Nova vest
Tenis

Četvrtak, 28.01.2010.

15:47

Endi Mari: “Jedan poen promenio sve”

Prvi finalista Australian opena pobedom nad Marinom Čilićem iz Hrvatske postao je Britanac Endi Mari, koji će ime svog protivnika saznati u petak.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Bilo je teško jer se pre meča sve svodi na razmišljanje u stilu da Čilić mora da bude umoran. Osećao sam da je početak važan, mislio sam da ako dobijem prvi set on će pasti. Ali, on je odigrao dobro, a ja sam srećan jer sam uspeo da preokrenem”.

Mari je istakao da mu je raspoloženje podigao spektakularan poen do kojeg je došao u petom gemu drugog seta, i da je upravo on odlučio meč.

Taj poen mi je bio veoma važan jer, neću da kažem da mi meč nije išao kako sam zamišljao, ali je Čiliću sve išlo na ruku. Na početku meča sam ja imao više šansi, imao sam i priliku za brejk, ali je nisam iskoristio. On je od tada igrao veoma agresivno i bio sam pod pritiskom. A taj poen je sve promenio”.

U drugom polufinalu, koje je na programu u petak, sastaju se prvi teniser sveta Rodžer Federer i Francuz Žo-Vilfred Conga, a Mari ima samo reči hvale za obojicu.

Očigledno je da Rodžerov rekord u broju osvojenih Gren slem titula govori sam za sebe. Iza sebe ima odličnu godinu, u kojoj je igrao u sva čegtiri finala. Jeste izgubio dva, ali je u oba slučaja igrao pet teških setova. Ako budem igrao protiv njega biće mi potrebno nešto posebno da bih pobedio, ali osećam da ja to mogu. Conga je jedan od opasnih igrača na koje treba paziti zbog građe i načina na koji igra. Imao je dobre rezultate ovde. U svakom slučaju, neće biti lako”, rekao je Endi Mari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu