Nova vest
Auto-moto

Sreda, 30.06.2010.

21:39

Raikonen testira Pireli pneumatike?

Šampion Formule 1 iz 2007. godine Kimi Raikonen mogao bi da testira Pireli pneumatike koje će se u šampionatu koristiti naredne sezone.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Već je poznato da će italijanska kompanija dostaviti svakom timu po dva seta pneumatika za specijalni test u Abu Dabiju, početkom novembra, po završetku sezone.

Ipak, Pireli bi želeo da odradi neka testiranja pre toga, a u opciji su stari bolidi Tojote ili ekipe BMW.

Što se tiče vozača Nik Hajdfeld je bio prva opcija, ali je odlučeno da bi time Mercedes bio u prednosti u odnosu na ostale pošto je on test vozač nemačke ekipe. Zato je prvi čovek Pirelija zadužen za auto-moto sport Pol Hembri rekao da bi Raikonen bio najbolje rešenje, ali da ne zna da li bi Finac bio raspoložen za to.

Finac je napustio Ferari na kraju prošle sezone i trenutno vozi za Sitroen junior tim u Svetskom reli šampionatu (WRC), gde je Pireli glavni snabdevač pneumatika.

Kimi je u ovom trenutku potpuno fokusiran na reli, ali ako nas Pireli kontaktira, naravno da ćemo razmotriti ponudu. U svakom slučaju, sve će zavisiti od toga da li je Kimi zainteresovan za takav izazov i da li može da se uklopi u njegov raspored“, rekao je Raikonenov menadžer Stiv Robertson.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve