Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 13.06.2011.

14:58

Hamilton pregovara sa Red Bulom?

Ekipa Meklarena možda će morati da se potrudi da u svojim redovima zadrži Luisa Hamiltona posle 2012. godine.

Izvor: B92, Autosport

Autor:B92, Autosport

Default images

Pre nekoliko meseci pojavljivale su se informacije da bi Hamilton po isteku ugovora sa britanskom ekipom mogao da pređe u redove Red Bula.

Nove spekulacije pojavile su se tokom proteklog vikenda, na Velikoj nagradi Kanade, gde se Hamilton sastao sa šefom austrijske ekipe Kristijanom Hornerom.

Prema izveštajima medija koji su bili na stazi „Žil Vilnev“, Hamilton i Horner su razgovarali bar 15 minuta u prostorijama Red Bula u Montrealu. Iako, naravno, nije poznata tema njihovog razgovora i što je izvor iz austrijskog tima rekao da je Britanac samo došao u posetu, teško je pretpostaviti da mogućnost njegovog prelaska u redove te ekipe nije pomenuta.

Iako je mnogo puta pomenuo da želi da ostane u Meklarenu do kraja karijere, Hamilton je u prethodnih nekoliko meseci više puta izrazio nezadovoljstvo trenutnim stanjem u britanskom timu i nemogućnošću borbe sa Red Bulom za vrh. To je pokazao i na trkama u Monaku i Kanadi, zbog čega je dobio velike kritike, jer je išao do granica i izazvao je nekoliko sudara.

Hamilton je sezonu počeo kao glavni rival Sebastijana Fetela u borbi za titulu, a njegove šanse izgledale su velike posle trijumfa na Velikoj nagradi Kine. Ipak, od tada Meklaren nije napredovao koliko se on nadao i posle problema na poslednje dve trke, za koje je isticao da ima realnu šansu da pobedi, sada ima 76 bodova manje od Fetela u generalnom plasmanu.

Britanac i dalje ima šanse za titulu, jer je do kraja sezone ostalo još 12 trka, ali sigurno je da on i njegov menadžment trenutno sagledaju sve dugoročne opcije, a sigurno je da u ovom trenutku više nije toliko sigurno da će ostati u Meklarenu. Osim ostanka u britanskom timu, Hamilton bi mogao da ima još jednu opciju osim Red Bula, a to je prelazak u Ferari, čiji šef ekipe ne krije da bi voleo da ga vidi u svom timu. Ipak, problem bi mogao da bude što je Fernando Alonso potpisao novi ugovor.

Iako Red Bul izgleda kao neverovatna destinacija za Hamiltona, pošto je tim sav svoj fokus stavio na Fetela, mogućnost dovođenja vozača kakav je Britanac bila bi veoma primamljiva za vlasnika austrijske kompanije Ditriha Matešića.

Hamilton je prethodne spekulacije o prelasku u Red Bul odmah demantovao rekavši da je samo razmišlja o Meklarenu, ali nije negirao mogućnost promene tima.

Naravno, biću u Formuli 1 još dugo, i nikad se ne zna šta može da se desi. Za sada se trudim da učinim ovaj tim što uspešnijim, i verujem da to i mogu da učinim“, rekao je Hamilton.

Tada su se oglasili iz Red Bula i rekli da je mogućnost da upare Fetela i Hamiltona u svom timu veoma mala, ali ta ideja nije potpuno odbačena.

Teško je predvideti kako će se vozači kao što su Luis i Sebastijan ponašato u istom timu. Moglo bi da dođe do varnica, što smo videli sa Alonsom i Luisom u Meklarenu. Zadovoljni smo sadašnjom vozačkom postavom, ali ćemo videti kako će se stvari odvojati“, rekao je Horner.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve