Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 01.02.2010.

12:11

Mercedes otkrio i izgled bolida

Samo nedelju dana pošto je prezentovao nove boje Mercedes je na stazi „Rikardo Tormo“ u Valensiji predstavio i izgled novog bolida.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Ekipa, koja je prošle godine osvojila titulu u obe konkurencije pod imenom Bron GP, bolid MGP W01 je predstavila pred sam početak prvih zvaničnih predsezonskih testiranja. Tokom naredna tri dana bolid Mercedesa na stazi „Rikardo Tormo“ testiraće prvo Niko Rozberg, a potom i sedmostruki šampion Mihael Šumaher, koji se u Formulu 1 vraća posle tri godine.

Bolid MGP W01, koji je prvi za Mercedes kao samostalnog konstruktora od 1995. godine, ima nos u boliku slova v, a deo gde je smešten motor se značajno razlikuje od rešenja drugih timova, kao što je Meklaren, gde je taj on povezan sa zadnjim krilom.

Pored Mercedesa svoje bolide za novi šampionat Formule 1, koji startuje 14. marta u Bahreinu, već su predstavili i Ferari, Meklaren, Zauber i Reno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu