Nova vest
Atletika

Četvrtak, 13.08.2009.

23:29

Gej protiv novog pravila

Američki sprinter Tajson Gej usprotivo se uvođenju novog pravila IAAF, po kome će od 2010. godine trkačima biti ukinuto pravo na jedan pogrešan start.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Gej koji se priprema za nastup na šampionatu sveta u Berlinu od 15. do 23. avgusta, smatra da je pravilo koje je IAAF donela loše za atletiku. "To neće doneti nikakav napredak. Nepravedno je da se atletičar izbaci sa takmičenja zbog pogrešnog starta. Ljudi na atletiku dolaze da gledaju trčanje, a ne startove", kazao je aktuelni svetski prvak na 100, 200 i 4x100 metara.

Gej je rekao da će novo pravilo predstavljati dodatno psihičko opterećenje za takmičare.

"Neki kažu da je pravo na pogrešan start doneto zbog televizije. To je apsurd, mi ne trčimo zbog televizije. Atletičari su ljudska bića i mislim da i oni imaju pravo na grešku. Sprinteri će biti dodatno opterećeni zbog saznanja da jedan mali pokret može da ih košta učešća u borbi za medalje", izjavio je Gej.

Najbolji američki sprinter najavio je žestoku borbu u trkama na 100 i 200 metara sa olimpijskim šampionom i svetskim rekorderom u tim disciplinama Jamajčaninom Useinom Boltom, a prvu priliku da pobedi najbržeg čoveka na svetu imaće već u nedelju u najkraćoj trkačkoj disciplini.

"Bolt je svetu već pokazao šta može da uradi, dok ja još nisam prikazao sav svoj talenat. Ukoliko za pobedu bude potrebno da trčim ispod 9,6 sekundi, onda ću to i učiniti. Ta cifra mi je neprestano u glavi i verujem da mogu da je dostignem. Iznenadiću publiku i pokazaći im koliko čovek može brzo da trči", zaključio je Bolt.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu