Nova vest
Auto-moto

Sreda, 07.10.2009.

14:29

Kubica zvanično u Renou

Poljak Robert Kubica od naredne godine će voziti za Reno, objavila je francuska ekipa.

Izvor: B92, Reuters

Autor:B92, Reuters

Default images

Još od potvrde da će Fernando Alonso od sledeće sezone braniti boje Ferarija spekulisalo se da je Kubica prvi favorit da zauzme njegovo mesto u Renou, a u sredu je usledila i zvanična potvrda. Francuski mediji su još u ponedeljak objavili da je sve dogovoreno, ali da sjoš moraju da se utanače detalji sa BMW Zauberom.

Presrećan sam zbog prelaska u Reno. Osećam da imam posebnu vezu sa timom jer sam 2005. godine osvojio titulu u Svetskoj seriji Reno. Zbog toga sam dobio šansu da testiram bolid u Barseloni, a potom je usledio i moj debi u Formuli 1. Sa Renoom delim pobednički mentalitet i sviđa mi se prijateljski stav svih ljudi u timu. Veoma sam motivisan i veliki sam optimista da zajedno možemo da dođemo do dobrih rezultata, ali i, nadam se, borbe za titulu”, rekao je Kubica.

Poljak je od debija u Formuli 1 na trci za Veliku nagradu Mađarske 2006. godine vozio samo za BMW Zauber, a najveći uspeh ostvario je prošle godine pobedom na stazi “Žil Vilnev” u Kanadi. Kubica je do sada učestvovao na 55 trka u šampionatu Formule 1, i pored pobede na Velikoj nagradi Kanade još sedam puta je bio na podijumu, a jedanput je startovao sa pol pozicije.

Pored ponude Renoa za Kubicu su bili zainteresovani u Tojota i Vilijams, pošto je BMW krajem jula objavio povlačenje iz Formule 1, a još uvek nije poznato ko će mu od naredne godine biti klupski kolega u francuskoj ekipi. Francuz Roman Grožan, koji je u avgustu zamenio Nelsona Pikea juniora na mestu drugog vozača francuske ekipe, se nije pokazao do sada. Ukoliko se u Renou odluče da ga ne zadrže i sledeće godine u ekipu bi mogao da se vrati Heiki Kovalainen, koga bi u Meklarenu, po svemu sudeći, trebalo da zameni Kimi Raikonen. Pored toga, Kubica je izrazio želju da mu upravo Kovalainen bude klupski kolega.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve