Nova vest
Auto-moto

Petak, 29.08.2014.

12:37

Veber: Kako će Luis i Niko zajedno?

Bivši vozač Formule 1 Mark Veber pita se da li Luis Hamilton i Niko Rozberg mogu ostati timske kolege.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Piloti Mercedesa od početka sezone vode borbu za titulu, koja je prerasla u žestoke okršaje na stazi.

"Biće interesantno, ne samo do kraja sezone. Oni sada nisu tim, da li je u redu da budu timske kolege 2015? Svako radi po svom", rekao je Veber.

Na poslednjoj trci F1 ove sezone na Spa Frankošamu u Belgiji Rozberg je probušio pneumatik Hamiltonu koji je kasnije odustao, pa sada zaostaje 29 bodova za Nemcem.

"To je bio potez preticanja. Niko je pokušavao da prođe sa spoljne strane, ali je bila Luisova krivina. U tom trenutku Niko je znao da nema šanse da izvede taj potez. Čudno je što je pokušao tako blizu Luisa. To je malo nekarakteristično za Nika, nije njegov stil, ali je napravio kontakt. To ne bi bila velika stvar da nije bilo probijanja gume, to je promenilo celu trku. Na kraju su obojica bila u nevolji", objasnio je Veber svoje viđenje incidenta.

Do kraja F1 sezone je u opticaju još 200 poena na sedam trka. Naredna trka je 7. septembra u Monci, a zatim slede Singapur, Japan, Rusija, SAD, Brazil i konačno Abu Dabi gde se dupliraju bodovi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu