Nova vest
Auto-moto

Utorak, 31.12.2013.

11:08

Šumaher stabilnije, lekari oprezni

Stanje Mihaela Šumahera je stabilnije, saopštili su lekari u bolnici u Grenoblu u kojoj je legendardni nemački vozač Formule 1.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Profesor Pajen rekao je da su snimci mozga tokom noći pokazali malo poboljšanje stanja i da je tada odlučeno da se uradi još jedna intervencija kako bi se umanjio pritisak u lobanji.

Lekarski tim je oprezno govoreći o stanju legende moto sporta naveo da je odluka o novoj intervenciji bila teška i da je doneta u razgovoru sa porodicom.

"Dobili smo neko vreme, ali moramo da nastavimo da ga kontrolišemo iz sata u sat", rekao je glavni anesteziolog bolnice u Grenoblu Žan-Fransoa Pajen.

Šumaher je i dalje u kontrolisanoj komi, održava mu se temperatura tela, a lekari su dodali da još uvek ne mogu da kažu da je van životne opasnosti. Lekari kažu da ih je poboljšanje stanja iznenadilo, ali su ponovili da je i dalje suviše rano govoriti o budućnosti ili davati bilo kakve prognoze.

Francuski neurohirurg, koji je operisao Šumahera, rekao je da je Nemac još uvek u životnoj opasnosti, ali da su doktori sinoć ipak dobili malo na vremenu.

„Bolje je nego juče. Ali svi moraju da budu svesni da je njegovo stanje još uvek osetljivo i da je sve moguće“, saopštio je lekarski tim.

Na kraju konferencije, rečeno je da su naredni sati ključni za stanje Mihaela Šumahera.

Bivši doktor Formule 1 Geri Hernstin, koji pažljivo prati situaciju, napisao je na svom Tviter profilu da je po njegovom mišljenju ova konferencija za novinare pozitivna.

Spekuliše se da je u trenutku pada Šumaher išao brzinom od 100km/h i da je kaciga koju je nosio polomljena na dva dela.

Šumaher je u nedelju povredio glavu dok se u skijalištu Meribel u Francuskoj skijao van označene staze zajedno sa 14-godišnjim sinom. Za manje od 10 minuta helikopterom prebačen u bolnicu Mutje u toj oblasti, a sat kasnije u bolnicu u Grenoblu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve