Nova vest
Auto-moto

Petak, 16.01.2009.

16:57

Denis podneo ostavku na mesto šefa

Šef Meklarena Ron Denis najavio je da će se 1. marta povući sa te funkcije, dok će ga na mestu prvokomandujućeg zameniti Martin Vitmarš.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Denis je na čelu konstruktorskog tima proveo punih 27 godina, i u tom periodu je Meklaren osvojio sedam konstruktorskih titula i deset svetskih šampionata. "Vreme je da Martin postane šef stručnog štaba. Sto odsto sam siguran u svoju odluku", rekao je Denis. Poslednju titulu Meklaren je osvojio prošle sezone, pošto je u završnici Luis Hamilton uspeo da bodovno pretekne Masu.

Denis, koji poseduje 15 odsto kluba, i koji je svoju karijeru u F1 počeo kao mehaničar u timu Kuper 1966, ostaće prisutan u timu na funkciji izvršnog predsednika.

"I dalje ću ići na trke jer obožavam Formulu 1, ali neću prisustvovati svakom događaju. nemojte misliti da je ovo moje povlačenje, naprotiv, sada ću više raditi na ostalim projektima za tim", dodao je Denis.

Vitmarš se ekipi Meklarena pridružio 1989. godine, a 2004. je zvanično postao drugi čovek tima, pošto je prihvatio funkciju izvršnog direktora.

On je dodao da će smena na vrhu imati malo uticaja na poslovanje tima.

"Sa Ronom radim već 20 godina, i svi koji su sa njim sarađivali znaju kako naš tim funkcioniše", rekao je Vitmarš.

Nova sezona počinje 29. marta trkom u Melburnu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve