Počelo prvo ovogodišnje suzbijanje emerznih korova na teritoriji Zrenjanina

Počelo je prvo ovogodišnje suzbijanje emerznih korova na teritoriji grada Zrenjanina, a ovaj posao sprovodi novosadska "Ciklonizacija Logistika".

Izvor: zrenjaninski.com

Subota, 21.01.2023.

09:03

Počelo prvo ovogodišnje suzbijanje emerznih korova na teritoriji Zrenjanina
Foto: Shutterstock/Vladimir Konstantinov

Suzbijanju je prethodilo snimanje lokacija sa korovom iz vazduha i njihovo mapiranje radi lakšeg uništavanja, piše Zrenjaninski.com.

"Ciklonizacija Logistika"će suzbijanje emerznih korova obavljati ručnim i mašinskim košenjem.

Uništavanje trstika i ostalih korova na teritoriji grada Zrenjanina trajaće do 31. marta.

Emerzni korovi se najčešće pojavljuju na povremeno plavljenim i močvarnim terenima, a najviše je rogoza, šaša i trske. Suzbijaju se mehaničkim i hemijskim putem, ili kombinacijom ova dva tretmana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: