Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 19.07.2009.

22:49

Poginuo sin Džona Sartiza

Sin šampiona Formule 1 iz 1964. godine Džona Sartiza Henri podlegao je povredama zadobijenim na trci Formule 2 na stazi "Brends Heč" u Velikoj Britaniji.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tokom druge trke četvrtog vikenda šampionata 18-godišnjeg Sartiza je, dok je upravljao bolidom, u glavu pogodio točak koji je otpao sa bolida Džeka Klarka, koji je prethodno udario u zaštitnu ogradu. Pošto je od udarca onesvešćen Sartizov bolid je nastavio dalje stazom pre nego što je udario u zid.

Medicinsko osoblje na stazi je brzo došlo do Britanca i izvadilo ga iz bolida pre nego što je odvežen u medicinski centar. Kada mu je stanje stabilizovano helikopterom je prebačen u Kraljevsku bolnicu u Londonu, gde je tokom večeri portparol bolnice potvrdio da je podlegao povredama.

Sartiz, koji je rođen 18. februara 1991. godine, je ove sezone debitovao u Formuli 2 posle prelaska iz Formule Reno, a na subotnjoj trci na "Brends Heču" je došao do prvog podijuma u šampionatu pošto je kao treći prošao kroz cilj. Pre Formule Reno Sartiz se nekoliko sezona takmičio u kartingu, a trijumfovao je na juniorskom šampionatu 2005. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve