoj novogodišnjoj čestitki podsetio se na ovogodišnje suđenje u Nemačkoj zbog davanja mita.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Eklston tradicionalno svake godine ima zanimljive karikature kao novogodišnje čestitke, u kojima se osvrće na nešto što je obeležilo proteklu sezonu u Formuli 1.

Ove godine, na toj karikaturi se vidi maskirani pljačkaš koji pištoljem preti Eklstonu, koji drži džak na kojem piše 100 miliona evra.

Ovo nije pljačka. Skupljam pare za Bavarsku“, to su reči maskiranog pljačkaša.

Ali, tu nije kraj, Eklston je sve začinio komentarom unutar čestitke, u kojoj piše:

Možda bismo mogli da imamo trku Formule 1 u zaista lepom gradu Minhenu“.

Eklston je u avgustu platio 100 miliona dolara da bi se okončao slučaj u kojem je optužen za davanje mita prilikom prodaje Formule 1 kompaniji CVC. Na taj način, Eklston nije priznao krivicu, izbegao je dugo suđenje, a takođe je ostao na čelu Formule 1.

Od tih 100 miliona dolara, 99 miliona je prosleđeno Bavarskoj, pošto je suđenje bilo u Minhenu, a milion jednoj humanitarnoj organizaciji koja pomaže deci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Volf nije odustao od Ferstapena

Direktor Mercedesa Toto Volf nije odbacio mogućnost sastanka sa trostrukim svetskim šampionom Formule 1 Maksom Verstapenom iz Red Bula o angažmanu i dolasku u nemačku ekipu.

Beta

22:45

1 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu