Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 29.09.2014.

12:55

Ferstapen debituje na „Suzuki“

Holandski vozač Maks Ferstapen debitovaće u bolidu Formule 1 predstojećeg vikenda u Japanu, pošto će voziti za Toro Roso na prvom treningu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Još pre nekoliko nedelja potvrđeno je da će Ferstapen voziti za italijanski tim sledeće godine, a u Formuli 1 će debitovati tri dana posle svog 17 rođendana.

Mladi Ferstapen će tako biti na istoj stazi sa dvojicom vozača koji su duplo stariji od njega, a to su Kimi Raikonen i Dženson Baton.

Ferstapen će na prvom treningu na legendarnoj „Suzuki“ zameniti Žan-Erika Vernja, umesto kojeg i stiže u tim naredne sezone.

Radujem se što ću učestvovati na slobodnom treningu. Biće to dobra priprema za narednu godinu, iako to nisam ni mogao da zamislim pre nekoliko meseci. Samo učešće na treningu je za mene ostvarenje sna“, istakao je Ferstapen.

Ferstapen je, inače, sin bivšeg vozača Formule 1 Josa, koji je dva puta bio na podijumu tokom osmogodišnje karijere u tom šampionatu.

Moj tata je vozio na Suzuki mnogo puta i rekao mi je da to nije laka staza za početak. Za mene će to svakako biti iskustvo od velike važnosti, zato što ću videti kako sve funkcioniše, da se pripremimo za sledeću godinu. Neću biti tu da postavljam rekorde, već da dobijem iskustvo“, naglasio je mlađi Holanđanin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve