Nova vest
Auto-moto

Utorak, 09.09.2008.

19:51

Meklaren se žalio zbog kazne

Tim F1 Meklaren podneo je žalbu na odluku sudija da njegovom vozaču Luisu Hamiltonu oduzme pobedu u trci za Veliku nagradu Belgije.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

"Potvrdjujemo da smo podneli žalbu", rekao je izvršni direktor tima Martin Vitmarš u saopštenju. Lideru šampionata Hamiltonu kažnjen je dodavanjem 25 sekundi posle trke u Belgiji, zbog čega je pao na treće mesto, a njegovo vodjstvo u ukupnom plasmanu smanjeno je na dva boda ispred Felipea Mase iz Ferarija.

Sudije su kaznile Hamiltona jer je u krivini zakačio "šikanu" kada je preticao Kimija Raikonena, koji je u tom trenutku vodio. Hamilton
je potom na stazi dozvolio vozaču Ferarija da ga pretekne, a onda je preuzeo vodjstvo.

"Iz boksa smo pitali kontrolu trke da nam potvrdi da li je u redu to što je Luis dozvolio Kimiju da ga ponovo pretekne i oni su dva puta potvrdili da veruju da je pozicija vraćena na način koji je bio 'okej'", objasnio je Vitmarš.

"Da je kontrola izrazila bilo kakvu nelagodu u vezi sa potezom Luisa, naložili bismo mu da ponovo propusti Kimija", dodao je on.

Hamilton je tada rekao da nije imao izbora osim da izadje sa staze da bi izbegao sudar.

"Pošto sam dozvolio Kimiju da me potpuno prodje, prešao sam sa leve strane na desnu, prošavši iza Kimija tokom toga. Tada sam ga napao sa unutrašnje strane prve krivine i uspešno ga pretekao", rekao je Hamilton.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu