Nova vest
Auto-moto

Petak, 09.09.2011.

14:01

Red Bul i Reno zajedno do 2016.

Aktuelni šampion Formule 1 Red Bul saopštio je da produžio ugovor sa proizvođačem motora kompanijom Reno do 2016. godine.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Finansijski detalji novog ugovora nisu objavljeni.

"Reno je uvek bio pouzdan partner i ima velike zasluge za naše prošlogodišnje uspehe. Želimo da nastavimo tim putem", rekao je šef austrijske ekipe Kristijan Horner novinarima u Monci, gde se u nedelju vozi trka za Veliku nagradu Italije.

Red Bul i Reno su saradnju započeli 2007. godine, a prošle sezone taj tim ubedljivo je trijumfovao u šampionatu i u konkurenciji vozača, gde je titulu osvojio Sebastijan Fetel, i u konkurenciji konstruktora.

Velike su šanse da Red Bul ove sezone ponovi uspeh, pošto Fetel ubedljivo vodi u poretku vozača sa 92 boda više od drugoplasiranog, ujedno svog timskog kolege, Marka Vebera.

U konkurenciji konstruktora Red Bul trenutno ima 426 bodova, ispred Meklarena sa 295.

Fetel je u petak bio najbrži u Italiji na drugom slobodnom treningu, dok je na prvom najbolje vreme ostvario vozač Meklarena Luis Hamilton.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve