Nova vest
Auto-moto

Utorak, 17.05.2011.

21:20

Otkriven ’novi’ “Silverston“

Čelnici staze „Silverston“ otkrili su novi izgled boksova i padoka, koji se sada prostire na 16.500 kvadratnih metara.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Novi kompleks, pored toga, što ima značajno lepši izgled, je ujedno za 30 odsto veći od prethodnog i deo prostora uz startno-ciljni pravac staze.

Taj deo staze, koji još uvek nije završen, koštao je oko 30 miliona evra, a zvanično je otvoren uz prisustvo brojnih bivših i sadašnjih vozača na dva i četiri točka.

Prvi čovek Britanskog kluba vozača (BRDC), u čijem posedu se nalazi staza, Dejmon Hil veruje da novi kompleks „Silverstonu“ osigurava dugoročnu budućnost u Formuli 1.

Veoma je važno što smo uspeli u svojim namerama. Bilo je pretnji da će organizacija trke biti dodeljena nekoj drugoj stazi. Drugi prave palate oko staze, ali smo mi uspeli da stavimo „Silverston“ ispred svih“, rekao je Hil.

Bivši šampion Formule 1 Najdžel Mensel pohvalio je rad koji je uložen u ’novi’ „Silverston“.

Za mene je „Silverston“ najbolja staza na svetu bez premca. Navijači uvek staju uz svakog britanskog vozača i fantastično je trkati se ovde“, rekao je Mensel.

Pored bivših britanskih šampiona u Formuli 1 Hila, Mensela, Džensona Batona, Džona Sartiza, vozača Red Bula Marka Vebera i još mnogih vozača, otvaranju je prisustvovao i devetostruki Moto GP šampion Valentino Rosi.

Veoma sam uzbuđen. Prošle godine nisam vozio na „Silverstonu“ zbog povrede i zato sam sada došao da upoznam stazu. Pista je odlična, veoma tehnička, a uvek je lepo doći na stazu na kojoj su se vodile nezaboravne borbe“, rekao je ’Doktor’.

„Silverston“ će ove godine prvo biti domaćin Velike nagrade Britanije u Moto GP šampionatu 12. juna, a potom i u Formuli 1 10. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve