Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 21.07.2011.

19:33

Veber želi da ostane u Red Bulu

Australijanac Mark Veber izjavio je da želi da ostane u Red Bulu, uprkos nesuglasicama zbog timskih naredbi na Velikoj nagradi Britanije pre dve nedelje.

Izvor: B92, Reuters

Autor:B92, Reuters

Default images

Veber je na „Silverstonu“ ignorisao poruke tima da ne pokušava da pretekne timskog kolegu Sebastijana Fetela u poslednjim krugovima trke na kojoj je trijumfovao Alonso, ispred aktuelnog šampiona i Australijanca.

Želim da ostanem u timu“, rekao je Veber, kojem ugovor ističe na kraju sezone, „Trka na „Silverstonu“ nije imala nikakav uticaj na moj ugovor. Mogao sam da budem brži po pitanju moje odluke“.

Upitan da li od tima traži uverenje da neće započeti sledeću godinu kao drugi vozač, Veber je samo dodao:

To nije uopšte loše pitanje“.

Veber sada zauzima drugo mesto u generalnom plasmanu, sa 80 bodova manje od Fetela, i ističe da ne očekuje nove nesuglasice sa timom oko naredbi na sledećoj trci, u Nemačkoj, kao i do kraja sezone, ali da ne odustaje od borbe sa mladim Nemcem na stazi.

Ne dešava se često da u poslednjih nekoliko krugova uspete da toliko smanjite zaostatak. To je bila čudna situacija. Veći deo vremena imamo slobodu da se trkamo“, rekao je Veber, „Stvari su se promenile na poslednjih nekoliko trka, a mi moramo da se postaramo da Sebastijanu otežamo da se potpuno odvoji i lako osvoji titulu“.

Predstojećeg vikenda u Formuli 1 se vozi Velika nagrada Nemačke, koja je zakazana za nedelju od 14 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve