Nova vest
Tenis

Nedelja, 17.01.2010.

15:31

Teniske zvezde igrale za Haiti

Najbolji teniseri sveta odigrali su egzibicioni meč u Melburnu, a sav prihod sa te manifestacije namenjen je žrtvama zemljotresa na Haitiju.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Pred prepunom Rod Lejver arenom, igrali su Rodžer Federer, Rafael Nadal, Novak Đoković, Endi Rodik, Serena Vilijams i Kim Klajsters, a sakupljeno je više od 200.000 australijskih dolara. "Bilo mi je drago što mogu da doprinesem ovoj humanitranoj akciji. Ceo događaj je organizovan veoma brzo, ali uprkos tome tribine su bile pune", izjavio je Đoković agenciji Beta.

"Sat i po vremena u Rod Lejver areni preovladavali su zabava, osmeh, a vrhunski teniseri i teniserke pokazali su da su ne samo dobri igraci nego i veliki ljudi. Naravno, bilo je jako važno što je došlo puno ljudi koji su svojim prisustvom ulepšali ovaj događaj. Zadovoljstvo je bilo biti deo ove akcije i pomoći ljudima kojima je to u ovom trenutku zaista jako potrebno", ocenio je Đoković.

Treći teniser sveta istakao je da je tokom mečeva bilo mnogo zanimljivih detalja, a da je njemu bilo najzanimljivije kada su se, nakon jednog poena koji je osvojio u dublu sa Rafaelom Nadalom, njih dvojica sudarili grudima kao braća Brajan.

Skup najboljih tenisera i teniserki sveta završen je mešovitim parovima sa po troje učesnika sa obe strane mreže, a svaki njihov potez gledaoci su pozdravljali aplauzom. Egzibicija je završena kada je linijski sudija dosudio Rodiku 'fut fol', posle čega se Amerikanac okrenuo prema arbitru šireću ruke.

"Ne mogu da verujem šta ste dosudili. Dali ste vi svesni da je u mom timu Serena", rekao je Rodik, aludirajući na sukob najbolje teniserke sveta sa linijskim sudijom na prošlogodišnjem US Openu.

"Gledao sam tragediju Haitija na televiziji i pomislio sam da bismo morali da uradimo nešto da bar malo pomognemo tim ljudima", rekao je Federer, koji je inicirao humanitarni meč u Rod Lejver areni.

Otvoreno prvenstvo Australije u Melburnu počinje u ponedeljak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu