Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 23.12.2010.

16:28

“Fetel će voziti za Ferari kad-tad“

Predsednik Ferarija Luka di Montecemolo rekao je da bi želeo da u redove svog tima dovede novog šampiona Formule 1 Sebastijana Fetela.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Fetel, koji je ove godine postao najmlađi šampion u istoriji, ima ugovor sa Red Bulom do kraja 2012. godine, ali je već sada na radaru italijanske ekipe.

„Sebastijan je brz, pametan i mlad. Ono što mogu da kažem je da će se pre ili kasnije naći u našem crvenom bolidu“, naglasio je Montecemolo.

Prvi čovek Ferarija nagovestio je da je velika želja da tandem tima u 2012. godini budu upravo Fetel i Alonso, ali, iako bi to bila odlična vozačka postava, pitanje je kako bi njih dvojica funkcionisali zajedno u ekipu.

S druge strane, Fetel je već istakao da mu je san da se jednog dana nađe u bolidu Ferarija ili Mercedesa, dok je vlasnik Red Bula Ditrih Matešić priznao da će austrijska ekipa morati da se pomuči da bi zadržala mladog Nemca na duže staze.

Ako ne budemo imali konkurentan bolid moraćemo da ga pustimo čak i ako bude vezan ugovorom sa nama. Sebastijan želi da vozi za Ferarija jednog dana, ali ćemo se mi potruditi da mu odluku o prelasku otežamo koliko god to bude moguće“, rekao je Matešić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

9 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu