Nova vest
Auto-moto

Sreda, 16.11.2011.

12:53

Start sledeće sezone bez Kubice

Poljak Robert Kubica gotovo izvesno neće biti spreman još nekoliko meseci za povratak u Formulu 1, što znači da će Lotus Reno početi sledeću sezonu bez njega.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kubica je početkom februara doživeo teške povrede noge, ruke i šake u udesu tokom relija u Italiji i iako njegov povratak teče u dobrom smeru, sigurno ga meseci dele od povratak u bolid.

Prvi čovel Lotus Renoa Erik Bulije priznao je tokom vikenda u Abu Dabiju da je zabrinut jer dugo nije u kontaktu sa Kubicom, kao i da se plaši da to znači da nije spreman.

Strpljiv sam jer sam u moralnoj obavezi prema njemu, a je veoma važan celom timu. Ako se nađemo u situaciji da on može da se vrati, čak i sredinom sezone, pokušaću da to učinim, ali ne mogu ništa više da uradim. Ako se on nikome ne javlja, šta mogu ja da kažem? Dali smo mu rok do oktobra, to je bio važan trenutak, ali, nažalost, mislim da još uvek nije spreman za povratak”, rekao je Bulije.

Kubičin ugovor sa Lotus Renoom, ekipom koja će se u Formuli 1 takmičiti samo pod imenom Lotus, ističe krajem godine. Čak i ako se ne vrati kao vozač te ekipe, prema poslednjim informacijama, bar još dva tima su zainteresovana za njega, kad god on bude spreman, a jedan od njih je najverovatnije Ferari, gde bi mogao da zameni Felipea Masu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve