Nova vest
Auto-moto

Subota, 03.10.2009.

12:59

Kazne za Batona i Barikela u Japanu

Dvojica vodećih vozača u generalnom plasmanu Formule 1 kažnjeni su pomeranjem pet mesta unazad na startu trke za Veliku nagradu Japana, koja se vozi u nedelju.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Baton i Barikelo su se našli među petoricom vozača koji su kažnjeni zbog nepoštovanja žutih zastavica tokom kvalifikacija na stazi "Suzuka". Britanac je zauzeo sedmo mesto, ali će biti 11. na startu, dok je njegov klupski kolega iz ekipe Bron GP imao peto vreme, ali će startovati kao deveti.

Pored Batona i Barikela pomeranjem za pet mesta su kažnjeni dvostruki svetski šampion Fernando Alonso, vozač Fors Indije Adrian Zutil, zbog istog prekršaja, dok je Sebastijan Buemi, član ekipe Toro Roso, kažnjen zbog usporavanja drugih vozača posle udesa koji je imao na kraju drugog dela kvalifikacija.

Sa pol pozicije na stazi "Suzuka", koja se vraća u Formulu 1 posle dvogodišnjeg odsustva, će startovati vozač Red Bula Sebastijan Fetel, koji još uvek ima šanse da ugrozi Batona i Barikela u borbi za titulu. Ipak, Baton bi već u nedelju mogao da osigura naslov prvaka ako osvoji pet bodova više od klupskog kolege, dok će ekipa Bron GP osvojiti titulu u konkurenciji konstruktora ako njeni vozači sakupe sedam bodova više od Fetela i Marka Vebera, dvojca Red Bula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu