Nova vest
Tenis

Petak, 22.01.2010.

02:47

Izgubila i Jelena Janković

Srpska teniserka Jelena Janković izgubila je od Aljone Bondarenko sa 6:2, 6:3 u trećem kolu Australijan opena.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Jankovićeva je odigrala vrlo loš meč, sa kratkim periodima dobre igre, a napravila je čak 40 neiznuđenih grešaka, što je i ključni razlog poraza. Meč je trajao jedan čas i 28 minuta, a Bondarenkova je iskoristila već prvu meč loptu. Ukrajinka će u četvrtoj rundi igrati sa boljom iz okršaja Marion Bartoli i Đie Ženg. Novak Đoković sada je jedini preostali srpski predstavnik u singlu na Ozi openu.

Od samog početka bilo je evidentno da nešto ne štima u Jeleninoj igri jer je imala poteškoća da održi lopticu u igri, pa je Ukrajinka povela sa 2:0. Uzvratila je srpska teniserka istom merom, ali nalet je bio kratkog daha – Bondarenko uzima četiri gema u nizu.

Ukrajinka je poznata po tome što se dobro kreće po terenu, ali to je ipak trebalo da bude Jelenina prednost u meču. Tako ipak nije bilo, Bondarenko je stizala dosta teških loptica, nekoliko puta ’probila’ Jankovićevu na mreži i napadala je u pravom trenutku, za razliku od posve pasivne Srpkinje.

U drugom setu Jankovićeva donekle menja taktiku i pokušava da kreće češće u ofanzivu i da ne stoji iza, već više na liniji. To je delimično davalo rezultata, ali bilo je i ogromnih, za Jelenu netipičnih grešaka. Povela je Bondarenko 4-1, ali je Jelena što dobrom igrom, što zbog nervoze suparnice, uspela da smanji na 4-3.

Bilo je realno očekivati preokret, ali je Bondarenko odvažno odigrala naredni gem, pa je Jankovićeva ponovo popustila u desetom i greškama oterala sebe u poraz – 6:2, 6:3.

Aljona Bondarenko je do sada šest puta ispadala u trećoj rundi GS turnira, a ovo joj je prvi put u karijeri da se plasirala u osminu finala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

114 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve