Da li će jedan od ovih vagona prevoziti Beograđane? VIDEO/FOTO

Sutra će biti predstavljen izgled vagona za beogradski metro.

Izvor: B92

Sreda, 14.07.2021.

16:30

Da li će jedan od ovih vagona prevoziti Beograđane? VIDEO/FOTO
Foto: Printskrin, Instagram/mali_sinisa

Naime, kako je najavljeno iz gradske uprave, u 21 čas na platou ispred Starog dvora biti emitovana 3D projekcija četiri vagona za beogradski metro pod nazivom "Svetlost, snaga, sloboda i sigurnost".

B92.net otkriva: Poznate sve lokacije stanica prve linije metroa, sledi arhitektonski konkurs

Kako će izgledati vozila koja će prevoziti Beograđane i goste grada još se ne zna, a o tome se, podsetimo, dosta govorilo i tokom posete delegacije Srbije Parizu početkom februara ove godine.

Ministar finansija Siniša Mali tada je na Instagramu postavio grafičke prikaze potencijalnih modela, napomenuvši da će građani birati kako će izgledati beogradski metro.
Prema dosadašnjim najavama, izgradnja prve linije metroa od Železnika do Mirijeva trebalo bi počne do kraja godine.

Produžena trasa druge linije metroa: Ići će do Novog bežanijskog groblja?

"Izgradnja metroa nije više samo priča, izborna priča, već stvarnost koja će se dogoditi. Uz metro će Beograd dobiti važne prednosti, izjednačiti se sa mnogim važnim evropskim centrima", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom boravka u francuskoj prestonici.

Na pitanje da li je realan rok za njegovu izgradnju 2028. godina, Vučić je rekao da će se pokušati da se završi do kraja 2027. ili 2028. godine.
Memorandum o razumevanju za projekat "Beogradski metro" potpisan je u januaru, kada je rečeno da će Francuzi raditi na elektromašinskog delu, dok će Kinezi izvoditi građevinske radove.

Da li će ovuda ići treća linija metroa: Od Blokova i Banjice direktno do centra FOTO

Ukazano je da je izgradnja metroa veliki proces i ozbiljan građevinski i inženjerski projekat, te da se samo na izgradnji mašine za kopanje tunela ispod Beograda radi 16 meseci.

Kako je tada poručio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, izgradnja metroa proglašena je projektom od nacionalnog značaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: