Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 15.10.2009.

23:57

Alonso se ne uzbuđuje zbog Mase

Španac Fernando Alonso izjavio je da ga ne potresaju komentari budućeg klupskog kolege Felipea Mase i da njihov odnos neće trpeti zbog toga.

Izvor: B92, Reuters

Autor:B92, Reuters

Default images

Masa je u razgovoru sa brazilskim novinarima izjavio da smatra da je Alonso znao za nameštanje prošlogodišnje trke za Veliku nagradu Singapura, kada je Nelson Pike junior udario u zid da bi pomogao Špancu da trijumfuje na prvoj noćnoj trci u istoriji Formule 1.

Nisam bio umešan u skandal, ništa nisam znao, u to nema sumnje. Na Masine komentare nisam obratio puno pažnje“, rekao je Alonso, „Ali to neće uticati ni na šta, ni na mene, ni na naš odnos, čak, naprotiv, mislim da će odlično funkcionisati“.

Alonso će od naredne godine u ekipi Ferarija zameniti Kimija Raikonena, a dogovor o saradnji došao je samo desetak dana pošto je Reno kažnjen uslovnom suspenzijom zbog skandala u Singapuru.

U Ferariju je grupa važnija od individualaca, i svi su deo tima, deo velike porodice. Smatram da će to biti dobra grupa i da će tim biti jak sa mnom i sa Felipeom“, dodao je Alonso.

Španac je, takođe, napomenuo da će razgovarati privatno sa Masom, ali je negirao da će ti razgovori imali veze sa razjašnjenjem situacije.

Kada budemo razgovarali tema će biti sigurno njegov oporavak, koji, čini mi se, ide dobrim putem, kao i iskustvo koje je stekao u Ferariju. On je u ekipi već četiri godine, a ja moram mnogo toga da naučim i da se adaptiram što pre. I smatram da bi razgovor sa Felipeom ovih dana ili u bliskoj budućnosti bio od velike pomoći kako meni, tako i timu“, istakao je Alonso.

Masa je pre izjava da smatra da je i Alonso bio umešan u skandal rekao i da misli da je zbog skandala u Singapuru ostao bez titule. Španac je, međutim, istakao da je želeo da Masa dođe do titule, ali ju je on izgubio za samo jedan bod, a šampion je postao Alonsov bivši klupski kolega Luis Hamilton.

Prošle godine smo izgradili dobar prijateljski odnos i navijao sam za njega u poslednjem delu šampionata jer sam stvarno mislio da ima šansu da osvoji titulu, ali na kraju nije došao do nje. Ali, siguran sam da ćemo i dalje imati dobar odnos, kakav imamo i sa bilo kojim drugim vozačem“, naglasio je dvostruki svetski šampion.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve