Nova vest
Tenis

Četvrtak, 28.01.2010.

18:14

Marin Čilić: "Mari je kompletan teniser"

Hrvatski teniser Marin Čilić izgubio je od Endija Marija u polufinalu Australijan opena, a posle meča je objasnio šta Škota čini tako teškim rivalom. „Prilično dobro se prilagođava svakom stilu igre i lako čita igru. Ume dobro i da servira. On je kompletan teniser i nije lako igrati protiv njega, naročito na tvrdim podlogama. Imao je neke sjajne udarce, naročito kada je napravio brejk za 3:2 u drugom setu – odigrao je pasing nakon mog loba. Fizički je besprekorno spreman“.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tvoje prvo Gren slem finale nije završeno onako kako si želeo, ali šta generalno misliš o igri?

„Naravno da sam na kraju malo tužan zbog rezultata. Dobro sam odigrao na početku meča i tim delom sam vrlo zadovoljan. Imao sam neke divne poene i ispravno sam stajao na terenu. Kada je napravio brejk u drugom setu, onda je on preuzeo inicijativu i nije bilo lako vratiti se. Procenat mog prvog servisa bio je nizak i igrali smo više dugih poena, u kojima se nisam snalazio tako dobro kao na početku kada sam bio svežiji i bliži loptici. Ja sam njega pritiskao u početku, posle su se uloge zamenile. On je igrao dobro i zaslužio da pobedi“.

Igrao si tri meča u pet setova, da li si bio umoran?

„Ne bih umor da koristim kao izgovor za poraz, mislim da je on zaslužio pobedu. Svako je imao svoj put do polufinala, ne bih rekao da sam bio na 100% mogućnosti, ali dao sam trenutni maksimum i to je najvažnije“.

Kolike su Marijeve šanse u finalu?

„Teško je reći, ali mislim da ima prilično dobru šansu. Igra dobro, na pravi način udara lopticu“.

Da li te je demoralisao onaj Marijev spektakularni udarac u drugom setu?

„Nije. On je pogodio i bio sam malo ljut na sebe jer sam imao priliku da u tom poenu lakše završim stvar kada sam odigrao bekhend dijagonalu, imao sam otvoren teren. Danas sam prilikom nekih udaraca donosio drugačije odluke nego kada sam bio svežiji. Naročito u četvrtom setu, kada sam dva puta vodio 40:15 i i izgubio servis, to je presudno u ovakvim mečevima“.

Da li si mislio da si sposoban da se plasiraš među četiri najbolja na Gren slem turniru?

„Nisam mislio da ću dogurati tako daleko, ali znao sam da igram dobro na početku godine. Teško sam prolazio, već sam u drugoj rundi igrao pet setova. Kada pogledam sa te tačke gledišta, neverovatno je da sam došao do polufinala, ovo je veliki korak napred za mene“.

Sada si u Top 10 na ATP listi, šta to znači za ostatak sezone?

„Prošle godine sam sve vreme kružio na 14. ili 15. poziciji, tako da je ovo sa nekog aspekta olakšanje, ali daje mi i nešto više. Fizički se osećam dobro i to je solidna osnova pred ostale Gren slemove ove godine“.

Ove nedelje svi su bili impresionirani načinom na koji si igrao najbitnije poene, kao da nikada nisi prveiše zabirnut. Kako si naučio tako mlad da budeš pribran?

„Takav sam prirodno, uvek sam veoma miram. Kada si na terenu, moraš da razmišljaš šta da uradiš, a ne da se ljutiš na sebe, pošto te to uvek stavlja u zaostatak. To sam radio veoma dobro, što mi je omogućio da osvojim neke bitne poene“.

Da li misliš da ćeš od sada igrati malo agresivnije, da ćeš napadati ranije u poenu?

„To jeste funkcionisalo dobro, prijalo mi je da igram u pet setova. Teško je naći ravnotežu – imaš svoju igru i teško je promeniti nešto, naročito na najvećim turnirima. Uvek ćeš želeti da se osloniš na nešto što budi dobar osećaj u tebi. Ali, što više budem igrao na najvišem nivou, lakše ću izlaziti na kraj sa lakšim rivalima“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu