Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 29.10.2007.

18:56

Hamilton se seli u Švajcarsku

Izvor: B92, zvanicni sajt

Autor:B92, zvanicni sajt

Default images

Superzvezda Formule jedan Luis Hamilton odlučio je da se preseli u Švajcarsku, kako bi izbegao preterano veliku medijsku pažnju koju je imao u Britaniji u poslednjih godinu dana. Vozač Meklarena, koji je sezonu završio na drugom mestu, tako će se pridružiti Fernandu Alonsu i Kimiju Raikonenu, koji već žive u toj alpskoj zemlji.

„Tamo vas ljudi ne napadaju. Ostavljaju vas na miru i daju vam prostora. Selim se u državu koju ne znam najbolje, ali biće veoma uzbudljivo“, rekao je Hamilton.

Ironično, ova vest saopštena je samo jedan dan pošto su čelnici njegovog rodnog grada Stivinedža odlučili da jednu ulicu nazovu po vozaču Meklarena. Švajcarska je popularno odredište za vozače formule jedan, jer pored Alonsa i Raikonena, u toj zemlji živi i sedmostruki svetski šampion Mihael Šumaher.

Ipak iza svega toga, po pretpostavkama, stoji činjenica da rezidenti Švajcarske plaćaju mnogo manji porez od onih u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Volf nije odustao od Ferstapena

Direktor Mercedesa Toto Volf nije odbacio mogućnost sastanka sa trostrukim svetskim šampionom Formule 1 Maksom Verstapenom iz Red Bula o angažmanu i dolasku u nemačku ekipu.

Beta

22:45

1 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu