Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 14.10.2010.

14:01

Formula 1 od 2014. u Sočiju

Trka za Veliku nagradu Rusije od 2014. godine će se naći u kalendaru Formule 1, a voziće se na stazi u blizini Sočija, koja tek treba da bude izgrađena.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Debi Rusije u Formuli 1 poklapa se sa održavanjem Zimskih Olimpijskih igara, čiji će domaćin biti upravo Soči.

Do dogovora oko trke u Rusiji došlo je u utorak, kada je se prvi čovek Formule 1 Berni Eklston sastao sa premijerom Rusije Vladimirom Putinom, a potvrđeno je da je ugovor potpisan za održavanje trke bar do 2020. godine.

"Postigli smo dogovor sa prvim čovekom Formule 1 da će Soči biti domaćin Velike nagrade Rusije od 2014. do 2020. godine", rekao je Putin.

Eklston je već duže vreme isticao da želi Gran Pri u Rusiji, a prema poslednjim izveštajima Vlada Rusije će plaćati oko 30 miliona evra godišnje za održavanje trke, dok će staza koštati oko 150 miliona.

Ove godine Vitalij Petrov je postao prvi Rus u Formuli 1, kao vozač Renoa, a u skorije vreme u šampionatu bi mogao da mu se pridruži i Mihail Alešin, šampion ovogodišnje Svetske serije Reno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve