Kraj Ibarske uskoro naselje za 5.000 ljudi

Nacrt izmena i dopuna Plana detaljne regulacije za komercijalnu zonu zapadno od Ibarske magistrale (od petlje na Labudovom brdu do petlje sa kružnim putem), opština Čukarica, za Blok 1, biće na Javnom uvidu od 11. oktobra do 10. novembra.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.10.2021.

16:15

Kraj Ibarske uskoro naselje za 5.000 ljudi
Ilustracija: Depositphotos/pauws99,

Javni uvid obaviće se svakog radnog dana od 9 do 18 časova, u zgradi Gradske uprave grada Beograda, u Ulici 27. marta br. 43-45 (u suterenu).

Katastarske parcele, obuhvaćene granicom ovog plana, pripadaju KO Čukarica i KO Železnik, a na njima će se, prema planu, graditi mešoviti gradski centri.

Predviđeni broj stanovnika na teritoriji koja je obuhvaćena Planom je orijentaciono oko 4.900 stanovnika. Sa procentom školske dece od sedam odsto planirani broj dece je 350 dece školskog uzrasta i 4,5 odsto dece predškolskog uzrasta, što je 220. Za predloženi broj dece se planira tri depandansa kapaciteta po 80 dece u prizemljima planiranih stambenih objekata.

Sada je taj prostor pokriven javnim gradskim prevozom pomoću prolaznih stajališta koja se nalaze duž Ibarske magistrale. U okviru predmetnog Plana prolazi šest autobuskih linija. Planom se zadržavaju postojeće autobuske linije javnog gradskog prevoza, a stavlja se mogućnost reorganizacije mreže linija javnog gradskog prevoza u skladu sa razvojem saobraćajnog sistema i u skladu sa uslovima Sekretarijata za javni prevoz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Ekonomija

Oni najviše zarađuju u Nišu

Prema najnovijim podacima Republičkog zavoda za statistiku prosečna neto zarada stanovnika Niša iznosila je u februaru ove godine 90.438 dinara, što je za 3.687 dinara manje od republičkog proseka.

12:11

28.4.2024.

1 d

Podeli: