Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 16.01.2017.

05:55

Jankovićeva: Da me vidite na treninzima... Druga ličnost

Srpska teniserka Jelena Janković rekla je da se trenutno oseća kao na početku karijere i da sve mora da počinje od nule.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Jankovićeva: Da me vidite na treninzima... Druga ličnost
Photo by Scott Barbour/Getty Images

Jankovićeva se plasirala u drugo kolo Australijan opena, pobedom nad Laurom Zigmund sa 6:1, 1:6, 6:4, nakon skoro dva sata i 40 minuta igre.

Od našeg specijalnog izveštača iz Melburna Nikole Đukića.

„Posle ko zna koliko godina karijere osećam se kao da počinjem od nule. To se odnosi i na rang, i na samu igru. Krećem od početka, kao pre 15 godina. Nekada mi je veoma teško jer neke stvari koje sam mogla ranije, sada ne mogu. Određene stvari ne mogu da popravim preko noći, to je proces. Posle povreda mi se uvukao strah i sada mnoge elemente radim polovično. Radim ih stegnuto, nepotpuno i to se odražava na rezultate. Kada budem ojačala telo, mislim da mogu da igram na visokom nivou u kontinuitetu. Imam dosta znanja i iskustva, ali ih ne primenjujem. Kada biste videli kako igram na treningu... A onda dođem na meč i to budu dve različite ličnosti. Trening se igra bez pritiska, a meč je nešto drugo. Možete da trenirate satima i da se iscrpite u duelima jer pritisak i tenzija stvaraju sasvim drugu situaciju“, rekla je Jankovićeva.

Jelena je istakla da nervoza dolazi kada stvari ne idu u željenom toku, ali da pokušava da ostane pozitivna.

„Dosta sam dobro trenirala, osećam loptu na treningu, ali nisam uspela da to prebacim i u mečeve. Nadam se da ću pobedama da uhvatim potreban ritam. Nervozna sam jer ne igram onako kako bi volela, propuštam mnogo šansi. Ipak, u isto vreme podržavam sebe kako bih to prebrodila. Čovek sve može kad poželi – to što ja nekada umislim da ne igram dobro, uspevam da sledeći poen ili gem odigram dobro. Nemam kontinuitet jer nisam dugo igrala, a i to što jesam, igrala sam nespremna“.

Potom se osvrnula na sam susret u kojem se revanširala Nemica za prošlogodišnji poraz.

„Imala sam mnogo oscilacija u meču, čak i u prvom setu koji sam dobila 6:1, ali nisam bila ni blizu svom nivoa. To ima veze sa samopouzdanjem i neigranjem. Odigrala sam samo dva meča ove sezone, a prošle nisam igrala u kontinuitetu. Ono što je bilo dobro danas jeste da sam se borila do kraja, kakvi god da su bili uslovi. Posle propuštenih šansi sam se razočarala, ali sam smogla snage da se vratim i pobedim“.

Duel na terenu broj 8 obeležilo je i slabo suđenje.

„Ni sudiji nije bilo lako – bilo je mnogih situacija u kojima nije bila sigurna u odluke. Nekoliko puta je bilo tolikih auta da sam mogla da se kladim, a čelendž bi pokazao da je lopta na samoj liniji. Nešto je tu bilo sumnjivo. Takođe, prilikom servisa mi kaže da nije sigurna, a ispostavi se da je ogroman aut“, rekla je Jankovićeva srpskim medijima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu