Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 02.08.2007.

13:31

Nove optužbe potresaju Formulu 1

Izvor: MR

Autor: MR

Default images

Šef Meklaren Mercedes tima Ron Denis optužio je glavnog konkurenta za titulu Ferari da je koristio nelegalan bolid na trci za Veliku nagradu Australije, kojom je otvorena ovogodišnja sezona. Denis tvrdi da je tu informaciju dobio od Najdžela Stepnija, glavnog aktera špijunskog skandala u kojem je Meklaren optužen za nezakonito posedovanje podataka koji su pripadali Ferariju.

Britanski tim je, međutim, izbegao kaznu, jer je u Međunarodnoj automobilskoj federaciji ocenjeno da Meklaren nije imao nikakve koristi od tih podataka.

U najnovijem obrtu u sukoba dva trenutno najjača tima u Formula 1 šampionatu, Denis je izašao u javnost sa informacijom da je Ferari koristio bolid sa nelegalnim mehanizmom na dnu automobila, koji je, kako tvrdi Denis, pomogao Kimiju Raikonenu da dođe do pobede na trci u Australiji.

Denis ističe da je podni mehanizam, uz izmene na zadnjem krilu, dodatak na bolidu Ferarija koji je bio pod istragom FIA-e pred početak sezone. Izmene na zadnjem krilu su odobrene, dok je podni mehanizam označen nelegalnim, ali ga je Ferari, bez obzira, koristio na trci u Australiji, tvrdi Denis.

Šef Meklarena je dodao da je ogorčen ponašanjem ljudi iz Ferarija, koji su, kako tvrdi, uradili sve kako bi šteta po Meklaren tim, nakon otkrivanja špijunske afere, bila veća. Denis smatra da je rukovodstvo italijanskog tima na taj način, eventualnom kaznom za Meklaren, želelo da smanji bodovnu razliku u šampionatu, koja trenutno iznosi 27 bodova (Meklaren 138, Ferari 111).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve