Nova vest
Tenis

Utorak, 26.01.2010.

12:48

Nadal predao, Novak drugi!

Britanski teniser Endi Mari plasirao se u polufinale Otvorenog prvenstva Australije pošto mu je Rafael Nadal predao meč pri vođstvu Škota od 2:0 u setovima.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Mari je prva dva seta dobio sa 6:3 i 7:6, dok je u trećem setu Škotlanđanin imao prednost od 3:0 u momentu kada je Nadal bio prinuđen da zbog povrede preda meč. Eliminacijom Nadala u četvrtfinalu, srpski teniser Novak Đoković popeo se na drugo mesto na ATP listi na kojem će ostati ukoliko eliminiše Congu ili, ako u slučaju poraza, Mari ne osvoji titulu.

Protivnik Marija u polufinalu biće Marin Čilić koji je posle pet setova pobedio Endija Rodika. Ukoliko Mari osvoji trofej u Melburnu postaće prvi Britanac koji je to uradio posle čak 74 godine.

Početak duela Nadal - Mari obećavao je još jedan epski meč, ali na kraju nije došlo do toga. Mari je igrao nikad ofanzivnije, i takva igra donela je nekoliko fantastičnih poena na startu i pobedu Škota na kraju.

Nadal je prvi napravio brejk, poveo sa 2:1, ali onda je Škotlanđanin sjajnom taktikom dobio pet od narednih šest i rešio prvi set u svoju korist.

Drugi set bio je izjednačeniji i rešen je u taj-brejku. Rafa je na početku napravio brejk prednosti, poveo je sa 4:2, ali Mari se vratio i ušlo se u 13. gem. Nadal je u nekoliko situacija za malo promašio polje u ’dodatnom gemu’, i Mari je rešio taj deo igre u svoju korist rezultatom 7:3.

Posle drugog seta Nadal je zatražio medicinski tajm-aut zbog povrede noge, i već tada je bilo jasno da za Španca nema povratka u meč. Tri gema kasnije Nadal je predao i tako obezbedio Đokoviću ili Mariju drugu poziciju na ATP listi od ponedeljka.

Srpski teniser takođe ima priliku da posle prvog gren slema bude i prvi igrač sveta, a za to je potrebno da osvoji titulu, a da Federer izgubi od Davidenka u četvrtfinalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu