Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 22.11.2009.

16:13

Haug: “Spremamo veliko iznenađenje”

Potpredsednik Mercedesa zadužen za auto-moto sport Norbert Haug izjavio je da će vozačka postava ekipe Mercedes GP, naslednika Brona, za mnoge biti iznenađenje.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

“Mnogi bi mogli da se iznenade. Ali, siguran sam da će biti zadovoljni našim izborom”, rekao je Haug i demantovao da tim pregovara sa Mihaelom Šumaherom, koji se iz Formule 1 povukao pre tri godine, “U ovom sportu će uvek biti spekulacija, posebno kada postoje neupražnjena mesta u nekim timovima. I postoje snovi, a ispunjavanje istih je posebna stvar”.

Da je povratak Šumahera u šampionat malo verovatan potvrdila je i njegova predstavnica za štampu Sabina Kem.

Mihael uživa u životu, a povratak u Formulu 1 uopšte nije među njegovim interesovanjima. U ovom trenutku njegov povratak je malo verovatan”, naglasila je Kemova.

Mercedes je u ponedeljak preuzeo kontrolu nad ekipom koja je ove godine osvojila titulu u obe konkurencije. Od tada, tim je ostao bez novog šampiona Džensona Batona, koji je potpisao ugovor sa Meklarenom, a prethodno je već Rubens Barikelo prešao u Vilijams.

Iako za sada ništa nije potvrđeno, očekuje se da će jedan od vozača ekipe Mercedes GP biti Nemac Niko Rozberg, a u prethodnih nekoliko dana su mnogi nemački vozači bili povezivani sa mestom njegovog klupskog kolege.

Sa svim vozačima sa kojima smo razgovarali dogovorili smo se o zaštiti poverljivosti pregovora”, istakao je Haug.

Pored Šumahera, kao potencijalni vozači pominjani su i Nik Hajdfeld, Adrian Zutil i Kimi Raikonen. Od njih trojice jedino se oglasio šampion iz 2007. godine koji je, ipak, istakao da mu ponuda nemačke ekipe nije zanimljiva i da se sledeće sezone neće takmičiti u Formuli 1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu