Tenis 114

Petak, 22.01.2010.

02:47

Izgubila i Jelena Janković

Srpska teniserka Jelena Janković izgubila je od Aljone Bondarenko sa 6:2, 6:3 u trećem kolu Australijan opena.

Izgubila i Jelena Jankoviæ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

114 Komentari

Sortiraj po:

Bojan

pre 14 godina

Serena i Venus su uvek posebna prica.Ne pricam o sampionkama.Samo tvrdim da napadicki tenis zavisi od trenutne forme protivnika,a teniserke poput Jelene koriste slabu formu i hvataju ritam kako sezona odmice.

Ali slazemo se u tome da je ofanzivni tenis pobednicki tenis, i kada Radvanska sva smorena gura loptu nazad u teren i dobija meceve smuci mi se zivot.

Kolarov

pre 14 godina

@ZN
Slažemo se u osnovnom: ti si ukazao ljudima koji ne znaju pravila da se ne boduju svi turniri u godini, jer bi neko, ko voli da igra "perpetum mobiule", mogao da odigra i 40 turnira i zaradi više bodova nego sestre, pogotovo u vreme starog bodovanja, koje su, po pravilu, igrale najmanje i uglavnom samo one obavezne turnire. Nisam ja zamerio Jeleni što je imala svoju taktiku, a hvala ti što si me podsetio da je Serena ispala u prvom kolu Marbelje (to sam zaista zaboravio), jer je samo došla da upiše taj turnir u tefter. Naravno da Jelena nije došla na prvo mesto liste samo zato što je znala matematiku, a znala je. nego je na tim turnirima trebalo i pobeđivati. Ona je 2008. godina igrala odlično i žao mi je što se sve ovo sada njoj događa. A što se Ane tiče, za koju navijam (to je tenis koji meni leži), i nije mi žao, jer dok su mravi vredno radili i skupljali zimnicu, ona je imitirala cvrčka i svirala violinu. Nije znala za najgoru jevrejsku kletvu - "Dabogda imao, pa nemao." Pozdrav.

Lajza

pre 14 godina

Izneo si pogrešnu "teoriju" o tome da su ofanzivke jače na početrku, a defanzivke kako sezona odmiče. Naprotiv, najbolje teniserke sveta izbegavaju mnoge turnire u proleće, koji se igraju na šljaci, sve do RG. Od juna počinje igra na brzim podlogama, Vimbldon i američka turneja sve do US Opena, a onda dolazi i završni turnir. I upravo su ofanzivke osvojile najviše turmira kojima počinje druga polovina sezone. Ne mogu ti navesti primere, ima ih bezbroj. Pogledaj samo ko je sve osvajao Vimbldon, ko je bio najbolji na američkoj turniji, ko je pobeđivao na kraju sezona. Poslednji put Venus i Serena. Jedino su defanzivke dosad bile bolje na šljaci, ali tih je turnira manje i samo je jedan "grend slem". U prvih pet trenutno nema ni jedne defanzivke. Ovo što dolaze, sve igraju ofanzivno. U 21. smo veku. Ukratko, ne vidim mnogo logike u tvojoj hipotezi.

Djalma

pre 14 godina

Cudna mi cuda.Govori se o talentu u 22 ili 24 godin!Pa ljudi moji,o talentu se govori do 17-18 godina.Monika je nas klasican primter u tenisu.Sekulatac,Paunovic sa 17 godina u prvom timu,a mozda i debit u reprezentaciji.Od 20 do 22 trebalo bi da bude zenit,pik.
Setimo se samo sta je bila Monika u dvadesetoj ili Djajic u 21-oj.Novak vec tri godina za redom treca pozicija.Takvim sportistima sportistima moj niski poklon!
Pozdrav.

Bojan

pre 14 godina

Ana se vraća, posle desetak turnira i ozbiljnog rada imaćemo jaku Anu, jer je ona veliki talenat. Niko ne udara kao ona. Jelena nikad nije igrala tenis, nego badminton. Za nju je bolje da se povuče, jer je čeka postepeni pad, koji je opasniji od naglog. Njena igra pripada prošlom veku. Sad se neki vade na Kim. Nema potrebe, i to je penzionerka. To važi i za Žistin, koja je trebalo da izgubi od Klejbanove, samo mlada Ruskinja nije umela da završi drugi set. U prvom, Žistin je delovala tužno. Ovaj je turnir pokazao konačno da defanzivke nemaju šta da traže u budućnosti.
(Lajza, 22. januar 2010 14:09)

Ofanzivne teniserke su dobre pocetkom sezone,i ukoliko kojim slucajem nadju formu sredinom sezone.Kako godina prolazi,na scenu dolaze konstantne,konkretne teniserke s dobrom kretnjom poput Kim,Jelene i Voznijacki...Njima trebaju mecevi,ritam, i zato napreduju kroz sezonu.Slicna je stvar,primeticete,i sa Novakom u muskoj konkurenciji.Oni koriste padove forme protivnika,jer budimo iskreni sami po sebi ukoliko su suoceni sa ofanzivcem u briljantnoj formi nisu dovoljno
dobri...pogledajte samo sta je Petrova uradila Kim...

Mladen Vracar

pre 14 godina

Ma totalno je nebitno to sto su ispale Ana i Jelena, bitno je samo to da je Marija Kirilenko prosla dalje. Nadam se da ce pobediti i Safinu...

ZN

pre 14 godina

@Kolarov, hvala na iscrpnom objasnjenju :-)Ali, isto to sto je Jelena radila su mogle da rade i druge teniserke, zar ne? Ostaje, ipak da neki misle stvarno da se nekima boduju npr 22 a drugima samo npr 8. Neke ranije i nisu igrale, mozda, vise od 8 i to je razlog da je WTA uveo pravilo koliko turnira iz koje serije mora da se odigra. Ok, neki su se i tu snasli pa u Marbelji odmah izgube u 1. kolu ali to je, valjda, njihovo pravo.

Dylan Dog

pre 14 godina

Pomalo iritira zdrav razum često spekulisanje o tome da su odsustvom ovih ili onih tenisera neki drugi teniseri došli do ovih ili onih trofeja, pozicija na rang listi itd.
Niko nije pretplaćen na pobede i trofeje. Pa ni "famozne" Belgijanke, ni Nadal ni Federer ni niko drugi. Po teoriji spekulacija, da su iz nekog razloga pre 2 godine prestali da se bave tenisom, Federer je trebalo da po difoltu osvoji još 1 Vimbldon, 2 AO, i 1 USO, minus 1 RG , a Nadal još jedan RG, minus 1 Vimbldon i 1 AO. Ali NISU! Trofeji se osvajaju na terenu. Ovaj banalni primer pokazuje sav besmisao takvog razmišljanja.
Još nešto. Svima koji veruju da se bivša igračica br. 1 povukla jer se zasitila tenisa, a da se vrhunski igrač umorio nakon letnjeg odmora i da mu ne leže betonski tereni pa drugi deo sezone prespava, preporučio bih da, ako su u prilici, raspitaju kod nekog od naših (ili stranih) tenisera ili teniserki koji su igrali ATP ili WTA turnire - ŠTA ISKRENO MISLE O TOME!

Nije sve tako crno

pre 14 godina

Prvo da kazem da svi treba da podrzavamo i budemo zahvalni svim nasim sportistima koji nas u pozitivnom smislu stavljaju na prve strane svetskih medija, sa druge strane iako se nas tenis pomera sa svetskog vrha, dobro je sto necemo slusati po hiljaditi put price o praznom bazenu :)

Srecno svima na ostatku AO.

Dermenzijev

pre 14 godina

@Babola
Vrlo kratko:Jelenu nikada nisam zvao Caricom ili Kraljicom,jer smatram da takave epitete po meni nikada nije zasluzila.Neznam odakle Vama ta informacija i gde ste to procitali?!
Nije potrebna nikakva posebna analiza njenog rezultatskog pada jer je sve ocigledno: strmoglavi pad u igri,impliciran nedovoljnim ili pogresnim radom,u fizickom i mentalnom pogledu.

srki

pre 14 godina

Ja se polako vec saltam i uveliko pratim nastupe Bojane Jovanovski,Aleksandre Krunic,Ane Jovanovic,Tamare Curovic,Filipa Krajinovica,Davida Savica i da ne nabrajam,jos mnogo nasih talenata i verujte mi da oni grabe krupnim koracima napred.To je ujedno i odgovor komentatoru koji tvrdi da je kraj srpskom tenisu.

Jupi

pre 14 godina

Vrlo neocekivan poraz. Pricamo o Jeleni koja je do pre godinu i po dana samo za dlaku gubila od zestin enan, i u odredjenom mometu sigurno bila po kvalitetu odmah iza nje, druga ili treca na svetu. Sinoc je izgledalo da joj se jednostavno ne igra, nije joj se trcalo, a protivnica nije imala nijedan kvalitet za pobedu, osim sto je uvek bila za korak brza na terenu. Nadam se da Jelena nije jos uvek resila da digne ruke od tenisa, jer meni je ovo sinoc izgledalo da se umorila i da je mrzi da se "aka" po terenu. Volela bih da jos bar nekad vidimo jedan vrhunski duel izmedju nje i Enan, i da imamo za koga da navijamo.

Kolarov

pre 14 godina

@ZN
I ti si se proslavio znanjem, kao i "komentator" koga ispravljaš. Tačno je da se svima boduje isti broj turnira, ali onih na kojima postižu najbolje rezultate. Jelena je posle ranog ispadanja na prošlogodišnjem AO otišla u Marbelju, i bodove koje je izgubila nadoknadila je pobedom na ovom malom turniru. U njenom štabu zaista su imali digitron i vrlo su pametno, matematički sračunato, umeli da skupljaju bodove. Kad odigraš veliki broj turnira, imaš šansi da onih 18, koji se boduju, učiniš "bodovnijim". Na jednom izgubiš, na drugom zaradiš. O tome je reč. To je Jelena Radila, zato je i došla na prvo mesto liste, uz pomoć matematike. Kad je bodovanje promenjeno i kad su mali turniri daleko zastali iza velikih, Jelena nije mogla više da kalkuliše i zato je pala na listi. Ranije je Vimbldon vredeo četiri Marbelje, danas vredi osam. Mislim na bodove, ne na značaj turnira.

Dragana

pre 14 godina

Cinjenica je da se nase teniserke nece nikada vratiti tamo gde su bile... Ja licno vise volim Jelenu, ali ona se nimalo nije trudila da nesto promeni u svojoj igri protiv Bondarenko, dok je Ana u neverovatno dramaticnom mecu izgubila... Ali, makar je pokusala, trudila se...
Zelim im srecu :))))))

Split

pre 14 godina

A klasika eo da vas obavjestim da Hrvati imaju 2 predstavnika Cilica i Karlovica i da ce Hrvati Cilic i Tomic vladati svjetskim tenisom, nego nadam se da nece Novaka staviti na vrucinu danas.

Babola

pre 14 godina

@Demenzijev
Poštovani, nisam rekao da niste izrekli dosta istine o Ani, ali ja sam, posle Sidneja, i cele prošle godine, shvatio da Jelena ovakvom igrom ne zaslužuje nikakav oreol Carice, a od Vas bih voleo da date analizu i njenog pada. Govori se da je Ana propala kao teniserka, iako je tri godine mlađa od Jelene, a Jelena, kao, igra dobro. O tome je reč. Ustao sam samo protiv jednostranosti. "Nemoj sine govoriti krivo, ni po babu ni po stričevima, već po pravdi..." (Jevrosima majka, sinu Marku, u narodnoj pesmi "Uroš i Mrnjavčevići"). Srdačan pozdrav.

Biba

pre 14 godina

Užasno sam razočarana Jeleninom igrom. Ona je potpuno izišla iz udarca, i što je važnije, čini se kao da nema ama baš nikakvu želju za pobedom. Toliko propuštenih brejk prilika, neiznuđenih grešaka i to početničkih...Bondarenko je neverovatno napredovala u ofanzivnom delu svoje igre, a odbrana joj je sjajna.
Koliko se sećam, Sančez je rekao da Jelena upravo treba da ojača napadački pristup, i tada - kratko doduše - kada se to desilo, ona je zaista izbila na 1. mesto.
Ali psihički se nikada nije konsolidovala. Ana je nezasluženo izgubila, imam utisak da se polako vraća i to mi je drago.

kin ping meh

pre 14 godina

Vidim da neki ovdje postavljaju smijesno pitanje, sta se desilo sa donedavno vodecim svjetskim teniserkama. Ne mogu da vjerujem da ljudi ne mogu da shvate sta se to dogadja. One prije svega uopste vise nisu zainteresovane da igraju tenis, ali moraju da odradjuju ugovore koje imaju sa svojim sponzorima. Na primjer Ana Ivanovic; prosle je godine na terenu zaradila nesto malo vise od jednog milona $, a istovremeno na manekenskoj pisti i od raznoraznih reklamnih sponzora skoro 2,5 miliona $. Ne vidim nikakav razlog da iko pod tim uslovima igra vrhunski tenis i da se svaki dan iznova bori do posljednje kapi krvi sa ljutim , napaljenim i do krajnjih granica istreniranim djevojcicama koje usput govoreci, zarade godisnje 30-40 hiljada $. Zar bi neko od vas bio takva budala. Ja ne bih, sto posto. Treba jednom za sva vremena da shvatite da danasnji tenis i onaj otprije dvadeset godina nisu ni po cemu jednaki. Danas iole uspjesan teniser za vrlo kratko vrijeme zaradi takvu gomilu novca da se totalno demoralise u buducem takmicarskom tenisu, a to vam je najbolje objasnio superiorni svjetski talenat Marat Safin u svom intervjuu. Postavlja se pitanje kako to onda neki drugi neprestano igraju. Pa da vam kazem postoje odredjene mentalne deformacije koje stvaraju takve robote. Na primjer Serena je sama rekla da nije imala boyfriend-a godinama a Roger Federer se za razliku od svojih kolega koji mjenjaju najatraktivije djevojke na planeti kao carape, drzi za suknju jedne zene vec sedam godina.

nekooo

pre 14 godina

Šta mislite da se sada nađu u BG i da treniraju igrajući jedna protiv druge. Pa možda bi nešto dobro izašlo iz toga. Taman i da se spreme za Fed cup.

VOLIM AUSTRALIAN OPEN ! ! !

pre 14 godina

Juče ste toliko ispljuvali Anu, kako joj igra ne valja, kako treba da se bavi golfom, da se uda, rodi decu, ide u penziju... Njena igra je milijardu puta bolja od Jelenine. Tako defanzivno ne igra ni jedna od aktivnih teniserki, a i većina rektreativaca. Posle 4 gema nisam više mogla gledati to mučenje, odnosno katastrofu. Ne znam šta joj je danas smetalo: vetar, sunce, PMS, zemljotres na Haitiju...??? Ana ima mnogo problema sa servisom, ali se nije predala ni kad je bilo 5:1, spasila je 5 meč lopti. Uvijek je bila i biće ne samo bolja taniserka od Jelene, već osoba.

Verka Federerka

pre 14 godina

Velikim sampionima ne treba puno da se vrate, pogledajte Evgenija Plushenka, majstor uvek ostaje majstor... nazalost, izgleda da nase devojke nisu iz te price.

Lajza

pre 14 godina

Ana se vraća, posle desetak turnira i ozbiljnog rada imaćemo jaku Anu, jer je ona veliki talenat. Niko ne udara kao ona. Jelena nikad nije igrala tenis, nego badminton. Za nju je bolje da se povuče, jer je čeka postepeni pad, koji je opasniji od naglog. Njena igra pripada prošlom veku. Sad se neki vade na Kim. Nema potrebe, i to je penzionerka. To važi i za Žistin, koja je trebalo da izgubi od Klejbanove, samo mlada Ruskinja nije umela da završi drugi set. U prvom, Žistin je delovala tužno. Ovaj je turnir pokazao konačno da defanzivke nemaju šta da traže u budućnosti.

Majcek Maja

pre 14 godina

Mnogo ''zanimljivih'' komentara sam procitala! Jedan od njih,'...dosao je kraj SRPSKOM tenisu...'Zasto? Zato sto su izgubili,Ana,Jelena,Viktor,Janko,....pa sta? Ostali su Nenad,Dusan,Nole,pa i Jeca u dublu....
Svaka cast svakome ali dok je NOVAKA I NENADA jos dugo ce se pricati o dobrom tenisu koji stize iz SRBIJE! Mislim zemlje koja nista,ali apsolutno nista nije dala svojim teniserima,...ali oni ipak nisu bili sebicni pa su svoje uspehe delili sa njom,tj.sa njenim narodom,koji kada isti ti ljudi izgube,taj isti narod ponizava,'pljuje',....'uzeli ste para,igrao bih i ja da mi hoce neko platiit' i dr. Od koga su to uzeli pare?Od svojih roditelja,da-jesu! Tako da svi oni kao i mi imaju mane ali i vrline,zato kada vidim neke komentare....ma uzas,bre! (CAST POJEDINCIMA I MENI MEDJU NJIMA,KOJI UVEK PODRZAVAMO NASE SPORTISTE,BEZ OBZIRA NA REZULTAT)

WTATP Lista

pre 14 godina

Kada izgubi ovako ubedljivo i rutinski od svoje najredovnije musterije koju je tukla u prethodnih 17 uzastopnih setova - sam rezultat je najbolji komentar o velikoj krizi igre (samim tim i rezultata) u kojem se JJ nalazi. To je sadasnjost i realnost ovoga trenutka i tu nema spora. Ali iako papir/tastatura sve trpe, muka mi je od svih koji iz ovakvih brodoloma (u slicnoj poziciji je i Ana) izvlace neke fundamentalne zakljucke o proslosti i buducnosti!? Moze li se ista u ovom trenutku gluplje reci o Jeleni posle ovog meca od konstatacije u stilu "ma ona je uvek bila takva..." ako se zna da je pre samo godinu dana u ovo vreme bila svetski reket broj jedan, a sa igracicom od koje je juce izgubila imala je (do juce) 9:0 bilans u medjusobnim duelima. Ili prozivati je da se "penzionise" i odustane od tenisa u jer za nju navodno vec nema tamo mesta kada u zenskom tenisu kolo vode igracice po nekoliko godina starije od nje (sestre Vilijams, Belgijanke, Dementijeva...). Uzmite samo primere ruskih matoraca Davidenka i Petrove, bivsih TOP3 koji su u jednom trenutku lane ispali cak iz TOP20, a na ovom turniru dozivljavaju puni preporod. To nista ne mora da znaci u slucaju Jelene Jankovic (ili Ane Ivanovic), ali svakako da sugerise da je najgore sto u ovom trenutku mogu da urade je da poslusaju sve te "dobronamerne" savete i manu se posla za koji dokazano imaju ogroman bozji dar. Uostalom, nekima one nisu valjale ni kada su se gurale na prva dva mesta na WTA listi, a mi ostali mislim da bi trebalo da im za koju nedelju u Arenu pruzimo maksimalnu podrsku makar zbog onoga sto su vec uradile u godinama kada su bile najbolje ambasadorke Srbije u svetu i da se ponadamo da ce to (za obe?) biti neki novi pocetak.

Gordana

pre 14 godina

I danas pišete o Ani, više nego o Jeleni? Kojim povodom? Kako ste samo blagi prema Jeleni, koja je ponovo pokazala svu svoju tenisku ograničenost. Ne pominjete psihologa? Vi samo Anu vređate.

Dejan

pre 14 godina

Vec dosta ne pratim zenski tenis (tu i tamo odgledam), jer je dosadan i u rangu je nekih amaterskih sportova, ali ova danasnja njena igra kao da sam gledao 'smareja'. Dosadno, slabo...

Ljudi sta vam je?

pre 14 godina

Nemojte da davite vise! pa sta ako belgijanke nisu igrale kad su nase bile prve? jel neko prigovara federeru sto je osvojio rolan garos kad je nadal ispao! Bile su prve i to je to!

Verka Federerka

pre 14 godina

Velikim sampionima ne treba puno da se vrate, pogledajte Evgenija Plushenka, majstor uvek ostaje majstor... nazalost, izgleda da nase devojke nisu iz te price.

rRasha

pre 14 godina

a da,

@Forbes i njemu slicni

molim vas, ljudi, naucite prvo da pisete i osnovne stvari iz gramatike, pa se onda javljajte....ovako niste ni svesni koliko se brukate...

ajdeeeeee

pre 14 godina

Pljuvacima ako im sve to toliko smeta apsolutno ne moraju da gledaju nase teniserke ima i drugih pa neka izaberu koja im odgovara.... Ipak kada su nase igrale u vrhunskoj formi svi su ih voleli bile su carice, kraljice..... Nije stvar navijati za nekoga kada mu dobro ide vec treba biti tu i podrzati kada ne ide.

Po mom misljenju Ana je mec protiv Dulko odigrala bolje nego najveci deo meceva prosle godine, vidi se da joj se kretnja popravila,ima dosta dobrih poena i ataktivnih udaraca na mecu,takodje izlazi na mrezu cesce... Samopouzdanje joj je falilo u odlucujucim trenutcima ovog meca. Samo servis da bude ubojit kao nekada i da joj se povrati samopouzdanje bice ona opet ''stara''. Zelju ima, a to je najbitnije, ona ocajnicki zeli da se vrati......

a sto se Dzej Dzej tice mislim da je razocarala nije pokazala nikakvu zelju za pobedom

Vlada

pre 14 godina

Ovo je samodokaz koliko jezenski tenis bio strasno slabodlaskom dve belgijanke kada su nase igracice bile prve na WTA. Ajde AI je osvojila Rolan garos.Najdekadentnijai najstaromodniji tenis igra JJ. Devojka nemoze da shvati i neume dashvati da se danas defanzivni tenissa osnovne linije vise ne igra. Vreme Borga odavno proslo. I ako ga igra JJ nema predispoziciju za to a to su brze noge. I AI i JJ su bile hit jedne ili dve sezone a onda ih svi procitali. Samo ofanzivno protiv njih i uspeh je tu. JEleni cim je dosla malo poznatija teniserka pukla ko oblanda. Bilo ju je jadno gledati. Sta li joj je sad smetalo. Na vidiku nemamo ni jednu kojabi u bliskoj buducnosti mogla da se priblizi najboljima."
Pisac ovog komentara je elementarno nepismena osoba što se vidi iz njegovog komentara. Ali je zato očigledno ekspert za tenis!
Samo mu je bilo teško da u celosti izrazi svoje znanje, jer gramatiku ipak treba savladati u osnovnoj školi! Medjutim, očigledno je da internet trpi sve...

Dermenzijev

pre 14 godina

@Babola

Razumem Vasu reakciju i nije me ubio Vas nacin obracanja i stil komuniciranja.
Da,dobro se secam sve sto sam juce rekao i napisao o Ani i stojim iza toga."Danasnje izdanje" je samo nastavak tj.potvrda (bila jednom, srecna vremena...).
Sve sto nisam "tacno" rekao,voleo bih da me konkretno-ukratko demantujete.
Pozdrav!

PS:Mislim da nije uputno da se nekom sugerise , da za neciju ljubav,neko pise i govori protivu nekoga drugoga,zasluzio on to ili ne, ili da vrsi bilo kakva poredjenja.

Ako sam Vas licno povredio spreman sam da javno i publicno izvinim.

Sarma

pre 14 godina

@faca, 22. januar 2010 09:01

Strasno! Ti nazivas Anu klasicnom "udaraljkom"!?! Devojka ima fantastican osecaj za loptu. Pogledaj malo njene forhend kratke diajgonale ili njene skracene lopte, pa reci nesto. Jos uvek bi mogla Noletu da daje casove iz drop shota. Devojka je u krizi i to je neumitno (a nama sveznajucima je lako da pametujemo iz toplih soba dok se one cvare na terenu na +40C i usput jure loptice koje fijucu 150-200 km/h), ali Anu nazivati "udaraljkom" je stvarno degutantno.

Pozdrav svim ljubiteljima tenisa.
Napred nasi!

branko

pre 14 godina

И Јелени и Ани желим, као и досад, сваку срећу и успехе и на тениском терену и ван њега али битно мењам свој однос према тој `проблематици`. И даље ћу пратити женски тенис али са мање интересовања и узбуђивања јер избацујем категорију која се зове ОЧЕКИВАЊА (или НАДАЊА, ако хоћете). Нисам због тога срећан, али мислим да је разумно прилагодити се реалности. При оваквој реалности не видим ни смисао писања коментара па се вероватно на ову тему нећу, до даљњега, појављивати на форуму. Наравно, ако се реалност промени, прилагодићу се и новој промени. Најзад, дао бих једну исправку и једну напомену.
Исправка: Пре два дана, пишући о Ани Ивановић поменуо сам и Ану Курњикову и написао цифру о њеном богатству.Та цифра је смешно мала и треба јој додати две нуле.
Напомена: У свих осамдесетак текстова прошле и десетак ове године о тенису износио сам увек искључиво ЛИЧНИ СТАВ без намере да га прогласим неприкосновеном истином и без намере да га било коме наметнем. Молим да се тако схвати и овај текст. Ово је МОЈА процена садашње тениске реалности. Са великим задовољством ћу приметити и објавити да су је промениле Јелена и Ана, обе или само једна од њих, кад се и ако се то деси.

aki.boric@gmail.com

pre 14 godina

Da li neko može da zamisli Jelenu i Anu kao par u dublu... kakav bi to tenis bio, brateeee... još samo to da doživim i prestajem da gledam tenis. Do tada prednost dajem horor filmovima... treba biti spreman.

ogi

pre 14 godina

Zao mi je sto sam bio u pravu kada sam prethodne nedelje na komentaru teksta "Dobar zreb za srpske tenisere" , napisao da je Ani i Jeleni plafon trece kolo.

Neko mi je ukrao biciklo...

pre 14 godina

kakav naporan mec za gledanje! udaranje loptice do besvesti bez ikakvog menjanja ritma neke promene u igri i jedne i druge!i posle zenske i muski tenis treba da imaju isti nagradni fond,pa stvarno smesno!!!

MJunajted

pre 14 godina

@zoran
Zasto uvek kazu kada svako svakoga moze da pobedi ( npr. Petrova demolirala Klajsters ) da je zenski tenis slab ili da je bio slab recimo 2008.Ja tvrdim da tenis nikada nije bio jaci nego zadnjih 4-5 godina.Realno,nema nepobedivih.To sto su Stefi,Monika i Aranca nekad bile nepobedive je zato sto je bilo mnogo manje kvalitetnih igracica.Svi sportovi su mnogo napredovali zadnjih godina.Da li treba osporavati titule Enan,Klajsters i ekipe koje su osvojile kada su sestre Vilijams bile van tenisa ? Da li treba osporavati GS titule Ani,Sereni,Venus i Kuznjecovoj jer na tim turnirima nije igrala Enan ( koja 2008 nije bila ni 10% one Enan iz 2007 2006 ...).

ZN

pre 14 godina

Izgubila Sarapova, izgubila Dementijeva, izgubila Klajsters, izgubila Ana, izgubila Jelena.....

"Jelena je isforala sezonu dve ,odigrala mnogo vise turnira od drugih i dosla na to prvo mesto .Po meni, najlosija teniserka koja je zadnjih desetak godina bila u Top 5. Njen ziheraski tenis ne prolazi na GS-ovima."
(Realnost, 22. januar 2010 09:52)
# Link komentara

A navedeni komentar govori o profilu komentatora: D Covek ne zna ni da se svim teniserkama uzimaju u obzir za plasman tacno isti broj odigranih turnira. Po njemu jednoj se boduju pet turnira a drugoj dvadeset. Gospode!

Igor

pre 14 godina

Ma to je njima do glave, ocigledno je da JJ moze da bude mnogo bolja teniserka samo malo da promeni filozofiju i igre a i zivota i ona i Ana, previse obracaju paznje na spoljni svet

Miro

pre 14 godina

Mislim svaka cast Jeleni, ali posle treceg gema prvog seta znalo se da ce izgubiti mec. Druge igracice nemaju respekt od nasih igracica, jer su mentalno najslabiji od svih na AO. Odavno kazem da njima dvema pre svega treba dobar psiholog a ne trener kondicije.

ZooM2

pre 14 godina

Polako ali sigurno, dosao je kraj instant uspjeha srpskog tenisa. Jos mnogo morate da ucite od komsija Hrvata kako se igra tenis, nije reket samo mafijaski pojam kako ste mislili do prije 2 godine..

Jovan

pre 14 godina

Ne znam koga iskreno još mogu iznenaditi porazi ove dve gracije srpskog sporta. U njihove visoke domete mogu verovati još samo oni koji veruju u Deda Mraza, ili one dežurne patriote-rodoljubi po zadatku :) Sve im je u igri nakaradno, a još nakaradniji je sistem bodovanja u kojem jedna Jelena Janković može da sa ovako katastrofalnom igrom 2 godine bude u prvih 10. Anu Ivanović da ni ne spominjem. Em je u istoriju ušla kao prvi Broj 2 koji je postao Broj 1 ni kriv ni dužan, a nikada se na tome nije čestito ni zahvalila Enanovoj, em pokušava ono što u tenisu nije pošlo za rukom ni malo većim igračkim kalibrima od nje-izigrava nekog ženskog mangupa, neku „femme fatale“. Svašta!
Tenis je sport za mentalne „evnuhe“, i kod žena i dok muškaraca. Nema tu mesta alkoholu, drogama(ne mož' svako biti ko Agasi :), provodima, crvenim tepisima, visokim potpeticama i kratkim suknjama. Rad, rad i samo rad i po mogućnosti izbegavati sve što normalan život nosi (svaki vid zadovoljstva nije podoban). Pogledajte prave, velike šampione poput Federera, Samprasa i Grafove-pa njih troje se sve zajedno nisu nasmejali 5 puta u životu!
E to je vrhunski tenis-robija, a to se očigledno ne dopada ni jednoj od dve „večite nade“ ženskog tenisa u Srbiji.

nezaposleni programer

pre 14 godina

A da se malo vratite na posao koji radite? Zenske zaradjuju za sebe, one svoj posao odradjuju. Jeste Casual Friday ali opet i to je radan dan. Ja nazalost googlam po Infostudu za posao ali nema. Ubi me ova kriza.

Mile

pre 14 godina

Proslo je,izgleda,vreme kad smo nestrpljivo cekali ko ce od nasih troje musketira postici vise pobeda i vise turnira. Stamen je ostao Nole,a dokle,videcemo.
Pitanje je,zasto je kod devojaka doslo do tolikog pada u igri i u rezultatima.Razloga je verovatno vise,a najbolje je da o njima razmisljaju bas njih dve.Ruzno je,da naglabamo,da formiramo svoje zakljucke i da ih nudimo javnosti.
Navikle su nas,njihove navijace,na izvanredne igre i na sjajne rezultate, pa smo iz tih razloga mnogo osetljiviji na ove poraze.
Da li, i kada cemo ih opet gledati u zeljenom svetlu,tesko je dati odgovor.Pa,i njima samima.

zoran

pre 14 godina

Nikakavo chudo.
Ana i Jelena mogu samo Bogu da zahvale sto zenski tenis je u jednom trenutku pao na najnize moguce grane u poslednji 20 godina te se probise do vrha tablice, u suprotnom bile bi negde blizu 40 poziciji te ih niko ne bi ni spominjao.

BAve se ceo zivot tenisom a jos ni osnovne stvari te igre nisu savladali...recimo - serva !!!!
KAda u sve to ukljucimo i nas mentalitet, veoma brzo zasicenje,nedostatk profesionalnog odnosa = prosecan teniser.
Novak je sledeci na listi..daj Boze da se provuce jos jedno dva kola. To mu je maksimum. Ocigledno je da ne napreduje, vec su i njega obuzele van-teniske "aktivnosti".

Steta...

zelena trava

pre 14 godina

Steta za onolike nove haljinice i za Anu i za Jelenu. A na prolece vec treba izbaciti nove modele, koje su nase dve vrhunske teniserke kreirale za svoje sponzore, pa je to sve zajedno i jednima i drugima velika cast da tako saradjuju itd... Onda ide slikanje sa novim modelima, pokoji intervju i vec je kraj maja i stize RG, pa treba izbaciti letnje modele za sezonu na americkom betonu, pa jos jedan ciklus sarmantnih intervjua... GS turnire ima ko da osvaja, ne moraju tu da se lomataju.
Napred Nole!

Forbes

pre 14 godina

Ovo je samodokaz koliko jezenski tenis bio strasno slabodlaskom dve belgijanke kada su nase igracice bile prve na WTA.Ajde AI je osvojila Rolan garos.Najdekadentnijai najstaromodniji tenis igra JJ. Devojka nemoze da shvati i neume dashvati da se danas defanzivni tenissa osnovne linije vise ne igra. Vreme Borga odavno proslo.I ako ga igra JJ nema predispoziciju za to a to su brze noge. I AI i JJ su bile hit jedne ili dve sezone a onda ih svi procitali.Samo ofanzivno protiv njih i uspeh je tu.JEleni cim je dosla malo poznatija teniserka pukla ko oblanda.Bilo ju je jadno gledati. Sta li joj je sad smetalo.Na vidiku nemamo ni jednu kojabi u bliskoj buducnosti mogla da se priblizi najboljima.Danas mlade igracice hrle napred a nasa Bojana Jovanovska ne moze da prodje kvalifikacije,Aleksandra Krunic je jos daleko

igysa

pre 14 godina

i kad budu imale 30-33 godine bicu od njih !
previse su nam ove devojke dale da bi rekao neku ruznu rec za njih kao sto mnogi zavidni i puni srdzbe u svom zivotu mogu !
one ce igrati jos dugo, i donece nam jos puno radosti, siguran sam. Prve na svetu, malo li je ? Gde je dotle bila Srbija u tenisu ? nigde !
Jelana je upravu, ovo je tek pocetak godine.. Obe imaju talenat, niko nije zaboravio da vozi bicikli, pa nece ni tenis..
Evo Kim Kljaters PUKLA od Petrove, osvojivsi samo jedan gem.. sta sad njeni navijaci treba da kazu ? da je pljuju ?
vratice se i Jelena i Ana, da zablistaju opet, nikad nije kasno !

Kupovina iz fotelje

pre 14 godina

Hmmmm, ovde ima jako puno selektora, trenera, strucnjaka iz udobnosti fotelje ili cak kreveta...

Vidim svako zna sta je svako od njih trebao da uradi, primetili ste to na usporenom snimku da je protivnik bio u desnom uglu a da je lopticu trebalo poslati u suprotan ugao..

Znate sve finansijske aspekte ugovora, transfera i ostalo...

A da probate malo da potrcite, da uzmete reket u ruke, da skocite? Pa mozda neko vas da kritikuje?

Strasno...

misko petrovic

pre 14 godina

Polako, "tek je pocetak sezone". U Parizu ce padati kisa,u Londonu je nezgodna trava,a Njujork je na kraju sezone,tada ce biti preumorna.Nemojte nas smarati vise i kidati nerve!

Djoksa

pre 14 godina

Danas se desilo nesto sto je izbilo stalni adut koji mozemo cuti od prof. mrzitelja srpskog tenisa. Kad god bi nase izgubile moglo se cuti:"To se sigurno ne bi desilo Klajsters, Enen, Sereni, Venus". Posle poraza Kim 6:0,6:1ovaj dan vise nije tako dobar,zar ne?

raf

pre 14 godina

komentari su sramotni...sve ste zaboravili, ali takvi smo...te dve devojke su zaradile puno novca, naporno radile, reprezentaciju vratile na tenisku mapu, zemlju takodje a mojoj porodici i meni pruzile nebrojeno sati velikog zadovoljstva gledajuci njihove meceve, pobede, titule i rankinge...velika zahvalnost zbog toga, idemo dalje...sreca sto pojedine komentare ne dozivljavaju emotivno, u suprotnom bi bila ispljuvana Jovanovska jer se nije plasirala...sve ste zaboravili...

sportist

pre 14 godina

od slave ne zivi se. da vi bude jasno. ja bi na vase mesto bi ostavio tenis.svi se trude da budu sto bolje rangirane a vi da budete naji lose.,monika seles bi go pojela ovi danasnje teniserke ako opste gi ima.samo gledajte jedna penzionerka ili majka igra bolji tenis i od ane i od jelene.sramota

Choka

pre 14 godina

Pare ljude kvare!DA malo vise treniraju,a manje se vuku po zutoj stampi,mozda bi bile bolje.PA bi osvajale turnire,a ne golfere i tenisere,vaterpoloste!Mislim ok je to,imati ljubav...ali velikim igracima se to desava spontano,u pozadini...i prica se o njihovim igrama,i majstorijama,a ne s kim su vidjeni!Pare ljude kvare!

Lobos

pre 14 godina

Ljudi, ocigledno je da su nase dvije cure zasicene tenisa i ne treba im na tome zamjerati. Bile su prve na svetu i dosta. svako ima svoje zelje i ambicije i mogu da se razlikuju od nasih. Razumijem i njene kriticare na ovom sajtu. Zele da njih dvije dobiju meceve ili u najmanju ruku da ostave dusu na terenu, sto je i normalno za ocekivati kad su u pitanju kvaliteti nasih igracica - ali, nazalost, ocigledno je da se zelje kritickih komentara i nasih teniserki jednostavno - ne poklapaju. Kriticari izgleda imaju ocigledno mnogo vise ambicija za njih dvije nego one same. Bile su krem svjetskog tenisa i svaka im cast na tome i kapa dole! A to sto su se sveli na, sto se muzickom svijetu zove "prolazni hit", to je vjerovatno nedovoljna motivacija da se bude ponovo broj 1. A to je njihov izbor. Ne moze svako da bude "Rolling Stones" kao Federer pa da toliko dugo igra na visokom nivou. Hvala im i za sve ove godine. Bilo je lijepo uzivati u njihovim pobjedama a i gledati ih uzivo.

Milija Zmija

pre 14 godina

U teniskim krugovima se prica da ce JJ, ukoliko ove godine ne napravi neki veci uspeh (GS) manje-vise bataliti tenis i posvetiti se drugim stvarima. Ako se po jutru dan poznaje, ovo je vrlo verovatno. Bilo je lepo dok je trajalo. I, na kraju krajeva, kako to lepo rece neko neki dan, u kom to zakonu pise da su Jelena, Ana, Novak i drugi obavezni da nas uveseljavaju?

volimjecu

pre 14 godina

pa lepo su amerikanci govorili da tu nesto nestima..u tome sto su nasi teniseri bili toliko uspesni proteklih godina!!! svi su se pitali otkud ovi sad..?!....oni nikad nisu bili dobri u tenis...nece oni jos dugo!! i bili su u pravu...jedino jos djoka igra na nivou, jer njega drzi porodica i vidi se da je decko profesionalan prema svojim obavezama milion posto...dok ove dve primadone, bolje da batale tenis i igraju neko bocanje nesto

holifild

pre 14 godina

Velika bruka! Ocajna igra! Ana ivanovic je bar pokazala borbenost, i na ovom turniru se mnogo bolje pokazala od jelene!
Svaka cast mladoj ukrainki na prikazanoj partiji

Ivan M

pre 14 godina

Bas kao sto ste napisali - osim na trenutke, bila je jeziva. Nije bilo kretanja, udaraca, agresivnosti, nicega. Previse je gresila, a "novi" servis joj je gori od starog (koji je bio prilicno skroman). Naravno da je tek pocetak godine, ali sa ovakvom igrom jedino je pitanje da li moze da zavrsi godinu u prvih 30.

Milanche

pre 14 godina

Op, Op, Op, Op, Op...... Sta bi???? Ajmo kuci da treniramo!!!! Vracamo se sledece godine.... Salu na stranu, za Anu je ocekivano ali Jelena je morala dalje od treceg kola.

Realnost

pre 14 godina

Jelena je isforala sezonu dve ,odigrala mnogo vise turnira od drugih i dosla na to prvo mesto .Po meni, najlosija teniserka koja je zadnjih desetak godina bila u Top 5. Njen ziheraski tenis ne prolazi na GS-ovima.

faca

pre 14 godina

za razliku od ane jelena je talentovana igracica ali nije sampion, jednostavno nema tu psihicku komponentu da bi bila sampionka... svoj zenit je dozivela davno i sada ce samo nazadovati... od ane se moze mnogo vise ocekivati iako je klasicna "udaraljka" tj. losija verzija lindzi devenport ali mnogo lepsi model...

igor

pre 14 godina

Sta ima vise da analiziramo Anu i Jelenu, nista iznenadjujuce, pretprosle sezone su dostigle svoj vrhunac, sto zahvaljujuci odsustvu Belgijanki, sto zahvaljujuci njihovim konstantnim dobrim igrama i to je to. Daj Boze da godinu zavrse bar medju prvih 30,40.

niste zvezde

pre 14 godina

prestao sam da bodrim tebe i Anu onog trena kad ste se slikali sa Klintonom i kad si se arogantno ponasala prema mojoj sestri kad je htela da se slika sa tobom. Novak Djokovic je kralj za vas!

bo

pre 14 godina

Zamislite, molim vas, kakva je to sramota, kad dvoje sportista izađe na teren i jedan tog dana pude mnogo bolji i pobedi onog drugog! Baš šteta što su nam ukinuli pokazivanje palcem na dole!
Jelena, hvala ti što znaš da usrećiš ovaj naš narod- kada pobeđuješ, one koji te vole, kada gubiš, one koji nisu u stanju da vole ni sami sebe.

Dragan Jurić

pre 14 godina

Kakav Vaterlo srpskog tenisa! Srećom,nisam noćas živce gubio uz TV,nego sam lepo spavao. Za ovako neprijatnu sportsku vest ni sad nije kasno. Činjenica je da od naših devojaka ne možemo više očekivati vrhunske rezultate,jer nema više teniserke od koje ne mogu da izgube. Ipak su vanteniske stvari uzele svoj danak. Sportskih motiva više nema,jedino treba ispoštovati do kraja ranije potpisane milionske sponzorske ugovore. A znate kako je to kad ideš na posao,a ne ide ti se... Bilo kako bilo,neka lepa teniska vremena su iza nas...

Nenad

pre 14 godina

Alooo, šta se bre ložite?? Nije profi tenis baš tako jednostavan kako se vama iz fotelje čini! Imala je loš dan i to je to!
Gore glavu Jeco i Ana!

Baghdatis

pre 14 godina

Unazad nekoliko grand slam turnira Jelena gubi od nekih prosecnih igracica (Cirstea, Schwedova, ...) i mi smo uvek bili ubedjeni da su one bas odlicno odigrale i "da ako tako nastave mogu daleko dogurati". I onda ladno legnu vec u sledecem kolu od nekog jos veceg anonimusa. Dakle, ajd o veceru da ce Bondarenko u sledecem kolu da ide kuci. O Jeleninoj igri ne treba trositi reci.

d

pre 14 godina

Blago receno ova Jankovicka nema blage veze. Cudi me kako je bila i cak br.1. Ali to je zato sto se Henan nakratko povukla i tako direktno uticala da i Ana i Jelena upisu u povijest svjetski br.1.
Usput receno srpske teniserke su kao baloni. Dok se probuse vise se nemogu napiriti.

Lala iz Banata

pre 14 godina

Ta di si Sremice, nema te, reci nešto? ;)
Jel, jel se sećaš Monike?
Kako je ta cura igrala... sa 19 godina ('ajde, de, i još mesec dana :) osvojila 9 (devet) Grand Slam turnira.
Ove dve nabeđene vrhunske teniserke (AI ima pune 22 g. a JJ u febr. 25 g) zajedno osvojile 1 (jedan) GS!
O čemu mi pričamo? O šampionkama, o veličinama? Smešno.
No, istina je, svako ima pravo da navija za koga hoće.
Ali, ne zaboravite gospodo turbo-folk-patriJoti, Ana i Jelena u ovim WTA takmičenjima ne predstavljaju Srbiju - već sebe! WTA je POSAO. Plaćene su (i to dobro) za taj posao.
Igra za reprezentaciju je nešto drugo.

Babola

pre 14 godina

@Dermenzijev
Da li se sećaš šta si sve juče napisao protiv Ane. Nije trebalo da se javljaš. Izgubio si moralno pravo na to, jer si juče iskazao neverovatni antagonizam protiv jedne mlade devojke, koja je daleko bolje igrala nego Carica danas. Danas pišeš i o jednoj i o drugoj. Nisu igrale u dublu. Ako su muško (kažem figurativno), poruči Jeleni sve ono što si poručio Ani (mnogo ružnoga), jer je Jecina igra bila čista bruka. Nikad ti to nećeš uraditi, jer je kod većine naših ljudi nestala griža savesti. Nema danas ni stida ni srama. Odvratne su prejake reči. ("Ubi me prejaka reč" - Branko Miljković.

Stradija

pre 14 godina

Ne govorim o porazu, govorim o igri: zastarela, prevaziđena, smešna. Ona je uvek tako igrala, ali kad je bila mlađa, mogla je da trči kao avion, sad je tome došao kraj. Prave teniske udarce nikada nije ni imala, osim onog dvoručnog bekhenda, kojim se ne osvajaju veliki turniri. Od nje su mediji napravili najbolju teniserku sveta, sad joj se to sveti. Njena igra postaje, s godinama, sve slabija. Vidim da se prešlo na množinu - naše teniserke. Zašto danas ne pišemo samo o Jeleni, Ana je juče dobila svoje. Izbacivali ste je iz reprezentacije, poručivali da se povuče i da se više ne blamira. "Tako se ne predstavlja zemlja" - bila je najmučnija uvreda. A Ana je ječe izgubila, uz veliku borbu i mnogo fantastičnih poteza. Nije izdržala, nije još potpuno spremna, a što je to tako sama je kriva. Neozbiljno ponašanje trajalo je više od godinu dana. Ona će se vratiti, ako se vrati u vreme kad joj je tenis bio najvažniji. Za Jelenu bi bolje bilo da se povuče, da se ne blamira, a selektor reprezentacije mogao bi da joj nađe zamenu. Molim za isti tretman koji su juče dobili Anini kritičari.

Dermenzijev

pre 14 godina

Jelena i Ana su ipak svojevremeno bile veliki igraci.Na volseban i maestralan nacin maximalno su iskoristile svoje sanse u datom momentu,dez obzira na konkurenciju i bile u vrhu svetskog tenisa(veliki igraci su oni koji izmedju ostalog znaju da kazne tudje promasaje i takoreci iz "nista" poentiraju).
Nazalost toga vise nema i skoro da ga biti i nece.U dogledno vreme nece biti iznenadjenja ako na velikim turnirima budu kvalifikanti ili dobiju W kartu za minule zasluge.
Sto bi se reklo: bejase jednom nekada...

Goran

pre 14 godina

Nije mogla bez svoje sudbine Ane Ivanovic.Postalo je pravilo da Ana ispada ili u prvom ili u drugom kolu, a Jeca pereca odmah u sledecem.Jeca je ispala iz solidarnosti sa Anom,nije htela da je ostavi da sama tuguje.U drustvu je sve lakse!

sasa

pre 14 godina

Bondarenko je toliko napredovala, da je to nesto nestvarno , ili je imala srecu, Ona je mec odigrala besprekorno, toliko besprekorno da je Jelenu ostavila u cudu. Jelena uopste u prvom setu nije bila toliko losa koliko je Bondarenko pogadjala sve sto je zamislila , pa i vise od toga. Jednostavno je nocas Jelena naletela na preraspolozenu i prenapaljenu Bondarenko. Ako Bondarenko ovako nastavi da igra doci ce minimum do polufinala.

kiwi

pre 14 godina

Dok god joj je najveci problem da se slucajno peskir ne upotrebi na nacin za koji je i napravljen /brisanje/,nego da se pazi na sminku i "tapka"sa istim,nema tu ni "t"od tenisa...

Zemunac

pre 14 godina

Odavno nisam gledao ovako lošu, prepasivnu partiju JJ. Izlasci na mrežu neuspešni, servis neće, ona sve vreme van ritma.. A retko da je žreb ovako bio milostiv za nju. Šteta, i to baš na GS turniru prekid niza pobeda protiv Aljone. Zaslužeme čestitke za dobru partiju i pobedu.Aljoni.

nisam pljuvac, ali...

pre 14 godina

Ovo je, nazalost, surova realnost.
Em sto su AI i JJ svoj vrhunac dostigle u vreme odsustva Belgijanki, em sto od tada ne da nisu napredovale, nego ni pokazale zelju za takvim necim!
JJ, cura u zrelim godinama za zenski tenis, sve na tu temu rekla je prosle godine kada su hteli da joj nabace 5-6 kila misicne mase, sto bi je dugorocno odrzalo u vrhu, a ona odbila - "to ne bi bila ja". Valjda joj balske haljine ne bi dobro stajale. Ovako, sa najgorim forhendom medju prvih 200 i servisom na nivou rekreativaca iz Biznis lige Beograda, upropascava jedan od najboljih bekhenda na svetu i nezgodan stil za sve protivnice. Uostalom, gledajte kako Klejbanova od 100 kila dere Zistin, koja je "sajla", anatomiju da ucis na njoj, sa metar i zilet svaki misic joj se ocrtava.
AI je, pak, prica za sebe. Ona se "zasitila" po sopstvenom priznanju posle jednog osvojenog GS. To dovoljno govori o njoj. Federer posle 15 ujeda da osvoji i 16., Zistin se vratila da obogati svoju kolekciju, a AI "nema motiva". Slutilo je na to jos pre 12-13 meseci, slikanja po Majorci sa Verdaskom, afere s golferom, modne revije, poziranja... Zato Ana ne moze da izdrzi vise od 2-3 prebacivanja bez neiznudjene greske, forhend nije ni izbliza ubitacan kakav je bio, ono lose bacanje lopte se iskorenjuje na treninzima, u kojima Ana, ocigledno vise ne uziva.
Ako je uteha Klejbanova i Enan nikad nece biti fotomodeli... Ipak, ili si Stefi Graf, ili prodajes parfeme ko Gabrijela Sabatini (i to ne uspe svakom), a lepota je prolazna.
S druge strane, beskrajno HVALA ovim dvema devojkama za sve SPORTSKE radosti koje su nam priredile do sada (tesko da ce od njih dve u buducnosti biti neceg vrhunskog) i puno srece u predstojecem Fed-kupu, karijerama (sportskim i vansportskim) i zivotu!

konto

pre 14 godina

@ Chubby
Daj dečko, koga lažeš, majke ti? Nađi život...
Mislim, pogledaj šta si napisao! Šta ti treba da zagađuješ tako? Popričaj s nekim, nađi pomoć!

"Samo bez nerviranja.
Ovo je realno stanje i njen poraz je bio ocekivan.
I Anin takodje.
A posto su bili realni,ja lepo otisao u kladionicu bacio pare na njih dve da ce izgubiti(jos nesto je tu doslo) i sad sam dobar 5000din.
Devojke hvala vam.
(Chubby, 22. januar 2010 03:26)"

Nikola

pre 14 godina

Ne razumem kako neke stvari iznenadjuje jos neke ljude??!!

"Pasivna igra" "losa sa osnovne linije" ... Devojka tako igra vec 2 godine,ako ne vise,i najobicnje udarce sa mreze gde ima dovoljno vremena da odigra winner ona opet uspeva da gadja sredinu ... Igrala je jednostavno skroz prosecno i to nije dovoljno da ide dalje,barem protiv onakve igracice.
Tokom cele kariere se brani i ona je njen zenit dostigla pre nekoliko meseci i sada je to prosla prica.
I meni nedostaju njene igre od 2008 ali ona nije vise igracica koja je bila jedno vreme.
Koji je znacajan rezultat u ozbiljnom smislu postigla u zadnjih 12 meseci da bi se moglo nadati bolji rezultat nego ovaj sad??? I nekima je to i dalje iznenadjenje "nepamtim takvu igru JJ" ??!! Pa koju si zapamtio onda u zadnjih godinu dana???

Djoksa

pre 14 godina

Jelena i Ana ako hoce da vrate igru moraju da igraju mnogo vise manjih turnira.Primetno je bilo narocito kod Jelene,nedostatak meceva u nogama.Samo se praksom moze doci do majstorstva.Ali najteze ce to ici kod Ane posto ona hoce sve i hoce to odmah(GS-ove)

Djoksa

pre 14 godina

Potpuno zasluzena pobeda Alone,prakticno pobedila je Jelenu njenim oruzjem,defanzivom plus udarala je lopticu veoma rano u penjanju.Alona je imala samo problem sa spinovanim loptama ali je bilo previse sumnje u Jeleninim udarcima da bi se napravio preokret

nije bitno

pre 14 godina

I one (ovakve) će sada "oteti" Arenu onakvim košarkašima Partizana?! Ja stvarno ne mogu da verujem. A, uz to, njima neko (on naših para) plaća iznajmljivanje Arene 260000 evra!!!! U ovoj državi je sve naopako (bez izgleda za neki boljitak).

Dylan Dog

pre 14 godina

Jelena je prenervozno izašla na teren i odigrala ceo meč u totalnom kontraritmu. Ne pamtim kada je tako loše i nesigurno igrala sa osnovne linije. Neverovatno zvuči kada se kaže da nije mogla da drži lopticu u igri i izdrži duže relije. Obilje neiznuđenih grešaka, nesvojstveno loš ritern, često kašnjenje na lopticu, nemogućnost da se nađe prava taktika. Mnogo prefiksa "ne". Sa druge strane Alona Bondarenko igra nikad bolje i sigurnije, leti po terenu. Kada se sve sabere ne čudi da je Ukrajinka "počistila" Jelenu sa AO 2010. sa ubedljivih 6-2, 6-3.
Još uvek nam nestvarno zvuči da Ana i Jelena na GS-ovima ispadaju od "nekih" Žizele Dulko i Alone Bondarenko, koje do pre par godina "nisu ni durbinom videle" na svetskoj teniskoj mapi.
Od tada se, na našu žalost, dosta toga promenilo. Ana i Jelena nazaduju, stagniraju ili sporo napreduju (izabrati po želji), a u međuvremenu i drugi igraju tenis.
Gorak ukus u ustima teniske publike u Srbiji. Naše teniske princeze su same krive jer su nas razmazile i navikle na pobede. A mi smo postali neskromni i stalno gladni. Uporno pokušavamo da i dalje "živimo" od njihove stare slave. A to se ne može.

Cucurigu

pre 14 godina

Sve cestitke i pohvale Aljoni za odlicnu igru i dobru taktiku.Ne igra statistika,jer tradicija se kad tad prekida.Nazalost kod nasih devojaka rivali,po pravilu, prekidaju tradiciju na najvecim turnirima.Surova istina je da: dok druge devojke napreduju,nase nazaduju ili u najboljem slucaju tapkaju u mesto.
Sta cemo zivot tece dalje.Sve je odlicno dok su nasi predstavnici u TOP 10,moze biti i gore.Jedni odlaze,drugi dolaze,od vajkada je tako bilo,tako ce i biti.Mozda i mi ponekad ocekujemo mnogo ili premnogo.Kao sto vidimo realnost nas demantuje.

Tomas

pre 14 godina

Sta se tu moze: izgubila je NASA Ana, izgubila je i NASA Jelena. I svakoj od njih pojedinacno neuporedivo je teze nego svima nama zajedno, pa x 100. Sada mozemo samo da ih podrzavamo i da cekamo nove prilike da pokazu svoje talente. Niko nema prava da im se podsmeva ili da ih kritikuje, jer nama nisu nista ni duzne ni obavezne. Sve lepo sto su ucinile za nas i svoju zemlju, zasluzuje samo vecitu zahvalnost.

Ukoliko im se neko ruga u ovakvim prilikama kada su one i inace u nevolji, ili ima neke ozbiljne probleme sa sobom, ili se obavezao da provocira ostale ucesnike foruma. I njih valja samo ignorisati.

Ani i Jeleni ostaje samo veliko hvala za zadovoljstva koja su nam pricinjavale, a valjda ce to i ubuduce to ciniti.

dani:ch

pre 14 godina

Katastrofa.Bondarenka za klasu bolja danas. Njih dve su igrali 9 puta jedna protiv druge, i sva 9 puta je slavila jelena. od tih 9 meceva je izgubila samo jedan set. Ovo sto se desilo Ani & Jeleni je realnost u ovom momentu. Zalosno ali istina !!!! NAPRED NOLE, osvoji AO :o)

sofia

pre 14 godina

Evo,ispade i Jelena! Ona je nocas igrala jos gore nego Ana!Ili bolje receno nije ni igrala!!! Nego da kazem ,da mi se non-stop vrti po glavi jedan komentar koji je ostavljen kada je Ana izgubila.Isao je ovako........neka Ana saceka na aerodromu Jelenu pa i Novaka,brzo ce i oni!!!...Valjda nece i Novak ovako da izgubi--ovako jadno bez borbe???Mecevi se gube,ali bar neka ih casno izgube,posle borbe! A sada me mnogo zanima sta ce Jelena da izjavi, zbog ceka je igrala tako lose??? Kijavica?? Vrucina?? ili.......? Moj Boze,svaki put kazem da necu da gledam da se ne nerviram ali ajde, sednem i navijam svim srcem za nese a oni mi zivce POKIDASE!!!!

Chubby

pre 14 godina

Samo bez nerviranja.
Ovo je realno stanje i njen poraz je bio ocekivan.
I Anin takodje.
A posto su bili realni,ja lepo otisao u kladionicu bacio pare na njih dve da ce izgubiti(jos nesto je tu doslo) i sad sam dobar 5000din.
Devojke hvala vam.

nisam pljuvac, ali...

pre 14 godina

Ovo je, nazalost, surova realnost.
Em sto su AI i JJ svoj vrhunac dostigle u vreme odsustva Belgijanki, em sto od tada ne da nisu napredovale, nego ni pokazale zelju za takvim necim!
JJ, cura u zrelim godinama za zenski tenis, sve na tu temu rekla je prosle godine kada su hteli da joj nabace 5-6 kila misicne mase, sto bi je dugorocno odrzalo u vrhu, a ona odbila - "to ne bi bila ja". Valjda joj balske haljine ne bi dobro stajale. Ovako, sa najgorim forhendom medju prvih 200 i servisom na nivou rekreativaca iz Biznis lige Beograda, upropascava jedan od najboljih bekhenda na svetu i nezgodan stil za sve protivnice. Uostalom, gledajte kako Klejbanova od 100 kila dere Zistin, koja je "sajla", anatomiju da ucis na njoj, sa metar i zilet svaki misic joj se ocrtava.
AI je, pak, prica za sebe. Ona se "zasitila" po sopstvenom priznanju posle jednog osvojenog GS. To dovoljno govori o njoj. Federer posle 15 ujeda da osvoji i 16., Zistin se vratila da obogati svoju kolekciju, a AI "nema motiva". Slutilo je na to jos pre 12-13 meseci, slikanja po Majorci sa Verdaskom, afere s golferom, modne revije, poziranja... Zato Ana ne moze da izdrzi vise od 2-3 prebacivanja bez neiznudjene greske, forhend nije ni izbliza ubitacan kakav je bio, ono lose bacanje lopte se iskorenjuje na treninzima, u kojima Ana, ocigledno vise ne uziva.
Ako je uteha Klejbanova i Enan nikad nece biti fotomodeli... Ipak, ili si Stefi Graf, ili prodajes parfeme ko Gabrijela Sabatini (i to ne uspe svakom), a lepota je prolazna.
S druge strane, beskrajno HVALA ovim dvema devojkama za sve SPORTSKE radosti koje su nam priredile do sada (tesko da ce od njih dve u buducnosti biti neceg vrhunskog) i puno srece u predstojecem Fed-kupu, karijerama (sportskim i vansportskim) i zivotu!

kiwi

pre 14 godina

Dok god joj je najveci problem da se slucajno peskir ne upotrebi na nacin za koji je i napravljen /brisanje/,nego da se pazi na sminku i "tapka"sa istim,nema tu ni "t"od tenisa...

Dylan Dog

pre 14 godina

Jelena je prenervozno izašla na teren i odigrala ceo meč u totalnom kontraritmu. Ne pamtim kada je tako loše i nesigurno igrala sa osnovne linije. Neverovatno zvuči kada se kaže da nije mogla da drži lopticu u igri i izdrži duže relije. Obilje neiznuđenih grešaka, nesvojstveno loš ritern, često kašnjenje na lopticu, nemogućnost da se nađe prava taktika. Mnogo prefiksa "ne". Sa druge strane Alona Bondarenko igra nikad bolje i sigurnije, leti po terenu. Kada se sve sabere ne čudi da je Ukrajinka "počistila" Jelenu sa AO 2010. sa ubedljivih 6-2, 6-3.
Još uvek nam nestvarno zvuči da Ana i Jelena na GS-ovima ispadaju od "nekih" Žizele Dulko i Alone Bondarenko, koje do pre par godina "nisu ni durbinom videle" na svetskoj teniskoj mapi.
Od tada se, na našu žalost, dosta toga promenilo. Ana i Jelena nazaduju, stagniraju ili sporo napreduju (izabrati po želji), a u međuvremenu i drugi igraju tenis.
Gorak ukus u ustima teniske publike u Srbiji. Naše teniske princeze su same krive jer su nas razmazile i navikle na pobede. A mi smo postali neskromni i stalno gladni. Uporno pokušavamo da i dalje "živimo" od njihove stare slave. A to se ne može.

Chubby

pre 14 godina

Samo bez nerviranja.
Ovo je realno stanje i njen poraz je bio ocekivan.
I Anin takodje.
A posto su bili realni,ja lepo otisao u kladionicu bacio pare na njih dve da ce izgubiti(jos nesto je tu doslo) i sad sam dobar 5000din.
Devojke hvala vam.

nije bitno

pre 14 godina

I one (ovakve) će sada "oteti" Arenu onakvim košarkašima Partizana?! Ja stvarno ne mogu da verujem. A, uz to, njima neko (on naših para) plaća iznajmljivanje Arene 260000 evra!!!! U ovoj državi je sve naopako (bez izgleda za neki boljitak).

Nikola

pre 14 godina

Ne razumem kako neke stvari iznenadjuje jos neke ljude??!!

"Pasivna igra" "losa sa osnovne linije" ... Devojka tako igra vec 2 godine,ako ne vise,i najobicnje udarce sa mreze gde ima dovoljno vremena da odigra winner ona opet uspeva da gadja sredinu ... Igrala je jednostavno skroz prosecno i to nije dovoljno da ide dalje,barem protiv onakve igracice.
Tokom cele kariere se brani i ona je njen zenit dostigla pre nekoliko meseci i sada je to prosla prica.
I meni nedostaju njene igre od 2008 ali ona nije vise igracica koja je bila jedno vreme.
Koji je znacajan rezultat u ozbiljnom smislu postigla u zadnjih 12 meseci da bi se moglo nadati bolji rezultat nego ovaj sad??? I nekima je to i dalje iznenadjenje "nepamtim takvu igru JJ" ??!! Pa koju si zapamtio onda u zadnjih godinu dana???

Tomas

pre 14 godina

Sta se tu moze: izgubila je NASA Ana, izgubila je i NASA Jelena. I svakoj od njih pojedinacno neuporedivo je teze nego svima nama zajedno, pa x 100. Sada mozemo samo da ih podrzavamo i da cekamo nove prilike da pokazu svoje talente. Niko nema prava da im se podsmeva ili da ih kritikuje, jer nama nisu nista ni duzne ni obavezne. Sve lepo sto su ucinile za nas i svoju zemlju, zasluzuje samo vecitu zahvalnost.

Ukoliko im se neko ruga u ovakvim prilikama kada su one i inace u nevolji, ili ima neke ozbiljne probleme sa sobom, ili se obavezao da provocira ostale ucesnike foruma. I njih valja samo ignorisati.

Ani i Jeleni ostaje samo veliko hvala za zadovoljstva koja su nam pricinjavale, a valjda ce to i ubuduce to ciniti.

sofia

pre 14 godina

Evo,ispade i Jelena! Ona je nocas igrala jos gore nego Ana!Ili bolje receno nije ni igrala!!! Nego da kazem ,da mi se non-stop vrti po glavi jedan komentar koji je ostavljen kada je Ana izgubila.Isao je ovako........neka Ana saceka na aerodromu Jelenu pa i Novaka,brzo ce i oni!!!...Valjda nece i Novak ovako da izgubi--ovako jadno bez borbe???Mecevi se gube,ali bar neka ih casno izgube,posle borbe! A sada me mnogo zanima sta ce Jelena da izjavi, zbog ceka je igrala tako lose??? Kijavica?? Vrucina?? ili.......? Moj Boze,svaki put kazem da necu da gledam da se ne nerviram ali ajde, sednem i navijam svim srcem za nese a oni mi zivce POKIDASE!!!!

Dermenzijev

pre 14 godina

Jelena i Ana su ipak svojevremeno bile veliki igraci.Na volseban i maestralan nacin maximalno su iskoristile svoje sanse u datom momentu,dez obzira na konkurenciju i bile u vrhu svetskog tenisa(veliki igraci su oni koji izmedju ostalog znaju da kazne tudje promasaje i takoreci iz "nista" poentiraju).
Nazalost toga vise nema i skoro da ga biti i nece.U dogledno vreme nece biti iznenadjenja ako na velikim turnirima budu kvalifikanti ili dobiju W kartu za minule zasluge.
Sto bi se reklo: bejase jednom nekada...

niste zvezde

pre 14 godina

prestao sam da bodrim tebe i Anu onog trena kad ste se slikali sa Klintonom i kad si se arogantno ponasala prema mojoj sestri kad je htela da se slika sa tobom. Novak Djokovic je kralj za vas!

Goran

pre 14 godina

Nije mogla bez svoje sudbine Ane Ivanovic.Postalo je pravilo da Ana ispada ili u prvom ili u drugom kolu, a Jeca pereca odmah u sledecem.Jeca je ispala iz solidarnosti sa Anom,nije htela da je ostavi da sama tuguje.U drustvu je sve lakse!

Djoksa

pre 14 godina

Danas se desilo nesto sto je izbilo stalni adut koji mozemo cuti od prof. mrzitelja srpskog tenisa. Kad god bi nase izgubile moglo se cuti:"To se sigurno ne bi desilo Klajsters, Enen, Sereni, Venus". Posle poraza Kim 6:0,6:1ovaj dan vise nije tako dobar,zar ne?

igysa

pre 14 godina

i kad budu imale 30-33 godine bicu od njih !
previse su nam ove devojke dale da bi rekao neku ruznu rec za njih kao sto mnogi zavidni i puni srdzbe u svom zivotu mogu !
one ce igrati jos dugo, i donece nam jos puno radosti, siguran sam. Prve na svetu, malo li je ? Gde je dotle bila Srbija u tenisu ? nigde !
Jelana je upravu, ovo je tek pocetak godine.. Obe imaju talenat, niko nije zaboravio da vozi bicikli, pa nece ni tenis..
Evo Kim Kljaters PUKLA od Petrove, osvojivsi samo jedan gem.. sta sad njeni navijaci treba da kazu ? da je pljuju ?
vratice se i Jelena i Ana, da zablistaju opet, nikad nije kasno !

Stradija

pre 14 godina

Ne govorim o porazu, govorim o igri: zastarela, prevaziđena, smešna. Ona je uvek tako igrala, ali kad je bila mlađa, mogla je da trči kao avion, sad je tome došao kraj. Prave teniske udarce nikada nije ni imala, osim onog dvoručnog bekhenda, kojim se ne osvajaju veliki turniri. Od nje su mediji napravili najbolju teniserku sveta, sad joj se to sveti. Njena igra postaje, s godinama, sve slabija. Vidim da se prešlo na množinu - naše teniserke. Zašto danas ne pišemo samo o Jeleni, Ana je juče dobila svoje. Izbacivali ste je iz reprezentacije, poručivali da se povuče i da se više ne blamira. "Tako se ne predstavlja zemlja" - bila je najmučnija uvreda. A Ana je ječe izgubila, uz veliku borbu i mnogo fantastičnih poteza. Nije izdržala, nije još potpuno spremna, a što je to tako sama je kriva. Neozbiljno ponašanje trajalo je više od godinu dana. Ona će se vratiti, ako se vrati u vreme kad joj je tenis bio najvažniji. Za Jelenu bi bolje bilo da se povuče, da se ne blamira, a selektor reprezentacije mogao bi da joj nađe zamenu. Molim za isti tretman koji su juče dobili Anini kritičari.

raf

pre 14 godina

komentari su sramotni...sve ste zaboravili, ali takvi smo...te dve devojke su zaradile puno novca, naporno radile, reprezentaciju vratile na tenisku mapu, zemlju takodje a mojoj porodici i meni pruzile nebrojeno sati velikog zadovoljstva gledajuci njihove meceve, pobede, titule i rankinge...velika zahvalnost zbog toga, idemo dalje...sreca sto pojedine komentare ne dozivljavaju emotivno, u suprotnom bi bila ispljuvana Jovanovska jer se nije plasirala...sve ste zaboravili...

Cucurigu

pre 14 godina

Sve cestitke i pohvale Aljoni za odlicnu igru i dobru taktiku.Ne igra statistika,jer tradicija se kad tad prekida.Nazalost kod nasih devojaka rivali,po pravilu, prekidaju tradiciju na najvecim turnirima.Surova istina je da: dok druge devojke napreduju,nase nazaduju ili u najboljem slucaju tapkaju u mesto.
Sta cemo zivot tece dalje.Sve je odlicno dok su nasi predstavnici u TOP 10,moze biti i gore.Jedni odlaze,drugi dolaze,od vajkada je tako bilo,tako ce i biti.Mozda i mi ponekad ocekujemo mnogo ili premnogo.Kao sto vidimo realnost nas demantuje.

Ljudi sta vam je?

pre 14 godina

Nemojte da davite vise! pa sta ako belgijanke nisu igrale kad su nase bile prve? jel neko prigovara federeru sto je osvojio rolan garos kad je nadal ispao! Bile su prve i to je to!

dani:ch

pre 14 godina

Katastrofa.Bondarenka za klasu bolja danas. Njih dve su igrali 9 puta jedna protiv druge, i sva 9 puta je slavila jelena. od tih 9 meceva je izgubila samo jedan set. Ovo sto se desilo Ani & Jeleni je realnost u ovom momentu. Zalosno ali istina !!!! NAPRED NOLE, osvoji AO :o)

Jovan

pre 14 godina

Ne znam koga iskreno još mogu iznenaditi porazi ove dve gracije srpskog sporta. U njihove visoke domete mogu verovati još samo oni koji veruju u Deda Mraza, ili one dežurne patriote-rodoljubi po zadatku :) Sve im je u igri nakaradno, a još nakaradniji je sistem bodovanja u kojem jedna Jelena Janković može da sa ovako katastrofalnom igrom 2 godine bude u prvih 10. Anu Ivanović da ni ne spominjem. Em je u istoriju ušla kao prvi Broj 2 koji je postao Broj 1 ni kriv ni dužan, a nikada se na tome nije čestito ni zahvalila Enanovoj, em pokušava ono što u tenisu nije pošlo za rukom ni malo većim igračkim kalibrima od nje-izigrava nekog ženskog mangupa, neku „femme fatale“. Svašta!
Tenis je sport za mentalne „evnuhe“, i kod žena i dok muškaraca. Nema tu mesta alkoholu, drogama(ne mož' svako biti ko Agasi :), provodima, crvenim tepisima, visokim potpeticama i kratkim suknjama. Rad, rad i samo rad i po mogućnosti izbegavati sve što normalan život nosi (svaki vid zadovoljstva nije podoban). Pogledajte prave, velike šampione poput Federera, Samprasa i Grafove-pa njih troje se sve zajedno nisu nasmejali 5 puta u životu!
E to je vrhunski tenis-robija, a to se očigledno ne dopada ni jednoj od dve „večite nade“ ženskog tenisa u Srbiji.

Kupovina iz fotelje

pre 14 godina

Hmmmm, ovde ima jako puno selektora, trenera, strucnjaka iz udobnosti fotelje ili cak kreveta...

Vidim svako zna sta je svako od njih trebao da uradi, primetili ste to na usporenom snimku da je protivnik bio u desnom uglu a da je lopticu trebalo poslati u suprotan ugao..

Znate sve finansijske aspekte ugovora, transfera i ostalo...

A da probate malo da potrcite, da uzmete reket u ruke, da skocite? Pa mozda neko vas da kritikuje?

Strasno...

VOLIM AUSTRALIAN OPEN ! ! !

pre 14 godina

Juče ste toliko ispljuvali Anu, kako joj igra ne valja, kako treba da se bavi golfom, da se uda, rodi decu, ide u penziju... Njena igra je milijardu puta bolja od Jelenine. Tako defanzivno ne igra ni jedna od aktivnih teniserki, a i većina rektreativaca. Posle 4 gema nisam više mogla gledati to mučenje, odnosno katastrofu. Ne znam šta joj je danas smetalo: vetar, sunce, PMS, zemljotres na Haitiju...??? Ana ima mnogo problema sa servisom, ali se nije predala ni kad je bilo 5:1, spasila je 5 meč lopti. Uvijek je bila i biće ne samo bolja taniserka od Jelene, već osoba.

Majcek Maja

pre 14 godina

Mnogo ''zanimljivih'' komentara sam procitala! Jedan od njih,'...dosao je kraj SRPSKOM tenisu...'Zasto? Zato sto su izgubili,Ana,Jelena,Viktor,Janko,....pa sta? Ostali su Nenad,Dusan,Nole,pa i Jeca u dublu....
Svaka cast svakome ali dok je NOVAKA I NENADA jos dugo ce se pricati o dobrom tenisu koji stize iz SRBIJE! Mislim zemlje koja nista,ali apsolutno nista nije dala svojim teniserima,...ali oni ipak nisu bili sebicni pa su svoje uspehe delili sa njom,tj.sa njenim narodom,koji kada isti ti ljudi izgube,taj isti narod ponizava,'pljuje',....'uzeli ste para,igrao bih i ja da mi hoce neko platiit' i dr. Od koga su to uzeli pare?Od svojih roditelja,da-jesu! Tako da svi oni kao i mi imaju mane ali i vrline,zato kada vidim neke komentare....ma uzas,bre! (CAST POJEDINCIMA I MENI MEDJU NJIMA,KOJI UVEK PODRZAVAMO NASE SPORTISTE,BEZ OBZIRA NA REZULTAT)

Gordana

pre 14 godina

I danas pišete o Ani, više nego o Jeleni? Kojim povodom? Kako ste samo blagi prema Jeleni, koja je ponovo pokazala svu svoju tenisku ograničenost. Ne pominjete psihologa? Vi samo Anu vređate.

WTATP Lista

pre 14 godina

Kada izgubi ovako ubedljivo i rutinski od svoje najredovnije musterije koju je tukla u prethodnih 17 uzastopnih setova - sam rezultat je najbolji komentar o velikoj krizi igre (samim tim i rezultata) u kojem se JJ nalazi. To je sadasnjost i realnost ovoga trenutka i tu nema spora. Ali iako papir/tastatura sve trpe, muka mi je od svih koji iz ovakvih brodoloma (u slicnoj poziciji je i Ana) izvlace neke fundamentalne zakljucke o proslosti i buducnosti!? Moze li se ista u ovom trenutku gluplje reci o Jeleni posle ovog meca od konstatacije u stilu "ma ona je uvek bila takva..." ako se zna da je pre samo godinu dana u ovo vreme bila svetski reket broj jedan, a sa igracicom od koje je juce izgubila imala je (do juce) 9:0 bilans u medjusobnim duelima. Ili prozivati je da se "penzionise" i odustane od tenisa u jer za nju navodno vec nema tamo mesta kada u zenskom tenisu kolo vode igracice po nekoliko godina starije od nje (sestre Vilijams, Belgijanke, Dementijeva...). Uzmite samo primere ruskih matoraca Davidenka i Petrove, bivsih TOP3 koji su u jednom trenutku lane ispali cak iz TOP20, a na ovom turniru dozivljavaju puni preporod. To nista ne mora da znaci u slucaju Jelene Jankovic (ili Ane Ivanovic), ali svakako da sugerise da je najgore sto u ovom trenutku mogu da urade je da poslusaju sve te "dobronamerne" savete i manu se posla za koji dokazano imaju ogroman bozji dar. Uostalom, nekima one nisu valjale ni kada su se gurale na prva dva mesta na WTA listi, a mi ostali mislim da bi trebalo da im za koju nedelju u Arenu pruzimo maksimalnu podrsku makar zbog onoga sto su vec uradile u godinama kada su bile najbolje ambasadorke Srbije u svetu i da se ponadamo da ce to (za obe?) biti neki novi pocetak.

sasa

pre 14 godina

Bondarenko je toliko napredovala, da je to nesto nestvarno , ili je imala srecu, Ona je mec odigrala besprekorno, toliko besprekorno da je Jelenu ostavila u cudu. Jelena uopste u prvom setu nije bila toliko losa koliko je Bondarenko pogadjala sve sto je zamislila , pa i vise od toga. Jednostavno je nocas Jelena naletela na preraspolozenu i prenapaljenu Bondarenko. Ako Bondarenko ovako nastavi da igra doci ce minimum do polufinala.

Djoksa

pre 14 godina

Jelena i Ana ako hoce da vrate igru moraju da igraju mnogo vise manjih turnira.Primetno je bilo narocito kod Jelene,nedostatak meceva u nogama.Samo se praksom moze doci do majstorstva.Ali najteze ce to ici kod Ane posto ona hoce sve i hoce to odmah(GS-ove)

Lobos

pre 14 godina

Ljudi, ocigledno je da su nase dvije cure zasicene tenisa i ne treba im na tome zamjerati. Bile su prve na svetu i dosta. svako ima svoje zelje i ambicije i mogu da se razlikuju od nasih. Razumijem i njene kriticare na ovom sajtu. Zele da njih dvije dobiju meceve ili u najmanju ruku da ostave dusu na terenu, sto je i normalno za ocekivati kad su u pitanju kvaliteti nasih igracica - ali, nazalost, ocigledno je da se zelje kritickih komentara i nasih teniserki jednostavno - ne poklapaju. Kriticari izgleda imaju ocigledno mnogo vise ambicija za njih dvije nego one same. Bile su krem svjetskog tenisa i svaka im cast na tome i kapa dole! A to sto su se sveli na, sto se muzickom svijetu zove "prolazni hit", to je vjerovatno nedovoljna motivacija da se bude ponovo broj 1. A to je njihov izbor. Ne moze svako da bude "Rolling Stones" kao Federer pa da toliko dugo igra na visokom nivou. Hvala im i za sve ove godine. Bilo je lijepo uzivati u njihovim pobjedama a i gledati ih uzivo.

Lajza

pre 14 godina

Ana se vraća, posle desetak turnira i ozbiljnog rada imaćemo jaku Anu, jer je ona veliki talenat. Niko ne udara kao ona. Jelena nikad nije igrala tenis, nego badminton. Za nju je bolje da se povuče, jer je čeka postepeni pad, koji je opasniji od naglog. Njena igra pripada prošlom veku. Sad se neki vade na Kim. Nema potrebe, i to je penzionerka. To važi i za Žistin, koja je trebalo da izgubi od Klejbanove, samo mlada Ruskinja nije umela da završi drugi set. U prvom, Žistin je delovala tužno. Ovaj je turnir pokazao konačno da defanzivke nemaju šta da traže u budućnosti.

Zemunac

pre 14 godina

Odavno nisam gledao ovako lošu, prepasivnu partiju JJ. Izlasci na mrežu neuspešni, servis neće, ona sve vreme van ritma.. A retko da je žreb ovako bio milostiv za nju. Šteta, i to baš na GS turniru prekid niza pobeda protiv Aljone. Zaslužeme čestitke za dobru partiju i pobedu.Aljoni.

MJunajted

pre 14 godina

@zoran
Zasto uvek kazu kada svako svakoga moze da pobedi ( npr. Petrova demolirala Klajsters ) da je zenski tenis slab ili da je bio slab recimo 2008.Ja tvrdim da tenis nikada nije bio jaci nego zadnjih 4-5 godina.Realno,nema nepobedivih.To sto su Stefi,Monika i Aranca nekad bile nepobedive je zato sto je bilo mnogo manje kvalitetnih igracica.Svi sportovi su mnogo napredovali zadnjih godina.Da li treba osporavati titule Enan,Klajsters i ekipe koje su osvojile kada su sestre Vilijams bile van tenisa ? Da li treba osporavati GS titule Ani,Sereni,Venus i Kuznjecovoj jer na tim turnirima nije igrala Enan ( koja 2008 nije bila ni 10% one Enan iz 2007 2006 ...).

Sarma

pre 14 godina

@faca, 22. januar 2010 09:01

Strasno! Ti nazivas Anu klasicnom "udaraljkom"!?! Devojka ima fantastican osecaj za loptu. Pogledaj malo njene forhend kratke diajgonale ili njene skracene lopte, pa reci nesto. Jos uvek bi mogla Noletu da daje casove iz drop shota. Devojka je u krizi i to je neumitno (a nama sveznajucima je lako da pametujemo iz toplih soba dok se one cvare na terenu na +40C i usput jure loptice koje fijucu 150-200 km/h), ali Anu nazivati "udaraljkom" je stvarno degutantno.

Pozdrav svim ljubiteljima tenisa.
Napred nasi!

Lala iz Banata

pre 14 godina

Ta di si Sremice, nema te, reci nešto? ;)
Jel, jel se sećaš Monike?
Kako je ta cura igrala... sa 19 godina ('ajde, de, i još mesec dana :) osvojila 9 (devet) Grand Slam turnira.
Ove dve nabeđene vrhunske teniserke (AI ima pune 22 g. a JJ u febr. 25 g) zajedno osvojile 1 (jedan) GS!
O čemu mi pričamo? O šampionkama, o veličinama? Smešno.
No, istina je, svako ima pravo da navija za koga hoće.
Ali, ne zaboravite gospodo turbo-folk-patriJoti, Ana i Jelena u ovim WTA takmičenjima ne predstavljaju Srbiju - već sebe! WTA je POSAO. Plaćene su (i to dobro) za taj posao.
Igra za reprezentaciju je nešto drugo.

zelena trava

pre 14 godina

Steta za onolike nove haljinice i za Anu i za Jelenu. A na prolece vec treba izbaciti nove modele, koje su nase dve vrhunske teniserke kreirale za svoje sponzore, pa je to sve zajedno i jednima i drugima velika cast da tako saradjuju itd... Onda ide slikanje sa novim modelima, pokoji intervju i vec je kraj maja i stize RG, pa treba izbaciti letnje modele za sezonu na americkom betonu, pa jos jedan ciklus sarmantnih intervjua... GS turnire ima ko da osvaja, ne moraju tu da se lomataju.
Napred Nole!

Djoksa

pre 14 godina

Potpuno zasluzena pobeda Alone,prakticno pobedila je Jelenu njenim oruzjem,defanzivom plus udarala je lopticu veoma rano u penjanju.Alona je imala samo problem sa spinovanim loptama ali je bilo previse sumnje u Jeleninim udarcima da bi se napravio preokret

konto

pre 14 godina

@ Chubby
Daj dečko, koga lažeš, majke ti? Nađi život...
Mislim, pogledaj šta si napisao! Šta ti treba da zagađuješ tako? Popričaj s nekim, nađi pomoć!

"Samo bez nerviranja.
Ovo je realno stanje i njen poraz je bio ocekivan.
I Anin takodje.
A posto su bili realni,ja lepo otisao u kladionicu bacio pare na njih dve da ce izgubiti(jos nesto je tu doslo) i sad sam dobar 5000din.
Devojke hvala vam.
(Chubby, 22. januar 2010 03:26)"

holifild

pre 14 godina

Velika bruka! Ocajna igra! Ana ivanovic je bar pokazala borbenost, i na ovom turniru se mnogo bolje pokazala od jelene!
Svaka cast mladoj ukrainki na prikazanoj partiji

Choka

pre 14 godina

Pare ljude kvare!DA malo vise treniraju,a manje se vuku po zutoj stampi,mozda bi bile bolje.PA bi osvajale turnire,a ne golfere i tenisere,vaterpoloste!Mislim ok je to,imati ljubav...ali velikim igracima se to desava spontano,u pozadini...i prica se o njihovim igrama,i majstorijama,a ne s kim su vidjeni!Pare ljude kvare!

kin ping meh

pre 14 godina

Vidim da neki ovdje postavljaju smijesno pitanje, sta se desilo sa donedavno vodecim svjetskim teniserkama. Ne mogu da vjerujem da ljudi ne mogu da shvate sta se to dogadja. One prije svega uopste vise nisu zainteresovane da igraju tenis, ali moraju da odradjuju ugovore koje imaju sa svojim sponzorima. Na primjer Ana Ivanovic; prosle je godine na terenu zaradila nesto malo vise od jednog milona $, a istovremeno na manekenskoj pisti i od raznoraznih reklamnih sponzora skoro 2,5 miliona $. Ne vidim nikakav razlog da iko pod tim uslovima igra vrhunski tenis i da se svaki dan iznova bori do posljednje kapi krvi sa ljutim , napaljenim i do krajnjih granica istreniranim djevojcicama koje usput govoreci, zarade godisnje 30-40 hiljada $. Zar bi neko od vas bio takva budala. Ja ne bih, sto posto. Treba jednom za sva vremena da shvatite da danasnji tenis i onaj otprije dvadeset godina nisu ni po cemu jednaki. Danas iole uspjesan teniser za vrlo kratko vrijeme zaradi takvu gomilu novca da se totalno demoralise u buducem takmicarskom tenisu, a to vam je najbolje objasnio superiorni svjetski talenat Marat Safin u svom intervjuu. Postavlja se pitanje kako to onda neki drugi neprestano igraju. Pa da vam kazem postoje odredjene mentalne deformacije koje stvaraju takve robote. Na primjer Serena je sama rekla da nije imala boyfriend-a godinama a Roger Federer se za razliku od svojih kolega koji mjenjaju najatraktivije djevojke na planeti kao carape, drzi za suknju jedne zene vec sedam godina.

Milija Zmija

pre 14 godina

U teniskim krugovima se prica da ce JJ, ukoliko ove godine ne napravi neki veci uspeh (GS) manje-vise bataliti tenis i posvetiti se drugim stvarima. Ako se po jutru dan poznaje, ovo je vrlo verovatno. Bilo je lepo dok je trajalo. I, na kraju krajeva, kako to lepo rece neko neki dan, u kom to zakonu pise da su Jelena, Ana, Novak i drugi obavezni da nas uveseljavaju?

Realnost

pre 14 godina

Jelena je isforala sezonu dve ,odigrala mnogo vise turnira od drugih i dosla na to prvo mesto .Po meni, najlosija teniserka koja je zadnjih desetak godina bila u Top 5. Njen ziheraski tenis ne prolazi na GS-ovima.

misko petrovic

pre 14 godina

Polako, "tek je pocetak sezone". U Parizu ce padati kisa,u Londonu je nezgodna trava,a Njujork je na kraju sezone,tada ce biti preumorna.Nemojte nas smarati vise i kidati nerve!

nezaposleni programer

pre 14 godina

A da se malo vratite na posao koji radite? Zenske zaradjuju za sebe, one svoj posao odradjuju. Jeste Casual Friday ali opet i to je radan dan. Ja nazalost googlam po Infostudu za posao ali nema. Ubi me ova kriza.

Mile

pre 14 godina

Proslo je,izgleda,vreme kad smo nestrpljivo cekali ko ce od nasih troje musketira postici vise pobeda i vise turnira. Stamen je ostao Nole,a dokle,videcemo.
Pitanje je,zasto je kod devojaka doslo do tolikog pada u igri i u rezultatima.Razloga je verovatno vise,a najbolje je da o njima razmisljaju bas njih dve.Ruzno je,da naglabamo,da formiramo svoje zakljucke i da ih nudimo javnosti.
Navikle su nas,njihove navijace,na izvanredne igre i na sjajne rezultate, pa smo iz tih razloga mnogo osetljiviji na ove poraze.
Da li, i kada cemo ih opet gledati u zeljenom svetlu,tesko je dati odgovor.Pa,i njima samima.

Jupi

pre 14 godina

Vrlo neocekivan poraz. Pricamo o Jeleni koja je do pre godinu i po dana samo za dlaku gubila od zestin enan, i u odredjenom mometu sigurno bila po kvalitetu odmah iza nje, druga ili treca na svetu. Sinoc je izgledalo da joj se jednostavno ne igra, nije joj se trcalo, a protivnica nije imala nijedan kvalitet za pobedu, osim sto je uvek bila za korak brza na terenu. Nadam se da Jelena nije jos uvek resila da digne ruke od tenisa, jer meni je ovo sinoc izgledalo da se umorila i da je mrzi da se "aka" po terenu. Volela bih da jos bar nekad vidimo jedan vrhunski duel izmedju nje i Enan, i da imamo za koga da navijamo.

zoran

pre 14 godina

Nikakavo chudo.
Ana i Jelena mogu samo Bogu da zahvale sto zenski tenis je u jednom trenutku pao na najnize moguce grane u poslednji 20 godina te se probise do vrha tablice, u suprotnom bile bi negde blizu 40 poziciji te ih niko ne bi ni spominjao.

BAve se ceo zivot tenisom a jos ni osnovne stvari te igre nisu savladali...recimo - serva !!!!
KAda u sve to ukljucimo i nas mentalitet, veoma brzo zasicenje,nedostatk profesionalnog odnosa = prosecan teniser.
Novak je sledeci na listi..daj Boze da se provuce jos jedno dva kola. To mu je maksimum. Ocigledno je da ne napreduje, vec su i njega obuzele van-teniske "aktivnosti".

Steta...

Nenad

pre 14 godina

Alooo, šta se bre ložite?? Nije profi tenis baš tako jednostavan kako se vama iz fotelje čini! Imala je loš dan i to je to!
Gore glavu Jeco i Ana!

aki.boric@gmail.com

pre 14 godina

Da li neko može da zamisli Jelenu i Anu kao par u dublu... kakav bi to tenis bio, brateeee... još samo to da doživim i prestajem da gledam tenis. Do tada prednost dajem horor filmovima... treba biti spreman.

Kolarov

pre 14 godina

@ZN
I ti si se proslavio znanjem, kao i "komentator" koga ispravljaš. Tačno je da se svima boduje isti broj turnira, ali onih na kojima postižu najbolje rezultate. Jelena je posle ranog ispadanja na prošlogodišnjem AO otišla u Marbelju, i bodove koje je izgubila nadoknadila je pobedom na ovom malom turniru. U njenom štabu zaista su imali digitron i vrlo su pametno, matematički sračunato, umeli da skupljaju bodove. Kad odigraš veliki broj turnira, imaš šansi da onih 18, koji se boduju, učiniš "bodovnijim". Na jednom izgubiš, na drugom zaradiš. O tome je reč. To je Jelena Radila, zato je i došla na prvo mesto liste, uz pomoć matematike. Kad je bodovanje promenjeno i kad su mali turniri daleko zastali iza velikih, Jelena nije mogla više da kalkuliše i zato je pala na listi. Ranije je Vimbldon vredeo četiri Marbelje, danas vredi osam. Mislim na bodove, ne na značaj turnira.

Babola

pre 14 godina

@Dermenzijev
Da li se sećaš šta si sve juče napisao protiv Ane. Nije trebalo da se javljaš. Izgubio si moralno pravo na to, jer si juče iskazao neverovatni antagonizam protiv jedne mlade devojke, koja je daleko bolje igrala nego Carica danas. Danas pišeš i o jednoj i o drugoj. Nisu igrale u dublu. Ako su muško (kažem figurativno), poruči Jeleni sve ono što si poručio Ani (mnogo ružnoga), jer je Jecina igra bila čista bruka. Nikad ti to nećeš uraditi, jer je kod većine naših ljudi nestala griža savesti. Nema danas ni stida ni srama. Odvratne su prejake reči. ("Ubi me prejaka reč" - Branko Miljković.

bo

pre 14 godina

Zamislite, molim vas, kakva je to sramota, kad dvoje sportista izađe na teren i jedan tog dana pude mnogo bolji i pobedi onog drugog! Baš šteta što su nam ukinuli pokazivanje palcem na dole!
Jelena, hvala ti što znaš da usrećiš ovaj naš narod- kada pobeđuješ, one koji te vole, kada gubiš, one koji nisu u stanju da vole ni sami sebe.

Ivan M

pre 14 godina

Bas kao sto ste napisali - osim na trenutke, bila je jeziva. Nije bilo kretanja, udaraca, agresivnosti, nicega. Previse je gresila, a "novi" servis joj je gori od starog (koji je bio prilicno skroman). Naravno da je tek pocetak godine, ali sa ovakvom igrom jedino je pitanje da li moze da zavrsi godinu u prvih 30.

igor

pre 14 godina

Sta ima vise da analiziramo Anu i Jelenu, nista iznenadjujuce, pretprosle sezone su dostigle svoj vrhunac, sto zahvaljujuci odsustvu Belgijanki, sto zahvaljujuci njihovim konstantnim dobrim igrama i to je to. Daj Boze da godinu zavrse bar medju prvih 30,40.

ZooM2

pre 14 godina

Polako ali sigurno, dosao je kraj instant uspjeha srpskog tenisa. Jos mnogo morate da ucite od komsija Hrvata kako se igra tenis, nije reket samo mafijaski pojam kako ste mislili do prije 2 godine..

srki

pre 14 godina

Ja se polako vec saltam i uveliko pratim nastupe Bojane Jovanovski,Aleksandre Krunic,Ane Jovanovic,Tamare Curovic,Filipa Krajinovica,Davida Savica i da ne nabrajam,jos mnogo nasih talenata i verujte mi da oni grabe krupnim koracima napred.To je ujedno i odgovor komentatoru koji tvrdi da je kraj srpskom tenisu.

Dragana

pre 14 godina

Cinjenica je da se nase teniserke nece nikada vratiti tamo gde su bile... Ja licno vise volim Jelenu, ali ona se nimalo nije trudila da nesto promeni u svojoj igri protiv Bondarenko, dok je Ana u neverovatno dramaticnom mecu izgubila... Ali, makar je pokusala, trudila se...
Zelim im srecu :))))))

Milanche

pre 14 godina

Op, Op, Op, Op, Op...... Sta bi???? Ajmo kuci da treniramo!!!! Vracamo se sledece godine.... Salu na stranu, za Anu je ocekivano ali Jelena je morala dalje od treceg kola.

Vlada

pre 14 godina

Ovo je samodokaz koliko jezenski tenis bio strasno slabodlaskom dve belgijanke kada su nase igracice bile prve na WTA. Ajde AI je osvojila Rolan garos.Najdekadentnijai najstaromodniji tenis igra JJ. Devojka nemoze da shvati i neume dashvati da se danas defanzivni tenissa osnovne linije vise ne igra. Vreme Borga odavno proslo. I ako ga igra JJ nema predispoziciju za to a to su brze noge. I AI i JJ su bile hit jedne ili dve sezone a onda ih svi procitali. Samo ofanzivno protiv njih i uspeh je tu. JEleni cim je dosla malo poznatija teniserka pukla ko oblanda. Bilo ju je jadno gledati. Sta li joj je sad smetalo. Na vidiku nemamo ni jednu kojabi u bliskoj buducnosti mogla da se priblizi najboljima."
Pisac ovog komentara je elementarno nepismena osoba što se vidi iz njegovog komentara. Ali je zato očigledno ekspert za tenis!
Samo mu je bilo teško da u celosti izrazi svoje znanje, jer gramatiku ipak treba savladati u osnovnoj školi! Medjutim, očigledno je da internet trpi sve...

ajdeeeeee

pre 14 godina

Pljuvacima ako im sve to toliko smeta apsolutno ne moraju da gledaju nase teniserke ima i drugih pa neka izaberu koja im odgovara.... Ipak kada su nase igrale u vrhunskoj formi svi su ih voleli bile su carice, kraljice..... Nije stvar navijati za nekoga kada mu dobro ide vec treba biti tu i podrzati kada ne ide.

Po mom misljenju Ana je mec protiv Dulko odigrala bolje nego najveci deo meceva prosle godine, vidi se da joj se kretnja popravila,ima dosta dobrih poena i ataktivnih udaraca na mecu,takodje izlazi na mrezu cesce... Samopouzdanje joj je falilo u odlucujucim trenutcima ovog meca. Samo servis da bude ubojit kao nekada i da joj se povrati samopouzdanje bice ona opet ''stara''. Zelju ima, a to je najbitnije, ona ocajnicki zeli da se vrati......

a sto se Dzej Dzej tice mislim da je razocarala nije pokazala nikakvu zelju za pobedom

Baghdatis

pre 14 godina

Unazad nekoliko grand slam turnira Jelena gubi od nekih prosecnih igracica (Cirstea, Schwedova, ...) i mi smo uvek bili ubedjeni da su one bas odlicno odigrale i "da ako tako nastave mogu daleko dogurati". I onda ladno legnu vec u sledecem kolu od nekog jos veceg anonimusa. Dakle, ajd o veceru da ce Bondarenko u sledecem kolu da ide kuci. O Jeleninoj igri ne treba trositi reci.

sportist

pre 14 godina

od slave ne zivi se. da vi bude jasno. ja bi na vase mesto bi ostavio tenis.svi se trude da budu sto bolje rangirane a vi da budete naji lose.,monika seles bi go pojela ovi danasnje teniserke ako opste gi ima.samo gledajte jedna penzionerka ili majka igra bolji tenis i od ane i od jelene.sramota

Babola

pre 14 godina

@Demenzijev
Poštovani, nisam rekao da niste izrekli dosta istine o Ani, ali ja sam, posle Sidneja, i cele prošle godine, shvatio da Jelena ovakvom igrom ne zaslužuje nikakav oreol Carice, a od Vas bih voleo da date analizu i njenog pada. Govori se da je Ana propala kao teniserka, iako je tri godine mlađa od Jelene, a Jelena, kao, igra dobro. O tome je reč. Ustao sam samo protiv jednostranosti. "Nemoj sine govoriti krivo, ni po babu ni po stričevima, već po pravdi..." (Jevrosima majka, sinu Marku, u narodnoj pesmi "Uroš i Mrnjavčevići"). Srdačan pozdrav.

d

pre 14 godina

Blago receno ova Jankovicka nema blage veze. Cudi me kako je bila i cak br.1. Ali to je zato sto se Henan nakratko povukla i tako direktno uticala da i Ana i Jelena upisu u povijest svjetski br.1.
Usput receno srpske teniserke su kao baloni. Dok se probuse vise se nemogu napiriti.

faca

pre 14 godina

za razliku od ane jelena je talentovana igracica ali nije sampion, jednostavno nema tu psihicku komponentu da bi bila sampionka... svoj zenit je dozivela davno i sada ce samo nazadovati... od ane se moze mnogo vise ocekivati iako je klasicna "udaraljka" tj. losija verzija lindzi devenport ali mnogo lepsi model...

ZN

pre 14 godina

Izgubila Sarapova, izgubila Dementijeva, izgubila Klajsters, izgubila Ana, izgubila Jelena.....

"Jelena je isforala sezonu dve ,odigrala mnogo vise turnira od drugih i dosla na to prvo mesto .Po meni, najlosija teniserka koja je zadnjih desetak godina bila u Top 5. Njen ziheraski tenis ne prolazi na GS-ovima."
(Realnost, 22. januar 2010 09:52)
# Link komentara

A navedeni komentar govori o profilu komentatora: D Covek ne zna ni da se svim teniserkama uzimaju u obzir za plasman tacno isti broj odigranih turnira. Po njemu jednoj se boduju pet turnira a drugoj dvadeset. Gospode!

ogi

pre 14 godina

Zao mi je sto sam bio u pravu kada sam prethodne nedelje na komentaru teksta "Dobar zreb za srpske tenisere" , napisao da je Ani i Jeleni plafon trece kolo.

nekooo

pre 14 godina

Šta mislite da se sada nađu u BG i da treniraju igrajući jedna protiv druge. Pa možda bi nešto dobro izašlo iz toga. Taman i da se spreme za Fed cup.

Biba

pre 14 godina

Užasno sam razočarana Jeleninom igrom. Ona je potpuno izišla iz udarca, i što je važnije, čini se kao da nema ama baš nikakvu želju za pobedom. Toliko propuštenih brejk prilika, neiznuđenih grešaka i to početničkih...Bondarenko je neverovatno napredovala u ofanzivnom delu svoje igre, a odbrana joj je sjajna.
Koliko se sećam, Sančez je rekao da Jelena upravo treba da ojača napadački pristup, i tada - kratko doduše - kada se to desilo, ona je zaista izbila na 1. mesto.
Ali psihički se nikada nije konsolidovala. Ana je nezasluženo izgubila, imam utisak da se polako vraća i to mi je drago.

Djalma

pre 14 godina

Cudna mi cuda.Govori se o talentu u 22 ili 24 godin!Pa ljudi moji,o talentu se govori do 17-18 godina.Monika je nas klasican primter u tenisu.Sekulatac,Paunovic sa 17 godina u prvom timu,a mozda i debit u reprezentaciji.Od 20 do 22 trebalo bi da bude zenit,pik.
Setimo se samo sta je bila Monika u dvadesetoj ili Djajic u 21-oj.Novak vec tri godina za redom treca pozicija.Takvim sportistima sportistima moj niski poklon!
Pozdrav.

volimjecu

pre 14 godina

pa lepo su amerikanci govorili da tu nesto nestima..u tome sto su nasi teniseri bili toliko uspesni proteklih godina!!! svi su se pitali otkud ovi sad..?!....oni nikad nisu bili dobri u tenis...nece oni jos dugo!! i bili su u pravu...jedino jos djoka igra na nivou, jer njega drzi porodica i vidi se da je decko profesionalan prema svojim obavezama milion posto...dok ove dve primadone, bolje da batale tenis i igraju neko bocanje nesto

Verka Federerka

pre 14 godina

Velikim sampionima ne treba puno da se vrate, pogledajte Evgenija Plushenka, majstor uvek ostaje majstor... nazalost, izgleda da nase devojke nisu iz te price.

Dragan Jurić

pre 14 godina

Kakav Vaterlo srpskog tenisa! Srećom,nisam noćas živce gubio uz TV,nego sam lepo spavao. Za ovako neprijatnu sportsku vest ni sad nije kasno. Činjenica je da od naših devojaka ne možemo više očekivati vrhunske rezultate,jer nema više teniserke od koje ne mogu da izgube. Ipak su vanteniske stvari uzele svoj danak. Sportskih motiva više nema,jedino treba ispoštovati do kraja ranije potpisane milionske sponzorske ugovore. A znate kako je to kad ideš na posao,a ne ide ti se... Bilo kako bilo,neka lepa teniska vremena su iza nas...

Miro

pre 14 godina

Mislim svaka cast Jeleni, ali posle treceg gema prvog seta znalo se da ce izgubiti mec. Druge igracice nemaju respekt od nasih igracica, jer su mentalno najslabiji od svih na AO. Odavno kazem da njima dvema pre svega treba dobar psiholog a ne trener kondicije.

Neko mi je ukrao biciklo...

pre 14 godina

kakav naporan mec za gledanje! udaranje loptice do besvesti bez ikakvog menjanja ritma neke promene u igri i jedne i druge!i posle zenske i muski tenis treba da imaju isti nagradni fond,pa stvarno smesno!!!

Verka Federerka

pre 14 godina

Velikim sampionima ne treba puno da se vrate, pogledajte Evgenija Plushenka, majstor uvek ostaje majstor... nazalost, izgleda da nase devojke nisu iz te price.

Forbes

pre 14 godina

Ovo je samodokaz koliko jezenski tenis bio strasno slabodlaskom dve belgijanke kada su nase igracice bile prve na WTA.Ajde AI je osvojila Rolan garos.Najdekadentnijai najstaromodniji tenis igra JJ. Devojka nemoze da shvati i neume dashvati da se danas defanzivni tenissa osnovne linije vise ne igra. Vreme Borga odavno proslo.I ako ga igra JJ nema predispoziciju za to a to su brze noge. I AI i JJ su bile hit jedne ili dve sezone a onda ih svi procitali.Samo ofanzivno protiv njih i uspeh je tu.JEleni cim je dosla malo poznatija teniserka pukla ko oblanda.Bilo ju je jadno gledati. Sta li joj je sad smetalo.Na vidiku nemamo ni jednu kojabi u bliskoj buducnosti mogla da se priblizi najboljima.Danas mlade igracice hrle napred a nasa Bojana Jovanovska ne moze da prodje kvalifikacije,Aleksandra Krunic je jos daleko

Dejan

pre 14 godina

Vec dosta ne pratim zenski tenis (tu i tamo odgledam), jer je dosadan i u rangu je nekih amaterskih sportova, ali ova danasnja njena igra kao da sam gledao 'smareja'. Dosadno, slabo...

Bojan

pre 14 godina

Serena i Venus su uvek posebna prica.Ne pricam o sampionkama.Samo tvrdim da napadicki tenis zavisi od trenutne forme protivnika,a teniserke poput Jelene koriste slabu formu i hvataju ritam kako sezona odmice.

Ali slazemo se u tome da je ofanzivni tenis pobednicki tenis, i kada Radvanska sva smorena gura loptu nazad u teren i dobija meceve smuci mi se zivot.

rRasha

pre 14 godina

a da,

@Forbes i njemu slicni

molim vas, ljudi, naucite prvo da pisete i osnovne stvari iz gramatike, pa se onda javljajte....ovako niste ni svesni koliko se brukate...

branko

pre 14 godina

И Јелени и Ани желим, као и досад, сваку срећу и успехе и на тениском терену и ван њега али битно мењам свој однос према тој `проблематици`. И даље ћу пратити женски тенис али са мање интересовања и узбуђивања јер избацујем категорију која се зове ОЧЕКИВАЊА (или НАДАЊА, ако хоћете). Нисам због тога срећан, али мислим да је разумно прилагодити се реалности. При оваквој реалности не видим ни смисао писања коментара па се вероватно на ову тему нећу, до даљњега, појављивати на форуму. Наравно, ако се реалност промени, прилагодићу се и новој промени. Најзад, дао бих једну исправку и једну напомену.
Исправка: Пре два дана, пишући о Ани Ивановић поменуо сам и Ану Курњикову и написао цифру о њеном богатству.Та цифра је смешно мала и треба јој додати две нуле.
Напомена: У свих осамдесетак текстова прошле и десетак ове године о тенису износио сам увек искључиво ЛИЧНИ СТАВ без намере да га прогласим неприкосновеном истином и без намере да га било коме наметнем. Молим да се тако схвати и овај текст. Ово је МОЈА процена садашње тениске реалности. Са великим задовољством ћу приметити и објавити да су је промениле Јелена и Ана, обе или само једна од њих, кад се и ако се то деси.

Dermenzijev

pre 14 godina

@Babola
Vrlo kratko:Jelenu nikada nisam zvao Caricom ili Kraljicom,jer smatram da takave epitete po meni nikada nije zasluzila.Neznam odakle Vama ta informacija i gde ste to procitali?!
Nije potrebna nikakva posebna analiza njenog rezultatskog pada jer je sve ocigledno: strmoglavi pad u igri,impliciran nedovoljnim ili pogresnim radom,u fizickom i mentalnom pogledu.

Dylan Dog

pre 14 godina

Pomalo iritira zdrav razum često spekulisanje o tome da su odsustvom ovih ili onih tenisera neki drugi teniseri došli do ovih ili onih trofeja, pozicija na rang listi itd.
Niko nije pretplaćen na pobede i trofeje. Pa ni "famozne" Belgijanke, ni Nadal ni Federer ni niko drugi. Po teoriji spekulacija, da su iz nekog razloga pre 2 godine prestali da se bave tenisom, Federer je trebalo da po difoltu osvoji još 1 Vimbldon, 2 AO, i 1 USO, minus 1 RG , a Nadal još jedan RG, minus 1 Vimbldon i 1 AO. Ali NISU! Trofeji se osvajaju na terenu. Ovaj banalni primer pokazuje sav besmisao takvog razmišljanja.
Još nešto. Svima koji veruju da se bivša igračica br. 1 povukla jer se zasitila tenisa, a da se vrhunski igrač umorio nakon letnjeg odmora i da mu ne leže betonski tereni pa drugi deo sezone prespava, preporučio bih da, ako su u prilici, raspitaju kod nekog od naših (ili stranih) tenisera ili teniserki koji su igrali ATP ili WTA turnire - ŠTA ISKRENO MISLE O TOME!

Igor

pre 14 godina

Ma to je njima do glave, ocigledno je da JJ moze da bude mnogo bolja teniserka samo malo da promeni filozofiju i igre a i zivota i ona i Ana, previse obracaju paznje na spoljni svet

Dermenzijev

pre 14 godina

@Babola

Razumem Vasu reakciju i nije me ubio Vas nacin obracanja i stil komuniciranja.
Da,dobro se secam sve sto sam juce rekao i napisao o Ani i stojim iza toga."Danasnje izdanje" je samo nastavak tj.potvrda (bila jednom, srecna vremena...).
Sve sto nisam "tacno" rekao,voleo bih da me konkretno-ukratko demantujete.
Pozdrav!

PS:Mislim da nije uputno da se nekom sugerise , da za neciju ljubav,neko pise i govori protivu nekoga drugoga,zasluzio on to ili ne, ili da vrsi bilo kakva poredjenja.

Ako sam Vas licno povredio spreman sam da javno i publicno izvinim.

Split

pre 14 godina

A klasika eo da vas obavjestim da Hrvati imaju 2 predstavnika Cilica i Karlovica i da ce Hrvati Cilic i Tomic vladati svjetskim tenisom, nego nadam se da nece Novaka staviti na vrucinu danas.

Bojan

pre 14 godina

Ana se vraća, posle desetak turnira i ozbiljnog rada imaćemo jaku Anu, jer je ona veliki talenat. Niko ne udara kao ona. Jelena nikad nije igrala tenis, nego badminton. Za nju je bolje da se povuče, jer je čeka postepeni pad, koji je opasniji od naglog. Njena igra pripada prošlom veku. Sad se neki vade na Kim. Nema potrebe, i to je penzionerka. To važi i za Žistin, koja je trebalo da izgubi od Klejbanove, samo mlada Ruskinja nije umela da završi drugi set. U prvom, Žistin je delovala tužno. Ovaj je turnir pokazao konačno da defanzivke nemaju šta da traže u budućnosti.
(Lajza, 22. januar 2010 14:09)

Ofanzivne teniserke su dobre pocetkom sezone,i ukoliko kojim slucajem nadju formu sredinom sezone.Kako godina prolazi,na scenu dolaze konstantne,konkretne teniserke s dobrom kretnjom poput Kim,Jelene i Voznijacki...Njima trebaju mecevi,ritam, i zato napreduju kroz sezonu.Slicna je stvar,primeticete,i sa Novakom u muskoj konkurenciji.Oni koriste padove forme protivnika,jer budimo iskreni sami po sebi ukoliko su suoceni sa ofanzivcem u briljantnoj formi nisu dovoljno
dobri...pogledajte samo sta je Petrova uradila Kim...

Nije sve tako crno

pre 14 godina

Prvo da kazem da svi treba da podrzavamo i budemo zahvalni svim nasim sportistima koji nas u pozitivnom smislu stavljaju na prve strane svetskih medija, sa druge strane iako se nas tenis pomera sa svetskog vrha, dobro je sto necemo slusati po hiljaditi put price o praznom bazenu :)

Srecno svima na ostatku AO.

ZN

pre 14 godina

@Kolarov, hvala na iscrpnom objasnjenju :-)Ali, isto to sto je Jelena radila su mogle da rade i druge teniserke, zar ne? Ostaje, ipak da neki misle stvarno da se nekima boduju npr 22 a drugima samo npr 8. Neke ranije i nisu igrale, mozda, vise od 8 i to je razlog da je WTA uveo pravilo koliko turnira iz koje serije mora da se odigra. Ok, neki su se i tu snasli pa u Marbelji odmah izgube u 1. kolu ali to je, valjda, njihovo pravo.

Mladen Vracar

pre 14 godina

Ma totalno je nebitno to sto su ispale Ana i Jelena, bitno je samo to da je Marija Kirilenko prosla dalje. Nadam se da ce pobediti i Safinu...

Lajza

pre 14 godina

Izneo si pogrešnu "teoriju" o tome da su ofanzivke jače na početrku, a defanzivke kako sezona odmiče. Naprotiv, najbolje teniserke sveta izbegavaju mnoge turnire u proleće, koji se igraju na šljaci, sve do RG. Od juna počinje igra na brzim podlogama, Vimbldon i američka turneja sve do US Opena, a onda dolazi i završni turnir. I upravo su ofanzivke osvojile najviše turmira kojima počinje druga polovina sezone. Ne mogu ti navesti primere, ima ih bezbroj. Pogledaj samo ko je sve osvajao Vimbldon, ko je bio najbolji na američkoj turniji, ko je pobeđivao na kraju sezona. Poslednji put Venus i Serena. Jedino su defanzivke dosad bile bolje na šljaci, ali tih je turnira manje i samo je jedan "grend slem". U prvih pet trenutno nema ni jedne defanzivke. Ovo što dolaze, sve igraju ofanzivno. U 21. smo veku. Ukratko, ne vidim mnogo logike u tvojoj hipotezi.

Kolarov

pre 14 godina

@ZN
Slažemo se u osnovnom: ti si ukazao ljudima koji ne znaju pravila da se ne boduju svi turniri u godini, jer bi neko, ko voli da igra "perpetum mobiule", mogao da odigra i 40 turnira i zaradi više bodova nego sestre, pogotovo u vreme starog bodovanja, koje su, po pravilu, igrale najmanje i uglavnom samo one obavezne turnire. Nisam ja zamerio Jeleni što je imala svoju taktiku, a hvala ti što si me podsetio da je Serena ispala u prvom kolu Marbelje (to sam zaista zaboravio), jer je samo došla da upiše taj turnir u tefter. Naravno da Jelena nije došla na prvo mesto liste samo zato što je znala matematiku, a znala je. nego je na tim turnirima trebalo i pobeđivati. Ona je 2008. godina igrala odlično i žao mi je što se sve ovo sada njoj događa. A što se Ane tiče, za koju navijam (to je tenis koji meni leži), i nije mi žao, jer dok su mravi vredno radili i skupljali zimnicu, ona je imitirala cvrčka i svirala violinu. Nije znala za najgoru jevrejsku kletvu - "Dabogda imao, pa nemao." Pozdrav.

ZooM2

pre 14 godina

Polako ali sigurno, dosao je kraj instant uspjeha srpskog tenisa. Jos mnogo morate da ucite od komsija Hrvata kako se igra tenis, nije reket samo mafijaski pojam kako ste mislili do prije 2 godine..

nije bitno

pre 14 godina

I one (ovakve) će sada "oteti" Arenu onakvim košarkašima Partizana?! Ja stvarno ne mogu da verujem. A, uz to, njima neko (on naših para) plaća iznajmljivanje Arene 260000 evra!!!! U ovoj državi je sve naopako (bez izgleda za neki boljitak).

Stradija

pre 14 godina

Ne govorim o porazu, govorim o igri: zastarela, prevaziđena, smešna. Ona je uvek tako igrala, ali kad je bila mlađa, mogla je da trči kao avion, sad je tome došao kraj. Prave teniske udarce nikada nije ni imala, osim onog dvoručnog bekhenda, kojim se ne osvajaju veliki turniri. Od nje su mediji napravili najbolju teniserku sveta, sad joj se to sveti. Njena igra postaje, s godinama, sve slabija. Vidim da se prešlo na množinu - naše teniserke. Zašto danas ne pišemo samo o Jeleni, Ana je juče dobila svoje. Izbacivali ste je iz reprezentacije, poručivali da se povuče i da se više ne blamira. "Tako se ne predstavlja zemlja" - bila je najmučnija uvreda. A Ana je ječe izgubila, uz veliku borbu i mnogo fantastičnih poteza. Nije izdržala, nije još potpuno spremna, a što je to tako sama je kriva. Neozbiljno ponašanje trajalo je više od godinu dana. Ona će se vratiti, ako se vrati u vreme kad joj je tenis bio najvažniji. Za Jelenu bi bolje bilo da se povuče, da se ne blamira, a selektor reprezentacije mogao bi da joj nađe zamenu. Molim za isti tretman koji su juče dobili Anini kritičari.

zoran

pre 14 godina

Nikakavo chudo.
Ana i Jelena mogu samo Bogu da zahvale sto zenski tenis je u jednom trenutku pao na najnize moguce grane u poslednji 20 godina te se probise do vrha tablice, u suprotnom bile bi negde blizu 40 poziciji te ih niko ne bi ni spominjao.

BAve se ceo zivot tenisom a jos ni osnovne stvari te igre nisu savladali...recimo - serva !!!!
KAda u sve to ukljucimo i nas mentalitet, veoma brzo zasicenje,nedostatk profesionalnog odnosa = prosecan teniser.
Novak je sledeci na listi..daj Boze da se provuce jos jedno dva kola. To mu je maksimum. Ocigledno je da ne napreduje, vec su i njega obuzele van-teniske "aktivnosti".

Steta...

konto

pre 14 godina

@ Chubby
Daj dečko, koga lažeš, majke ti? Nađi život...
Mislim, pogledaj šta si napisao! Šta ti treba da zagađuješ tako? Popričaj s nekim, nađi pomoć!

"Samo bez nerviranja.
Ovo je realno stanje i njen poraz je bio ocekivan.
I Anin takodje.
A posto su bili realni,ja lepo otisao u kladionicu bacio pare na njih dve da ce izgubiti(jos nesto je tu doslo) i sad sam dobar 5000din.
Devojke hvala vam.
(Chubby, 22. januar 2010 03:26)"

Chubby

pre 14 godina

Samo bez nerviranja.
Ovo je realno stanje i njen poraz je bio ocekivan.
I Anin takodje.
A posto su bili realni,ja lepo otisao u kladionicu bacio pare na njih dve da ce izgubiti(jos nesto je tu doslo) i sad sam dobar 5000din.
Devojke hvala vam.

Tomas

pre 14 godina

Sta se tu moze: izgubila je NASA Ana, izgubila je i NASA Jelena. I svakoj od njih pojedinacno neuporedivo je teze nego svima nama zajedno, pa x 100. Sada mozemo samo da ih podrzavamo i da cekamo nove prilike da pokazu svoje talente. Niko nema prava da im se podsmeva ili da ih kritikuje, jer nama nisu nista ni duzne ni obavezne. Sve lepo sto su ucinile za nas i svoju zemlju, zasluzuje samo vecitu zahvalnost.

Ukoliko im se neko ruga u ovakvim prilikama kada su one i inace u nevolji, ili ima neke ozbiljne probleme sa sobom, ili se obavezao da provocira ostale ucesnike foruma. I njih valja samo ignorisati.

Ani i Jeleni ostaje samo veliko hvala za zadovoljstva koja su nam pricinjavale, a valjda ce to i ubuduce to ciniti.

Split

pre 14 godina

A klasika eo da vas obavjestim da Hrvati imaju 2 predstavnika Cilica i Karlovica i da ce Hrvati Cilic i Tomic vladati svjetskim tenisom, nego nadam se da nece Novaka staviti na vrucinu danas.

Forbes

pre 14 godina

Ovo je samodokaz koliko jezenski tenis bio strasno slabodlaskom dve belgijanke kada su nase igracice bile prve na WTA.Ajde AI je osvojila Rolan garos.Najdekadentnijai najstaromodniji tenis igra JJ. Devojka nemoze da shvati i neume dashvati da se danas defanzivni tenissa osnovne linije vise ne igra. Vreme Borga odavno proslo.I ako ga igra JJ nema predispoziciju za to a to su brze noge. I AI i JJ su bile hit jedne ili dve sezone a onda ih svi procitali.Samo ofanzivno protiv njih i uspeh je tu.JEleni cim je dosla malo poznatija teniserka pukla ko oblanda.Bilo ju je jadno gledati. Sta li joj je sad smetalo.Na vidiku nemamo ni jednu kojabi u bliskoj buducnosti mogla da se priblizi najboljima.Danas mlade igracice hrle napred a nasa Bojana Jovanovska ne moze da prodje kvalifikacije,Aleksandra Krunic je jos daleko

Choka

pre 14 godina

Pare ljude kvare!DA malo vise treniraju,a manje se vuku po zutoj stampi,mozda bi bile bolje.PA bi osvajale turnire,a ne golfere i tenisere,vaterpoloste!Mislim ok je to,imati ljubav...ali velikim igracima se to desava spontano,u pozadini...i prica se o njihovim igrama,i majstorijama,a ne s kim su vidjeni!Pare ljude kvare!

kin ping meh

pre 14 godina

Vidim da neki ovdje postavljaju smijesno pitanje, sta se desilo sa donedavno vodecim svjetskim teniserkama. Ne mogu da vjerujem da ljudi ne mogu da shvate sta se to dogadja. One prije svega uopste vise nisu zainteresovane da igraju tenis, ali moraju da odradjuju ugovore koje imaju sa svojim sponzorima. Na primjer Ana Ivanovic; prosle je godine na terenu zaradila nesto malo vise od jednog milona $, a istovremeno na manekenskoj pisti i od raznoraznih reklamnih sponzora skoro 2,5 miliona $. Ne vidim nikakav razlog da iko pod tim uslovima igra vrhunski tenis i da se svaki dan iznova bori do posljednje kapi krvi sa ljutim , napaljenim i do krajnjih granica istreniranim djevojcicama koje usput govoreci, zarade godisnje 30-40 hiljada $. Zar bi neko od vas bio takva budala. Ja ne bih, sto posto. Treba jednom za sva vremena da shvatite da danasnji tenis i onaj otprije dvadeset godina nisu ni po cemu jednaki. Danas iole uspjesan teniser za vrlo kratko vrijeme zaradi takvu gomilu novca da se totalno demoralise u buducem takmicarskom tenisu, a to vam je najbolje objasnio superiorni svjetski talenat Marat Safin u svom intervjuu. Postavlja se pitanje kako to onda neki drugi neprestano igraju. Pa da vam kazem postoje odredjene mentalne deformacije koje stvaraju takve robote. Na primjer Serena je sama rekla da nije imala boyfriend-a godinama a Roger Federer se za razliku od svojih kolega koji mjenjaju najatraktivije djevojke na planeti kao carape, drzi za suknju jedne zene vec sedam godina.

Jovan

pre 14 godina

Ne znam koga iskreno još mogu iznenaditi porazi ove dve gracije srpskog sporta. U njihove visoke domete mogu verovati još samo oni koji veruju u Deda Mraza, ili one dežurne patriote-rodoljubi po zadatku :) Sve im je u igri nakaradno, a još nakaradniji je sistem bodovanja u kojem jedna Jelena Janković može da sa ovako katastrofalnom igrom 2 godine bude u prvih 10. Anu Ivanović da ni ne spominjem. Em je u istoriju ušla kao prvi Broj 2 koji je postao Broj 1 ni kriv ni dužan, a nikada se na tome nije čestito ni zahvalila Enanovoj, em pokušava ono što u tenisu nije pošlo za rukom ni malo većim igračkim kalibrima od nje-izigrava nekog ženskog mangupa, neku „femme fatale“. Svašta!
Tenis je sport za mentalne „evnuhe“, i kod žena i dok muškaraca. Nema tu mesta alkoholu, drogama(ne mož' svako biti ko Agasi :), provodima, crvenim tepisima, visokim potpeticama i kratkim suknjama. Rad, rad i samo rad i po mogućnosti izbegavati sve što normalan život nosi (svaki vid zadovoljstva nije podoban). Pogledajte prave, velike šampione poput Federera, Samprasa i Grafove-pa njih troje se sve zajedno nisu nasmejali 5 puta u životu!
E to je vrhunski tenis-robija, a to se očigledno ne dopada ni jednoj od dve „večite nade“ ženskog tenisa u Srbiji.

kiwi

pre 14 godina

Dok god joj je najveci problem da se slucajno peskir ne upotrebi na nacin za koji je i napravljen /brisanje/,nego da se pazi na sminku i "tapka"sa istim,nema tu ni "t"od tenisa...

d

pre 14 godina

Blago receno ova Jankovicka nema blage veze. Cudi me kako je bila i cak br.1. Ali to je zato sto se Henan nakratko povukla i tako direktno uticala da i Ana i Jelena upisu u povijest svjetski br.1.
Usput receno srpske teniserke su kao baloni. Dok se probuse vise se nemogu napiriti.

Lala iz Banata

pre 14 godina

Ta di si Sremice, nema te, reci nešto? ;)
Jel, jel se sećaš Monike?
Kako je ta cura igrala... sa 19 godina ('ajde, de, i još mesec dana :) osvojila 9 (devet) Grand Slam turnira.
Ove dve nabeđene vrhunske teniserke (AI ima pune 22 g. a JJ u febr. 25 g) zajedno osvojile 1 (jedan) GS!
O čemu mi pričamo? O šampionkama, o veličinama? Smešno.
No, istina je, svako ima pravo da navija za koga hoće.
Ali, ne zaboravite gospodo turbo-folk-patriJoti, Ana i Jelena u ovim WTA takmičenjima ne predstavljaju Srbiju - već sebe! WTA je POSAO. Plaćene su (i to dobro) za taj posao.
Igra za reprezentaciju je nešto drugo.

sasa

pre 14 godina

Bondarenko je toliko napredovala, da je to nesto nestvarno , ili je imala srecu, Ona je mec odigrala besprekorno, toliko besprekorno da je Jelenu ostavila u cudu. Jelena uopste u prvom setu nije bila toliko losa koliko je Bondarenko pogadjala sve sto je zamislila , pa i vise od toga. Jednostavno je nocas Jelena naletela na preraspolozenu i prenapaljenu Bondarenko. Ako Bondarenko ovako nastavi da igra doci ce minimum do polufinala.

Lajza

pre 14 godina

Ana se vraća, posle desetak turnira i ozbiljnog rada imaćemo jaku Anu, jer je ona veliki talenat. Niko ne udara kao ona. Jelena nikad nije igrala tenis, nego badminton. Za nju je bolje da se povuče, jer je čeka postepeni pad, koji je opasniji od naglog. Njena igra pripada prošlom veku. Sad se neki vade na Kim. Nema potrebe, i to je penzionerka. To važi i za Žistin, koja je trebalo da izgubi od Klejbanove, samo mlada Ruskinja nije umela da završi drugi set. U prvom, Žistin je delovala tužno. Ovaj je turnir pokazao konačno da defanzivke nemaju šta da traže u budućnosti.

VOLIM AUSTRALIAN OPEN ! ! !

pre 14 godina

Juče ste toliko ispljuvali Anu, kako joj igra ne valja, kako treba da se bavi golfom, da se uda, rodi decu, ide u penziju... Njena igra je milijardu puta bolja od Jelenine. Tako defanzivno ne igra ni jedna od aktivnih teniserki, a i većina rektreativaca. Posle 4 gema nisam više mogla gledati to mučenje, odnosno katastrofu. Ne znam šta joj je danas smetalo: vetar, sunce, PMS, zemljotres na Haitiju...??? Ana ima mnogo problema sa servisom, ali se nije predala ni kad je bilo 5:1, spasila je 5 meč lopti. Uvijek je bila i biće ne samo bolja taniserka od Jelene, već osoba.

volimjecu

pre 14 godina

pa lepo su amerikanci govorili da tu nesto nestima..u tome sto su nasi teniseri bili toliko uspesni proteklih godina!!! svi su se pitali otkud ovi sad..?!....oni nikad nisu bili dobri u tenis...nece oni jos dugo!! i bili su u pravu...jedino jos djoka igra na nivou, jer njega drzi porodica i vidi se da je decko profesionalan prema svojim obavezama milion posto...dok ove dve primadone, bolje da batale tenis i igraju neko bocanje nesto

misko petrovic

pre 14 godina

Polako, "tek je pocetak sezone". U Parizu ce padati kisa,u Londonu je nezgodna trava,a Njujork je na kraju sezone,tada ce biti preumorna.Nemojte nas smarati vise i kidati nerve!

Dylan Dog

pre 14 godina

Jelena je prenervozno izašla na teren i odigrala ceo meč u totalnom kontraritmu. Ne pamtim kada je tako loše i nesigurno igrala sa osnovne linije. Neverovatno zvuči kada se kaže da nije mogla da drži lopticu u igri i izdrži duže relije. Obilje neiznuđenih grešaka, nesvojstveno loš ritern, često kašnjenje na lopticu, nemogućnost da se nađe prava taktika. Mnogo prefiksa "ne". Sa druge strane Alona Bondarenko igra nikad bolje i sigurnije, leti po terenu. Kada se sve sabere ne čudi da je Ukrajinka "počistila" Jelenu sa AO 2010. sa ubedljivih 6-2, 6-3.
Još uvek nam nestvarno zvuči da Ana i Jelena na GS-ovima ispadaju od "nekih" Žizele Dulko i Alone Bondarenko, koje do pre par godina "nisu ni durbinom videle" na svetskoj teniskoj mapi.
Od tada se, na našu žalost, dosta toga promenilo. Ana i Jelena nazaduju, stagniraju ili sporo napreduju (izabrati po želji), a u međuvremenu i drugi igraju tenis.
Gorak ukus u ustima teniske publike u Srbiji. Naše teniske princeze su same krive jer su nas razmazile i navikle na pobede. A mi smo postali neskromni i stalno gladni. Uporno pokušavamo da i dalje "živimo" od njihove stare slave. A to se ne može.

Nikola

pre 14 godina

Ne razumem kako neke stvari iznenadjuje jos neke ljude??!!

"Pasivna igra" "losa sa osnovne linije" ... Devojka tako igra vec 2 godine,ako ne vise,i najobicnje udarce sa mreze gde ima dovoljno vremena da odigra winner ona opet uspeva da gadja sredinu ... Igrala je jednostavno skroz prosecno i to nije dovoljno da ide dalje,barem protiv onakve igracice.
Tokom cele kariere se brani i ona je njen zenit dostigla pre nekoliko meseci i sada je to prosla prica.
I meni nedostaju njene igre od 2008 ali ona nije vise igracica koja je bila jedno vreme.
Koji je znacajan rezultat u ozbiljnom smislu postigla u zadnjih 12 meseci da bi se moglo nadati bolji rezultat nego ovaj sad??? I nekima je to i dalje iznenadjenje "nepamtim takvu igru JJ" ??!! Pa koju si zapamtio onda u zadnjih godinu dana???

Dermenzijev

pre 14 godina

Jelena i Ana su ipak svojevremeno bile veliki igraci.Na volseban i maestralan nacin maximalno su iskoristile svoje sanse u datom momentu,dez obzira na konkurenciju i bile u vrhu svetskog tenisa(veliki igraci su oni koji izmedju ostalog znaju da kazne tudje promasaje i takoreci iz "nista" poentiraju).
Nazalost toga vise nema i skoro da ga biti i nece.U dogledno vreme nece biti iznenadjenja ako na velikim turnirima budu kvalifikanti ili dobiju W kartu za minule zasluge.
Sto bi se reklo: bejase jednom nekada...

bo

pre 14 godina

Zamislite, molim vas, kakva je to sramota, kad dvoje sportista izađe na teren i jedan tog dana pude mnogo bolji i pobedi onog drugog! Baš šteta što su nam ukinuli pokazivanje palcem na dole!
Jelena, hvala ti što znaš da usrećiš ovaj naš narod- kada pobeđuješ, one koji te vole, kada gubiš, one koji nisu u stanju da vole ni sami sebe.

niste zvezde

pre 14 godina

prestao sam da bodrim tebe i Anu onog trena kad ste se slikali sa Klintonom i kad si se arogantno ponasala prema mojoj sestri kad je htela da se slika sa tobom. Novak Djokovic je kralj za vas!

nisam pljuvac, ali...

pre 14 godina

Ovo je, nazalost, surova realnost.
Em sto su AI i JJ svoj vrhunac dostigle u vreme odsustva Belgijanki, em sto od tada ne da nisu napredovale, nego ni pokazale zelju za takvim necim!
JJ, cura u zrelim godinama za zenski tenis, sve na tu temu rekla je prosle godine kada su hteli da joj nabace 5-6 kila misicne mase, sto bi je dugorocno odrzalo u vrhu, a ona odbila - "to ne bi bila ja". Valjda joj balske haljine ne bi dobro stajale. Ovako, sa najgorim forhendom medju prvih 200 i servisom na nivou rekreativaca iz Biznis lige Beograda, upropascava jedan od najboljih bekhenda na svetu i nezgodan stil za sve protivnice. Uostalom, gledajte kako Klejbanova od 100 kila dere Zistin, koja je "sajla", anatomiju da ucis na njoj, sa metar i zilet svaki misic joj se ocrtava.
AI je, pak, prica za sebe. Ona se "zasitila" po sopstvenom priznanju posle jednog osvojenog GS. To dovoljno govori o njoj. Federer posle 15 ujeda da osvoji i 16., Zistin se vratila da obogati svoju kolekciju, a AI "nema motiva". Slutilo je na to jos pre 12-13 meseci, slikanja po Majorci sa Verdaskom, afere s golferom, modne revije, poziranja... Zato Ana ne moze da izdrzi vise od 2-3 prebacivanja bez neiznudjene greske, forhend nije ni izbliza ubitacan kakav je bio, ono lose bacanje lopte se iskorenjuje na treninzima, u kojima Ana, ocigledno vise ne uziva.
Ako je uteha Klejbanova i Enan nikad nece biti fotomodeli... Ipak, ili si Stefi Graf, ili prodajes parfeme ko Gabrijela Sabatini (i to ne uspe svakom), a lepota je prolazna.
S druge strane, beskrajno HVALA ovim dvema devojkama za sve SPORTSKE radosti koje su nam priredile do sada (tesko da ce od njih dve u buducnosti biti neceg vrhunskog) i puno srece u predstojecem Fed-kupu, karijerama (sportskim i vansportskim) i zivotu!

raf

pre 14 godina

komentari su sramotni...sve ste zaboravili, ali takvi smo...te dve devojke su zaradile puno novca, naporno radile, reprezentaciju vratile na tenisku mapu, zemlju takodje a mojoj porodici i meni pruzile nebrojeno sati velikog zadovoljstva gledajuci njihove meceve, pobede, titule i rankinge...velika zahvalnost zbog toga, idemo dalje...sreca sto pojedine komentare ne dozivljavaju emotivno, u suprotnom bi bila ispljuvana Jovanovska jer se nije plasirala...sve ste zaboravili...

faca

pre 14 godina

za razliku od ane jelena je talentovana igracica ali nije sampion, jednostavno nema tu psihicku komponentu da bi bila sampionka... svoj zenit je dozivela davno i sada ce samo nazadovati... od ane se moze mnogo vise ocekivati iako je klasicna "udaraljka" tj. losija verzija lindzi devenport ali mnogo lepsi model...

Kupovina iz fotelje

pre 14 godina

Hmmmm, ovde ima jako puno selektora, trenera, strucnjaka iz udobnosti fotelje ili cak kreveta...

Vidim svako zna sta je svako od njih trebao da uradi, primetili ste to na usporenom snimku da je protivnik bio u desnom uglu a da je lopticu trebalo poslati u suprotan ugao..

Znate sve finansijske aspekte ugovora, transfera i ostalo...

A da probate malo da potrcite, da uzmete reket u ruke, da skocite? Pa mozda neko vas da kritikuje?

Strasno...

Milanche

pre 14 godina

Op, Op, Op, Op, Op...... Sta bi???? Ajmo kuci da treniramo!!!! Vracamo se sledece godine.... Salu na stranu, za Anu je ocekivano ali Jelena je morala dalje od treceg kola.

zelena trava

pre 14 godina

Steta za onolike nove haljinice i za Anu i za Jelenu. A na prolece vec treba izbaciti nove modele, koje su nase dve vrhunske teniserke kreirale za svoje sponzore, pa je to sve zajedno i jednima i drugima velika cast da tako saradjuju itd... Onda ide slikanje sa novim modelima, pokoji intervju i vec je kraj maja i stize RG, pa treba izbaciti letnje modele za sezonu na americkom betonu, pa jos jedan ciklus sarmantnih intervjua... GS turnire ima ko da osvaja, ne moraju tu da se lomataju.
Napred Nole!

Gordana

pre 14 godina

I danas pišete o Ani, više nego o Jeleni? Kojim povodom? Kako ste samo blagi prema Jeleni, koja je ponovo pokazala svu svoju tenisku ograničenost. Ne pominjete psihologa? Vi samo Anu vređate.

Goran

pre 14 godina

Nije mogla bez svoje sudbine Ane Ivanovic.Postalo je pravilo da Ana ispada ili u prvom ili u drugom kolu, a Jeca pereca odmah u sledecem.Jeca je ispala iz solidarnosti sa Anom,nije htela da je ostavi da sama tuguje.U drustvu je sve lakse!

WTATP Lista

pre 14 godina

Kada izgubi ovako ubedljivo i rutinski od svoje najredovnije musterije koju je tukla u prethodnih 17 uzastopnih setova - sam rezultat je najbolji komentar o velikoj krizi igre (samim tim i rezultata) u kojem se JJ nalazi. To je sadasnjost i realnost ovoga trenutka i tu nema spora. Ali iako papir/tastatura sve trpe, muka mi je od svih koji iz ovakvih brodoloma (u slicnoj poziciji je i Ana) izvlace neke fundamentalne zakljucke o proslosti i buducnosti!? Moze li se ista u ovom trenutku gluplje reci o Jeleni posle ovog meca od konstatacije u stilu "ma ona je uvek bila takva..." ako se zna da je pre samo godinu dana u ovo vreme bila svetski reket broj jedan, a sa igracicom od koje je juce izgubila imala je (do juce) 9:0 bilans u medjusobnim duelima. Ili prozivati je da se "penzionise" i odustane od tenisa u jer za nju navodno vec nema tamo mesta kada u zenskom tenisu kolo vode igracice po nekoliko godina starije od nje (sestre Vilijams, Belgijanke, Dementijeva...). Uzmite samo primere ruskih matoraca Davidenka i Petrove, bivsih TOP3 koji su u jednom trenutku lane ispali cak iz TOP20, a na ovom turniru dozivljavaju puni preporod. To nista ne mora da znaci u slucaju Jelene Jankovic (ili Ane Ivanovic), ali svakako da sugerise da je najgore sto u ovom trenutku mogu da urade je da poslusaju sve te "dobronamerne" savete i manu se posla za koji dokazano imaju ogroman bozji dar. Uostalom, nekima one nisu valjale ni kada su se gurale na prva dva mesta na WTA listi, a mi ostali mislim da bi trebalo da im za koju nedelju u Arenu pruzimo maksimalnu podrsku makar zbog onoga sto su vec uradile u godinama kada su bile najbolje ambasadorke Srbije u svetu i da se ponadamo da ce to (za obe?) biti neki novi pocetak.

Majcek Maja

pre 14 godina

Mnogo ''zanimljivih'' komentara sam procitala! Jedan od njih,'...dosao je kraj SRPSKOM tenisu...'Zasto? Zato sto su izgubili,Ana,Jelena,Viktor,Janko,....pa sta? Ostali su Nenad,Dusan,Nole,pa i Jeca u dublu....
Svaka cast svakome ali dok je NOVAKA I NENADA jos dugo ce se pricati o dobrom tenisu koji stize iz SRBIJE! Mislim zemlje koja nista,ali apsolutno nista nije dala svojim teniserima,...ali oni ipak nisu bili sebicni pa su svoje uspehe delili sa njom,tj.sa njenim narodom,koji kada isti ti ljudi izgube,taj isti narod ponizava,'pljuje',....'uzeli ste para,igrao bih i ja da mi hoce neko platiit' i dr. Od koga su to uzeli pare?Od svojih roditelja,da-jesu! Tako da svi oni kao i mi imaju mane ali i vrline,zato kada vidim neke komentare....ma uzas,bre! (CAST POJEDINCIMA I MENI MEDJU NJIMA,KOJI UVEK PODRZAVAMO NASE SPORTISTE,BEZ OBZIRA NA REZULTAT)

sofia

pre 14 godina

Evo,ispade i Jelena! Ona je nocas igrala jos gore nego Ana!Ili bolje receno nije ni igrala!!! Nego da kazem ,da mi se non-stop vrti po glavi jedan komentar koji je ostavljen kada je Ana izgubila.Isao je ovako........neka Ana saceka na aerodromu Jelenu pa i Novaka,brzo ce i oni!!!...Valjda nece i Novak ovako da izgubi--ovako jadno bez borbe???Mecevi se gube,ali bar neka ih casno izgube,posle borbe! A sada me mnogo zanima sta ce Jelena da izjavi, zbog ceka je igrala tako lose??? Kijavica?? Vrucina?? ili.......? Moj Boze,svaki put kazem da necu da gledam da se ne nerviram ali ajde, sednem i navijam svim srcem za nese a oni mi zivce POKIDASE!!!!

Dragan Jurić

pre 14 godina

Kakav Vaterlo srpskog tenisa! Srećom,nisam noćas živce gubio uz TV,nego sam lepo spavao. Za ovako neprijatnu sportsku vest ni sad nije kasno. Činjenica je da od naših devojaka ne možemo više očekivati vrhunske rezultate,jer nema više teniserke od koje ne mogu da izgube. Ipak su vanteniske stvari uzele svoj danak. Sportskih motiva više nema,jedino treba ispoštovati do kraja ranije potpisane milionske sponzorske ugovore. A znate kako je to kad ideš na posao,a ne ide ti se... Bilo kako bilo,neka lepa teniska vremena su iza nas...

Nenad

pre 14 godina

Alooo, šta se bre ložite?? Nije profi tenis baš tako jednostavan kako se vama iz fotelje čini! Imala je loš dan i to je to!
Gore glavu Jeco i Ana!

Realnost

pre 14 godina

Jelena je isforala sezonu dve ,odigrala mnogo vise turnira od drugih i dosla na to prvo mesto .Po meni, najlosija teniserka koja je zadnjih desetak godina bila u Top 5. Njen ziheraski tenis ne prolazi na GS-ovima.

Djoksa

pre 14 godina

Danas se desilo nesto sto je izbilo stalni adut koji mozemo cuti od prof. mrzitelja srpskog tenisa. Kad god bi nase izgubile moglo se cuti:"To se sigurno ne bi desilo Klajsters, Enen, Sereni, Venus". Posle poraza Kim 6:0,6:1ovaj dan vise nije tako dobar,zar ne?

Sarma

pre 14 godina

@faca, 22. januar 2010 09:01

Strasno! Ti nazivas Anu klasicnom "udaraljkom"!?! Devojka ima fantastican osecaj za loptu. Pogledaj malo njene forhend kratke diajgonale ili njene skracene lopte, pa reci nesto. Jos uvek bi mogla Noletu da daje casove iz drop shota. Devojka je u krizi i to je neumitno (a nama sveznajucima je lako da pametujemo iz toplih soba dok se one cvare na terenu na +40C i usput jure loptice koje fijucu 150-200 km/h), ali Anu nazivati "udaraljkom" je stvarno degutantno.

Pozdrav svim ljubiteljima tenisa.
Napred nasi!

Verka Federerka

pre 14 godina

Velikim sampionima ne treba puno da se vrate, pogledajte Evgenija Plushenka, majstor uvek ostaje majstor... nazalost, izgleda da nase devojke nisu iz te price.

Dejan

pre 14 godina

Vec dosta ne pratim zenski tenis (tu i tamo odgledam), jer je dosadan i u rangu je nekih amaterskih sportova, ali ova danasnja njena igra kao da sam gledao 'smareja'. Dosadno, slabo...

Ljudi sta vam je?

pre 14 godina

Nemojte da davite vise! pa sta ako belgijanke nisu igrale kad su nase bile prve? jel neko prigovara federeru sto je osvojio rolan garos kad je nadal ispao! Bile su prve i to je to!

nekooo

pre 14 godina

Šta mislite da se sada nađu u BG i da treniraju igrajući jedna protiv druge. Pa možda bi nešto dobro izašlo iz toga. Taman i da se spreme za Fed cup.

Dragana

pre 14 godina

Cinjenica je da se nase teniserke nece nikada vratiti tamo gde su bile... Ja licno vise volim Jelenu, ali ona se nimalo nije trudila da nesto promeni u svojoj igri protiv Bondarenko, dok je Ana u neverovatno dramaticnom mecu izgubila... Ali, makar je pokusala, trudila se...
Zelim im srecu :))))))

Kolarov

pre 14 godina

@ZN
I ti si se proslavio znanjem, kao i "komentator" koga ispravljaš. Tačno je da se svima boduje isti broj turnira, ali onih na kojima postižu najbolje rezultate. Jelena je posle ranog ispadanja na prošlogodišnjem AO otišla u Marbelju, i bodove koje je izgubila nadoknadila je pobedom na ovom malom turniru. U njenom štabu zaista su imali digitron i vrlo su pametno, matematički sračunato, umeli da skupljaju bodove. Kad odigraš veliki broj turnira, imaš šansi da onih 18, koji se boduju, učiniš "bodovnijim". Na jednom izgubiš, na drugom zaradiš. O tome je reč. To je Jelena Radila, zato je i došla na prvo mesto liste, uz pomoć matematike. Kad je bodovanje promenjeno i kad su mali turniri daleko zastali iza velikih, Jelena nije mogla više da kalkuliše i zato je pala na listi. Ranije je Vimbldon vredeo četiri Marbelje, danas vredi osam. Mislim na bodove, ne na značaj turnira.

Babola

pre 14 godina

@Dermenzijev
Da li se sećaš šta si sve juče napisao protiv Ane. Nije trebalo da se javljaš. Izgubio si moralno pravo na to, jer si juče iskazao neverovatni antagonizam protiv jedne mlade devojke, koja je daleko bolje igrala nego Carica danas. Danas pišeš i o jednoj i o drugoj. Nisu igrale u dublu. Ako su muško (kažem figurativno), poruči Jeleni sve ono što si poručio Ani (mnogo ružnoga), jer je Jecina igra bila čista bruka. Nikad ti to nećeš uraditi, jer je kod većine naših ljudi nestala griža savesti. Nema danas ni stida ni srama. Odvratne su prejake reči. ("Ubi me prejaka reč" - Branko Miljković.

sportist

pre 14 godina

od slave ne zivi se. da vi bude jasno. ja bi na vase mesto bi ostavio tenis.svi se trude da budu sto bolje rangirane a vi da budete naji lose.,monika seles bi go pojela ovi danasnje teniserke ako opste gi ima.samo gledajte jedna penzionerka ili majka igra bolji tenis i od ane i od jelene.sramota

srki

pre 14 godina

Ja se polako vec saltam i uveliko pratim nastupe Bojane Jovanovski,Aleksandre Krunic,Ane Jovanovic,Tamare Curovic,Filipa Krajinovica,Davida Savica i da ne nabrajam,jos mnogo nasih talenata i verujte mi da oni grabe krupnim koracima napred.To je ujedno i odgovor komentatoru koji tvrdi da je kraj srpskom tenisu.

igor

pre 14 godina

Sta ima vise da analiziramo Anu i Jelenu, nista iznenadjujuce, pretprosle sezone su dostigle svoj vrhunac, sto zahvaljujuci odsustvu Belgijanki, sto zahvaljujuci njihovim konstantnim dobrim igrama i to je to. Daj Boze da godinu zavrse bar medju prvih 30,40.

igysa

pre 14 godina

i kad budu imale 30-33 godine bicu od njih !
previse su nam ove devojke dale da bi rekao neku ruznu rec za njih kao sto mnogi zavidni i puni srdzbe u svom zivotu mogu !
one ce igrati jos dugo, i donece nam jos puno radosti, siguran sam. Prve na svetu, malo li je ? Gde je dotle bila Srbija u tenisu ? nigde !
Jelana je upravu, ovo je tek pocetak godine.. Obe imaju talenat, niko nije zaboravio da vozi bicikli, pa nece ni tenis..
Evo Kim Kljaters PUKLA od Petrove, osvojivsi samo jedan gem.. sta sad njeni navijaci treba da kazu ? da je pljuju ?
vratice se i Jelena i Ana, da zablistaju opet, nikad nije kasno !

ZN

pre 14 godina

Izgubila Sarapova, izgubila Dementijeva, izgubila Klajsters, izgubila Ana, izgubila Jelena.....

"Jelena je isforala sezonu dve ,odigrala mnogo vise turnira od drugih i dosla na to prvo mesto .Po meni, najlosija teniserka koja je zadnjih desetak godina bila u Top 5. Njen ziheraski tenis ne prolazi na GS-ovima."
(Realnost, 22. januar 2010 09:52)
# Link komentara

A navedeni komentar govori o profilu komentatora: D Covek ne zna ni da se svim teniserkama uzimaju u obzir za plasman tacno isti broj odigranih turnira. Po njemu jednoj se boduju pet turnira a drugoj dvadeset. Gospode!

Verka Federerka

pre 14 godina

Velikim sampionima ne treba puno da se vrate, pogledajte Evgenija Plushenka, majstor uvek ostaje majstor... nazalost, izgleda da nase devojke nisu iz te price.

Jupi

pre 14 godina

Vrlo neocekivan poraz. Pricamo o Jeleni koja je do pre godinu i po dana samo za dlaku gubila od zestin enan, i u odredjenom mometu sigurno bila po kvalitetu odmah iza nje, druga ili treca na svetu. Sinoc je izgledalo da joj se jednostavno ne igra, nije joj se trcalo, a protivnica nije imala nijedan kvalitet za pobedu, osim sto je uvek bila za korak brza na terenu. Nadam se da Jelena nije jos uvek resila da digne ruke od tenisa, jer meni je ovo sinoc izgledalo da se umorila i da je mrzi da se "aka" po terenu. Volela bih da jos bar nekad vidimo jedan vrhunski duel izmedju nje i Enan, i da imamo za koga da navijamo.

dani:ch

pre 14 godina

Katastrofa.Bondarenka za klasu bolja danas. Njih dve su igrali 9 puta jedna protiv druge, i sva 9 puta je slavila jelena. od tih 9 meceva je izgubila samo jedan set. Ovo sto se desilo Ani & Jeleni je realnost u ovom momentu. Zalosno ali istina !!!! NAPRED NOLE, osvoji AO :o)

Zemunac

pre 14 godina

Odavno nisam gledao ovako lošu, prepasivnu partiju JJ. Izlasci na mrežu neuspešni, servis neće, ona sve vreme van ritma.. A retko da je žreb ovako bio milostiv za nju. Šteta, i to baš na GS turniru prekid niza pobeda protiv Aljone. Zaslužeme čestitke za dobru partiju i pobedu.Aljoni.

holifild

pre 14 godina

Velika bruka! Ocajna igra! Ana ivanovic je bar pokazala borbenost, i na ovom turniru se mnogo bolje pokazala od jelene!
Svaka cast mladoj ukrainki na prikazanoj partiji

Vlada

pre 14 godina

Ovo je samodokaz koliko jezenski tenis bio strasno slabodlaskom dve belgijanke kada su nase igracice bile prve na WTA. Ajde AI je osvojila Rolan garos.Najdekadentnijai najstaromodniji tenis igra JJ. Devojka nemoze da shvati i neume dashvati da se danas defanzivni tenissa osnovne linije vise ne igra. Vreme Borga odavno proslo. I ako ga igra JJ nema predispoziciju za to a to su brze noge. I AI i JJ su bile hit jedne ili dve sezone a onda ih svi procitali. Samo ofanzivno protiv njih i uspeh je tu. JEleni cim je dosla malo poznatija teniserka pukla ko oblanda. Bilo ju je jadno gledati. Sta li joj je sad smetalo. Na vidiku nemamo ni jednu kojabi u bliskoj buducnosti mogla da se priblizi najboljima."
Pisac ovog komentara je elementarno nepismena osoba što se vidi iz njegovog komentara. Ali je zato očigledno ekspert za tenis!
Samo mu je bilo teško da u celosti izrazi svoje znanje, jer gramatiku ipak treba savladati u osnovnoj školi! Medjutim, očigledno je da internet trpi sve...

Babola

pre 14 godina

@Demenzijev
Poštovani, nisam rekao da niste izrekli dosta istine o Ani, ali ja sam, posle Sidneja, i cele prošle godine, shvatio da Jelena ovakvom igrom ne zaslužuje nikakav oreol Carice, a od Vas bih voleo da date analizu i njenog pada. Govori se da je Ana propala kao teniserka, iako je tri godine mlađa od Jelene, a Jelena, kao, igra dobro. O tome je reč. Ustao sam samo protiv jednostranosti. "Nemoj sine govoriti krivo, ni po babu ni po stričevima, već po pravdi..." (Jevrosima majka, sinu Marku, u narodnoj pesmi "Uroš i Mrnjavčevići"). Srdačan pozdrav.

Mladen Vracar

pre 14 godina

Ma totalno je nebitno to sto su ispale Ana i Jelena, bitno je samo to da je Marija Kirilenko prosla dalje. Nadam se da ce pobediti i Safinu...

Bojan

pre 14 godina

Ana se vraća, posle desetak turnira i ozbiljnog rada imaćemo jaku Anu, jer je ona veliki talenat. Niko ne udara kao ona. Jelena nikad nije igrala tenis, nego badminton. Za nju je bolje da se povuče, jer je čeka postepeni pad, koji je opasniji od naglog. Njena igra pripada prošlom veku. Sad se neki vade na Kim. Nema potrebe, i to je penzionerka. To važi i za Žistin, koja je trebalo da izgubi od Klejbanove, samo mlada Ruskinja nije umela da završi drugi set. U prvom, Žistin je delovala tužno. Ovaj je turnir pokazao konačno da defanzivke nemaju šta da traže u budućnosti.
(Lajza, 22. januar 2010 14:09)

Ofanzivne teniserke su dobre pocetkom sezone,i ukoliko kojim slucajem nadju formu sredinom sezone.Kako godina prolazi,na scenu dolaze konstantne,konkretne teniserke s dobrom kretnjom poput Kim,Jelene i Voznijacki...Njima trebaju mecevi,ritam, i zato napreduju kroz sezonu.Slicna je stvar,primeticete,i sa Novakom u muskoj konkurenciji.Oni koriste padove forme protivnika,jer budimo iskreni sami po sebi ukoliko su suoceni sa ofanzivcem u briljantnoj formi nisu dovoljno
dobri...pogledajte samo sta je Petrova uradila Kim...

Baghdatis

pre 14 godina

Unazad nekoliko grand slam turnira Jelena gubi od nekih prosecnih igracica (Cirstea, Schwedova, ...) i mi smo uvek bili ubedjeni da su one bas odlicno odigrale i "da ako tako nastave mogu daleko dogurati". I onda ladno legnu vec u sledecem kolu od nekog jos veceg anonimusa. Dakle, ajd o veceru da ce Bondarenko u sledecem kolu da ide kuci. O Jeleninoj igri ne treba trositi reci.

ZN

pre 14 godina

@Kolarov, hvala na iscrpnom objasnjenju :-)Ali, isto to sto je Jelena radila su mogle da rade i druge teniserke, zar ne? Ostaje, ipak da neki misle stvarno da se nekima boduju npr 22 a drugima samo npr 8. Neke ranije i nisu igrale, mozda, vise od 8 i to je razlog da je WTA uveo pravilo koliko turnira iz koje serije mora da se odigra. Ok, neki su se i tu snasli pa u Marbelji odmah izgube u 1. kolu ali to je, valjda, njihovo pravo.

Milija Zmija

pre 14 godina

U teniskim krugovima se prica da ce JJ, ukoliko ove godine ne napravi neki veci uspeh (GS) manje-vise bataliti tenis i posvetiti se drugim stvarima. Ako se po jutru dan poznaje, ovo je vrlo verovatno. Bilo je lepo dok je trajalo. I, na kraju krajeva, kako to lepo rece neko neki dan, u kom to zakonu pise da su Jelena, Ana, Novak i drugi obavezni da nas uveseljavaju?

nezaposleni programer

pre 14 godina

A da se malo vratite na posao koji radite? Zenske zaradjuju za sebe, one svoj posao odradjuju. Jeste Casual Friday ali opet i to je radan dan. Ja nazalost googlam po Infostudu za posao ali nema. Ubi me ova kriza.

Kolarov

pre 14 godina

@ZN
Slažemo se u osnovnom: ti si ukazao ljudima koji ne znaju pravila da se ne boduju svi turniri u godini, jer bi neko, ko voli da igra "perpetum mobiule", mogao da odigra i 40 turnira i zaradi više bodova nego sestre, pogotovo u vreme starog bodovanja, koje su, po pravilu, igrale najmanje i uglavnom samo one obavezne turnire. Nisam ja zamerio Jeleni što je imala svoju taktiku, a hvala ti što si me podsetio da je Serena ispala u prvom kolu Marbelje (to sam zaista zaboravio), jer je samo došla da upiše taj turnir u tefter. Naravno da Jelena nije došla na prvo mesto liste samo zato što je znala matematiku, a znala je. nego je na tim turnirima trebalo i pobeđivati. Ona je 2008. godina igrala odlično i žao mi je što se sve ovo sada njoj događa. A što se Ane tiče, za koju navijam (to je tenis koji meni leži), i nije mi žao, jer dok su mravi vredno radili i skupljali zimnicu, ona je imitirala cvrčka i svirala violinu. Nije znala za najgoru jevrejsku kletvu - "Dabogda imao, pa nemao." Pozdrav.

Cucurigu

pre 14 godina

Sve cestitke i pohvale Aljoni za odlicnu igru i dobru taktiku.Ne igra statistika,jer tradicija se kad tad prekida.Nazalost kod nasih devojaka rivali,po pravilu, prekidaju tradiciju na najvecim turnirima.Surova istina je da: dok druge devojke napreduju,nase nazaduju ili u najboljem slucaju tapkaju u mesto.
Sta cemo zivot tece dalje.Sve je odlicno dok su nasi predstavnici u TOP 10,moze biti i gore.Jedni odlaze,drugi dolaze,od vajkada je tako bilo,tako ce i biti.Mozda i mi ponekad ocekujemo mnogo ili premnogo.Kao sto vidimo realnost nas demantuje.

Djoksa

pre 14 godina

Potpuno zasluzena pobeda Alone,prakticno pobedila je Jelenu njenim oruzjem,defanzivom plus udarala je lopticu veoma rano u penjanju.Alona je imala samo problem sa spinovanim loptama ali je bilo previse sumnje u Jeleninim udarcima da bi se napravio preokret

Djoksa

pre 14 godina

Jelena i Ana ako hoce da vrate igru moraju da igraju mnogo vise manjih turnira.Primetno je bilo narocito kod Jelene,nedostatak meceva u nogama.Samo se praksom moze doci do majstorstva.Ali najteze ce to ici kod Ane posto ona hoce sve i hoce to odmah(GS-ove)

Mile

pre 14 godina

Proslo je,izgleda,vreme kad smo nestrpljivo cekali ko ce od nasih troje musketira postici vise pobeda i vise turnira. Stamen je ostao Nole,a dokle,videcemo.
Pitanje je,zasto je kod devojaka doslo do tolikog pada u igri i u rezultatima.Razloga je verovatno vise,a najbolje je da o njima razmisljaju bas njih dve.Ruzno je,da naglabamo,da formiramo svoje zakljucke i da ih nudimo javnosti.
Navikle su nas,njihove navijace,na izvanredne igre i na sjajne rezultate, pa smo iz tih razloga mnogo osetljiviji na ove poraze.
Da li, i kada cemo ih opet gledati u zeljenom svetlu,tesko je dati odgovor.Pa,i njima samima.

rRasha

pre 14 godina

a da,

@Forbes i njemu slicni

molim vas, ljudi, naucite prvo da pisete i osnovne stvari iz gramatike, pa se onda javljajte....ovako niste ni svesni koliko se brukate...

branko

pre 14 godina

И Јелени и Ани желим, као и досад, сваку срећу и успехе и на тениском терену и ван њега али битно мењам свој однос према тој `проблематици`. И даље ћу пратити женски тенис али са мање интересовања и узбуђивања јер избацујем категорију која се зове ОЧЕКИВАЊА (или НАДАЊА, ако хоћете). Нисам због тога срећан, али мислим да је разумно прилагодити се реалности. При оваквој реалности не видим ни смисао писања коментара па се вероватно на ову тему нећу, до даљњега, појављивати на форуму. Наравно, ако се реалност промени, прилагодићу се и новој промени. Најзад, дао бих једну исправку и једну напомену.
Исправка: Пре два дана, пишући о Ани Ивановић поменуо сам и Ану Курњикову и написао цифру о њеном богатству.Та цифра је смешно мала и треба јој додати две нуле.
Напомена: У свих осамдесетак текстова прошле и десетак ове године о тенису износио сам увек искључиво ЛИЧНИ СТАВ без намере да га прогласим неприкосновеном истином и без намере да га било коме наметнем. Молим да се тако схвати и овај текст. Ово је МОЈА процена садашње тениске реалности. Са великим задовољством ћу приметити и објавити да су је промениле Јелена и Ана, обе или само једна од њих, кад се и ако се то деси.

aki.boric@gmail.com

pre 14 godina

Da li neko može da zamisli Jelenu i Anu kao par u dublu... kakav bi to tenis bio, brateeee... još samo to da doživim i prestajem da gledam tenis. Do tada prednost dajem horor filmovima... treba biti spreman.

Dermenzijev

pre 14 godina

@Babola

Razumem Vasu reakciju i nije me ubio Vas nacin obracanja i stil komuniciranja.
Da,dobro se secam sve sto sam juce rekao i napisao o Ani i stojim iza toga."Danasnje izdanje" je samo nastavak tj.potvrda (bila jednom, srecna vremena...).
Sve sto nisam "tacno" rekao,voleo bih da me konkretno-ukratko demantujete.
Pozdrav!

PS:Mislim da nije uputno da se nekom sugerise , da za neciju ljubav,neko pise i govori protivu nekoga drugoga,zasluzio on to ili ne, ili da vrsi bilo kakva poredjenja.

Ako sam Vas licno povredio spreman sam da javno i publicno izvinim.

Dermenzijev

pre 14 godina

@Babola
Vrlo kratko:Jelenu nikada nisam zvao Caricom ili Kraljicom,jer smatram da takave epitete po meni nikada nije zasluzila.Neznam odakle Vama ta informacija i gde ste to procitali?!
Nije potrebna nikakva posebna analiza njenog rezultatskog pada jer je sve ocigledno: strmoglavi pad u igri,impliciran nedovoljnim ili pogresnim radom,u fizickom i mentalnom pogledu.

Dylan Dog

pre 14 godina

Pomalo iritira zdrav razum često spekulisanje o tome da su odsustvom ovih ili onih tenisera neki drugi teniseri došli do ovih ili onih trofeja, pozicija na rang listi itd.
Niko nije pretplaćen na pobede i trofeje. Pa ni "famozne" Belgijanke, ni Nadal ni Federer ni niko drugi. Po teoriji spekulacija, da su iz nekog razloga pre 2 godine prestali da se bave tenisom, Federer je trebalo da po difoltu osvoji još 1 Vimbldon, 2 AO, i 1 USO, minus 1 RG , a Nadal još jedan RG, minus 1 Vimbldon i 1 AO. Ali NISU! Trofeji se osvajaju na terenu. Ovaj banalni primer pokazuje sav besmisao takvog razmišljanja.
Još nešto. Svima koji veruju da se bivša igračica br. 1 povukla jer se zasitila tenisa, a da se vrhunski igrač umorio nakon letnjeg odmora i da mu ne leže betonski tereni pa drugi deo sezone prespava, preporučio bih da, ako su u prilici, raspitaju kod nekog od naših (ili stranih) tenisera ili teniserki koji su igrali ATP ili WTA turnire - ŠTA ISKRENO MISLE O TOME!

Ivan M

pre 14 godina

Bas kao sto ste napisali - osim na trenutke, bila je jeziva. Nije bilo kretanja, udaraca, agresivnosti, nicega. Previse je gresila, a "novi" servis joj je gori od starog (koji je bio prilicno skroman). Naravno da je tek pocetak godine, ali sa ovakvom igrom jedino je pitanje da li moze da zavrsi godinu u prvih 30.

ajdeeeeee

pre 14 godina

Pljuvacima ako im sve to toliko smeta apsolutno ne moraju da gledaju nase teniserke ima i drugih pa neka izaberu koja im odgovara.... Ipak kada su nase igrale u vrhunskoj formi svi su ih voleli bile su carice, kraljice..... Nije stvar navijati za nekoga kada mu dobro ide vec treba biti tu i podrzati kada ne ide.

Po mom misljenju Ana je mec protiv Dulko odigrala bolje nego najveci deo meceva prosle godine, vidi se da joj se kretnja popravila,ima dosta dobrih poena i ataktivnih udaraca na mecu,takodje izlazi na mrezu cesce... Samopouzdanje joj je falilo u odlucujucim trenutcima ovog meca. Samo servis da bude ubojit kao nekada i da joj se povrati samopouzdanje bice ona opet ''stara''. Zelju ima, a to je najbitnije, ona ocajnicki zeli da se vrati......

a sto se Dzej Dzej tice mislim da je razocarala nije pokazala nikakvu zelju za pobedom

Lobos

pre 14 godina

Ljudi, ocigledno je da su nase dvije cure zasicene tenisa i ne treba im na tome zamjerati. Bile su prve na svetu i dosta. svako ima svoje zelje i ambicije i mogu da se razlikuju od nasih. Razumijem i njene kriticare na ovom sajtu. Zele da njih dvije dobiju meceve ili u najmanju ruku da ostave dusu na terenu, sto je i normalno za ocekivati kad su u pitanju kvaliteti nasih igracica - ali, nazalost, ocigledno je da se zelje kritickih komentara i nasih teniserki jednostavno - ne poklapaju. Kriticari izgleda imaju ocigledno mnogo vise ambicija za njih dvije nego one same. Bile su krem svjetskog tenisa i svaka im cast na tome i kapa dole! A to sto su se sveli na, sto se muzickom svijetu zove "prolazni hit", to je vjerovatno nedovoljna motivacija da se bude ponovo broj 1. A to je njihov izbor. Ne moze svako da bude "Rolling Stones" kao Federer pa da toliko dugo igra na visokom nivou. Hvala im i za sve ove godine. Bilo je lijepo uzivati u njihovim pobjedama a i gledati ih uzivo.

Miro

pre 14 godina

Mislim svaka cast Jeleni, ali posle treceg gema prvog seta znalo se da ce izgubiti mec. Druge igracice nemaju respekt od nasih igracica, jer su mentalno najslabiji od svih na AO. Odavno kazem da njima dvema pre svega treba dobar psiholog a ne trener kondicije.

MJunajted

pre 14 godina

@zoran
Zasto uvek kazu kada svako svakoga moze da pobedi ( npr. Petrova demolirala Klajsters ) da je zenski tenis slab ili da je bio slab recimo 2008.Ja tvrdim da tenis nikada nije bio jaci nego zadnjih 4-5 godina.Realno,nema nepobedivih.To sto su Stefi,Monika i Aranca nekad bile nepobedive je zato sto je bilo mnogo manje kvalitetnih igracica.Svi sportovi su mnogo napredovali zadnjih godina.Da li treba osporavati titule Enan,Klajsters i ekipe koje su osvojile kada su sestre Vilijams bile van tenisa ? Da li treba osporavati GS titule Ani,Sereni,Venus i Kuznjecovoj jer na tim turnirima nije igrala Enan ( koja 2008 nije bila ni 10% one Enan iz 2007 2006 ...).

Igor

pre 14 godina

Ma to je njima do glave, ocigledno je da JJ moze da bude mnogo bolja teniserka samo malo da promeni filozofiju i igre a i zivota i ona i Ana, previse obracaju paznje na spoljni svet

ogi

pre 14 godina

Zao mi je sto sam bio u pravu kada sam prethodne nedelje na komentaru teksta "Dobar zreb za srpske tenisere" , napisao da je Ani i Jeleni plafon trece kolo.

Neko mi je ukrao biciklo...

pre 14 godina

kakav naporan mec za gledanje! udaranje loptice do besvesti bez ikakvog menjanja ritma neke promene u igri i jedne i druge!i posle zenske i muski tenis treba da imaju isti nagradni fond,pa stvarno smesno!!!

Biba

pre 14 godina

Užasno sam razočarana Jeleninom igrom. Ona je potpuno izišla iz udarca, i što je važnije, čini se kao da nema ama baš nikakvu želju za pobedom. Toliko propuštenih brejk prilika, neiznuđenih grešaka i to početničkih...Bondarenko je neverovatno napredovala u ofanzivnom delu svoje igre, a odbrana joj je sjajna.
Koliko se sećam, Sančez je rekao da Jelena upravo treba da ojača napadački pristup, i tada - kratko doduše - kada se to desilo, ona je zaista izbila na 1. mesto.
Ali psihički se nikada nije konsolidovala. Ana je nezasluženo izgubila, imam utisak da se polako vraća i to mi je drago.

Nije sve tako crno

pre 14 godina

Prvo da kazem da svi treba da podrzavamo i budemo zahvalni svim nasim sportistima koji nas u pozitivnom smislu stavljaju na prve strane svetskih medija, sa druge strane iako se nas tenis pomera sa svetskog vrha, dobro je sto necemo slusati po hiljaditi put price o praznom bazenu :)

Srecno svima na ostatku AO.

Djalma

pre 14 godina

Cudna mi cuda.Govori se o talentu u 22 ili 24 godin!Pa ljudi moji,o talentu se govori do 17-18 godina.Monika je nas klasican primter u tenisu.Sekulatac,Paunovic sa 17 godina u prvom timu,a mozda i debit u reprezentaciji.Od 20 do 22 trebalo bi da bude zenit,pik.
Setimo se samo sta je bila Monika u dvadesetoj ili Djajic u 21-oj.Novak vec tri godina za redom treca pozicija.Takvim sportistima sportistima moj niski poklon!
Pozdrav.

Lajza

pre 14 godina

Izneo si pogrešnu "teoriju" o tome da su ofanzivke jače na početrku, a defanzivke kako sezona odmiče. Naprotiv, najbolje teniserke sveta izbegavaju mnoge turnire u proleće, koji se igraju na šljaci, sve do RG. Od juna počinje igra na brzim podlogama, Vimbldon i američka turneja sve do US Opena, a onda dolazi i završni turnir. I upravo su ofanzivke osvojile najviše turmira kojima počinje druga polovina sezone. Ne mogu ti navesti primere, ima ih bezbroj. Pogledaj samo ko je sve osvajao Vimbldon, ko je bio najbolji na američkoj turniji, ko je pobeđivao na kraju sezona. Poslednji put Venus i Serena. Jedino su defanzivke dosad bile bolje na šljaci, ali tih je turnira manje i samo je jedan "grend slem". U prvih pet trenutno nema ni jedne defanzivke. Ovo što dolaze, sve igraju ofanzivno. U 21. smo veku. Ukratko, ne vidim mnogo logike u tvojoj hipotezi.

Bojan

pre 14 godina

Serena i Venus su uvek posebna prica.Ne pricam o sampionkama.Samo tvrdim da napadicki tenis zavisi od trenutne forme protivnika,a teniserke poput Jelene koriste slabu formu i hvataju ritam kako sezona odmice.

Ali slazemo se u tome da je ofanzivni tenis pobednicki tenis, i kada Radvanska sva smorena gura loptu nazad u teren i dobija meceve smuci mi se zivot.