Nova vest
Auto-moto

Subota, 07.06.2008.

21:18

Hamiltonu pol pozicija u Montrealu

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Vozač Meklaren Mercedesa Luis Hamilton startovaće sa pol-pozicije u nedelju na trci za Veliku nagradu Kanade u Montrealu, pošto je zabeležio najbolje vreme u kvalifikacijama. Hamilton je u kvalifikacijama vozio najbrži krug u vremenu od jednog minuta, 17 sekundi i 88 stotinki.

"U prvom krugu kvalifikacija nisam dobro vozio, loše sam ušao u prvu krivinu. Drugi krug sam vozio mnogo bolje i zahvaljujući tome, uspeo sam da osvojim pol-poziciju", rekao je Hamilton na konferenciji za novinare.

Drugu poziciju zauzeo je Poljak Robert Kubica iz ekipe BMW Zauber sa vremenom 1:18.498, dok će trku sa trećeg mesta početi aktuelni šampion sveta u Formuli jedan Kimi Raikonen iz Ferarija, koji je ostvario vreme 1:18.735.

Opširnije o trci za Veliku nagradu Kanade, koja se vozi u nedelu na stazi "Žil Vilnev" od 19 sati, možete pročitati u tekstu Aleksandra Babića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve