Nova vest
Atletika

Četvrtak, 21.07.2016.

12:17

Isinbajeva: Zvanično, sahranili ste atletiku

Ruska atletičarka i dvostruka olimpijska šampionka Jelena Isinbajeva razočarana je odlukom Međunarodnog suda za sportsku arbitražu (CAS).

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Isinbajeva: Zvanično, sahranili ste atletiku
Photo by Michael Steele/Getty Images

Isinbajeva je istakla da je odluka CAS da ruskim atletičarima zabrani učestvovanje na Olimpijskim igrama u Riju predstavlja "sahranu atletike", prenela je agencija Tas.

Pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov izjavio je da je odluka Sportskog arbitražnog suda o ruskim atleticarima loša vest, kao i da će odgovarajuće službe analizirati situaciju.

"Može se nedvosmisleno izraziti žalost zbog ove odluke koja se tiče svih naših atleticara, jer tema kolektivne odgovornosti sa naše tačke gledišta teško može biti prihvatljiva. Radi se o atleticarima koji se spremaju za Olimpijske igre, koji nemaju nikakve veze sa dopingom, nikakve veze sa optužbama ili sumnjama, čije doping testove su proveravale strane antidoping organizacije", rekao je Peskov a prenosi Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve
Atletika

Suspendovan svetski šampion

Francuski atletičar Pjer-Ambroas Bos, svetski šampion 2017. godine u trci na 800 metara, dobio je jednogodišnju suspenziju zbog kršenja pravila o mestu boravišta između sptembra 2022. i juna 2023. godine.

Beta

13:55

3 d

U fokusu

Vidi sve